donderdag 25 maart 2010

een jasje voor Joanne van jeansstof






Zo hier ben ik weer. Allereerst bedankt voor de ontvangen felicitaties!
Vorige week ben ik weer begonnen met naaien. het moest een joggingstofjasje worden uit de Bizz-kids (winter 2007/2008). Ik ben heel de week aan het tobben geweest. Allereerst had ik de delen domweg geknipt zoals het op de patroontekening stond en dat klopte dus niet.
daarom het achterpand nog een keer geknipt. Ik dacht dat je jogging niet hoefde af te werken, maar dat was bij dit jasje geen gezicht. Ik heb trouwens op het laatst nog proberen te locken maar kreeg mijn lockmachine op geen enkele manier goed afgesteld. Ook had ik bepaalde naden te kort geknipt en ik vond de stof (voor de eerste keer rekbaar) niet lekker om mee te werken. Uiteindelijk was ik een zaterdag al dat uitgehaal en opnieuw proberen zo zat, dat ik hem Joanne heb laten weggooien.
Het was zonde van al die uurtjes, maar gelukkig kon ik daarna weer rustig in mijzelf worden.

Van de week opnieuw begonnen, maar nu met witte soort jeansstof. Nu ging het als een trein. Ik wist nu waar ik op moest letten. Ik vind het resultaat uiteindelijk leuk geworden. (Het idee van de letters en elleboogstukken komt van een colleganaaister hier ui de buurt, staat dus niet op het patroon)

zaterdag 6 maart 2010

Daar is hij dan.....


Daar is hij dan!!! Onze Jelle! Vannacht geboren om 1:45. 49 cm. lang en 6,5 pnd.
Ik ben nu aan het genieten in het kraambed. Alles gaat prima

vrijdag 5 maart 2010



Nog een simpel overgooiertje gemaakt m.b.v een patroontje van een oude knippie. Dit restje stofje heb ik denk ik al 5 jaar op zolder liggen. Vijf jaar geleden heb ik hem in de uitverkoop gekocht (normale prijs vond ik veeeel te duur!)en daarvan toen een overgooier voor Marinka van gemaakt.
Nu was het echt passen en meten. Beleggen, mouwtjes (die er eigenlijk aan hoorde gingen er niet meer uit) Ik heb het 5 jaar oude overgooiertje nog even van zolder gehaald om te kijken of ik daar nog van kon knippen, maar die stof was zo licht geworden. Dat ging ook niet. Dus gisteravond even naar de stoffenkraam voor bijpassend biaisband.
Het afwerken bij de rits met band ging niet vanzelf en zit niet helemaal netjes. Misschien vervang ik dat nog wel een keer, maar nu vind ik het best.

woensdag 3 maart 2010





Aangezien het hier nog erg rustig is en nog niets op een a.s bevalling wijst, ga ik stug verder met naaien! De laatste rok vond ik voor de andere meiden ook erg leuk om te maken, dus nu een bizz-kids zwierrokje voor Anne-Marit.(Nu in maat 80, stukje kleiner dus) Ik heb hem gemaakt van de stofjes waarvan ik een paar weken geleden een rokje voor mijn nichtje van heb gemaakt.
Nou dit rokje ging gisterenavond ook weer als een trein. Alleen had ik uit eindelijk toen hij in elkaar zat de onderrok teveel afgeknipt en zag je er bijna niets meer van. Gelukkig had ik nog stof over, dus vanochtend helemaal afgewerkt.
Voordat Anne-Marit naar bed ging nog gauw even het rokje aangetrokken. Dit ging alleen i.c.m een stukje kaas, maar goed dan poseert ze ook!!

maandag 1 maart 2010

Toen ik vorige week in de kindervitrine het rokje van "rietjetoet" uit de Bizz-Kids zag, was ik gelijk weg van het modelletje. Dus toen ik hem daarna toevallig in een oudere Bizz-Kids tegenkwam, was de keuze snel gemaakt voor mijn volgende project. Joanne was aan de beurt en koos een donkerblauwe stippenstof hiervoor. Het patroon moest ik wel vergroten van maat 128 naar 140, maar dat was niet zo moeilijk gelukkig.
zaterdag heb ik de stof geknipt en vandaag ben ik er lekker mee aan de slag gegaan.
Ik kon er ook niet meer mee stoppen, dus heb hem gelijk afgemaakt. Voor de foto even een wit shirtje erop gedaan, maar misschien dat ik binnenkort nog wel iets ga maken waarbij ook iets donkerblauw in terugkomt.
Nu trouwens maar hopen dat wit wit blijft en blauw blauw!! Ik heb de stof twee keer gewassen met azijn dus ik heb er wel hoop op.
Dit is trouwens een rok die ik voor de andere meiden denk ik ook ga maken.