woensdag 25 mei 2011

rode stippenshirt en strokenrokje voor Middelste dochter


Gisteren had ik zin om gewoon eens iets lekker simpels en snel klaar te maken. Ik kwam uit bij een shirtje. Ik besloot eens een keer geen antonia te maken want dat model weet ik onderhand wel. Ik kwam uit bij het Funky Sisters shirt uit Ottobre 3 2010. Hij heeft een mooie halslijn en iets gerimpelde mouwtjes. Uit mijn stoffenvoorraad heb ik een vrolijke stippentricot genomen. en een effen rode tricot voor erbij


Ook had ik nog een leuke strijkapplicatie liggen die er perfect bij kon. Uiteindelijk is dit dus een mooi shirtje voor Marinka geworden. Toen ging het eigenlijk ook kriebelen om er gelijk maar een bijpassend rokje bij te maken. Maar welke? Ik heb al verschillende strokenrokjes op blogs zien passeren die uit de Bizzkids zomer 2009 (?) komt. Die vind ik keer op keer zo leuk om te zien dat ik die dus ook gemaakt heb. In de combi rood met wit. Het set staat Marinka erg goed.Ze was er erg blij mee maar zei wel dat ze niet verliefd was! (met het oog op de applicatie op haar shirt!) Het rokje is een beetje kort voor mij doen maar het staat ze wel lekker pittig

Oh ja, ik waardeer het altijd heel erg als ik reacties krijg op mijn creaties en ik doe dat ook regelmatig terug op de blogs die ik volg, maar helaas lukt het me nu al 3 dagen niet. Waarschijnlijk kuren van Blogger!

donderdag 19 mei 2011

En weer een knoopjurk met een bolerovest.

Ja ik vind dat knoopjurk model zo leuk dat ik er maar gewoon weer een heb gemaakt. Afgelopen zaterdag zag ik op de markt zo'n mooie tricot met grote bloemen, die moest ik dus gelijk hebben. Ik heb deze week eigenlijk helemaal niet zoveel tijd om te naaien omdat we bezig zijn met het opknappen van het toilet. Dus van de week is er heel veel gesloopt, geboord en gezaagd. Nu zitten we gelukkig weer in de opbouwende fase, maar wat geeft het een stof zeg. Van boven tot beneden. ik heb mezlef maar wijs gemaakt dat het niet helpt om schoon te maken dus in mijn vrije uurtjes (tijdens het slapen van de kinderen) snel achter mijn machines gekropen. Mijn knoopjurk zat in notime in elkaar (wat wil je ook, dit is de 4de keer dat ik de knoop maak) En toen het vestje. Het model komt uit de knip april 2011. Ik heb hem naar een voorbeeld van Jensen gemaakt, dus met een gladde boord aan het vest en geen ruches. Toen ik hem eraan had zitten bleek dat ik hem teveel had uitgerekt. Met het dragen bolde hij op. Dus er weer afgesloopt. Toen hij er weer goed aanzat dacht ik aardig klaar te zijn maar toen ik nog eens goed in de spiegel naar mezelf keek zzag ik dat ik 1 mouw binnenste buiten erin had gezet. Dom, dom, dom! Haastig spoed is dus zelden goed! Maar nu is alles perfect. Aan de mouwen heb ik ook boordjes gezet van effen witte tricot. Ik vind het wel leuk staan i.c.m de witte ribbeltjes tricot. Nou tussen de middag heeft Joanne even fotos gemaakt, gelukkig vond zij het leuk staan bij elkaar, want mijn man vond het een hippiejurk! Hij gaat zo niet naast me lopen. Zal wel meevallen denk ik.

maandag 16 mei 2011

Polo voor bijna jarig neefje.

Voor het dochtertje van mijn broertje en schoonzusje heb ik al diverse keren wat gemaakt, maar nog niet voor mijn neefje. Afgelopen vakantie zijn de oudste drie kinderen om ste beurt wezen logeren bij ze en hebben het ontzettend naar hun zin gehad. Ik vind het wel leuk om dan op zijn tijd wat te naaien voor hun kinderen, dus nu wat voor Ruben die volgende week 3 jaar word. Ik heb een poloshirt ge



maakt met voorop een applicatie van een Cars auto die hij helemaal geweldig vind en achterop zijn naam en a.s leeftijd.
Ik denk wel dat hij in de smaak zal vallen.

uitslag Give-Away.

En de winnaar is bekend nu. Het heeft iets langer geduurd dan gezegd maar vanochtend heeft Marinka de winnaar getrokken. Ik heb ook de 2 reakties erbij gedaan die door de kuren van Blogger verdwenen zijn.
en Marinka trok......Sabine!
Sabine gefeliciteerd, stuur je mij even een mailtje met je adresgegevens?

vrijdag 13 mei 2011

Nachtponnen, shirt Jongste zoon en herinnering give-away!

Gisteren een berichtje geplaatst met een shirt voor Jelle, maar door kuren van Blogger is mijn berichtje foetsie, dus nu ga ik de foto's er nog maar een keer opzetten, want ik hou graag  m.b.v mijn blog bij wat ik zoal maak.


Vandaag ben ik ook weer in de weer geweest met mijn naai- en lockmachine. ik heb nl. nachtponnen gemaakt voor Joanne en Marinka. Voor de winter hebben ze genoeg warme pyama's, maar voor de zomer niets. Ik kan dan wel naar de winkel rennen en snel kopen, maar aangezien mijn stoffenvoorraad groot is wil ik zo veel mogelijk uit voorraad naaien. Ik heb de Ottobre 2009 nr6 gebruikt. Een mooi patroon vind ik. Ze zaten ook zo in elkaar. Ik heb de naden naar buiten gelockt en toen doorgestikt om de deelnaden te benadrukken. Ja, al met al goed geslaagd. Ze zijn gelijk in gebruik genomen.


Gisteren heb ik nog even een herinnering over mijn give-away op mijn blog gezet. ik heb er toen nog 2 reakties bij gehad, maar door de kuren van Blogger zijn ze weer verdwenen. Dus nog een keer: heb je nog interesse in een tuniek, ballonachtig, schuine ruit, rood, maat 140 : kijk dan even een paar berichtjes terug en je kan nog tot morgen reageren!

vrijdag 6 mei 2011

Romo rok en overslagshirt voor mijzelf



En voor mijzelf heb ik er weer een set bij! Ik had al een tijdje een mooi stofje van Josephine&co (volgens de marktkoopman) in de kast liggen. Ik was er helemaal weg van en moest eerst eens goed overdenken wat ik hiervan ging maken. Helaas had ik maar 1,5 meter gekocht, dus er vielen wel wat dingen af. Toen was het nog rok of blouse of rok of toch een blouse? Het werd een rok. Omdat wijde rokken mij breed maken ben ik voor een simpel model gegaan: Romo van Farbenmix. Dat rokje zat dus snel in elkaar. En toen wat erop. Ik heb er vandaag een wit knoopshirt op gehad, maar wilde nog wel iets anders voor erop (mijn kledingkast is niet zo heel goed gevuld) Het werd een overslagshirt uit de Knip juni 2008. Ik had nog een lichtroze tricot liggen die ik een keer via een partijtje van marktplaats heb gekocht. Ik had mijn twijfels, want de kwaliteit is heel dun, je kijkt er door heen, maar ik heb het toch maar geprobeerd. Met in mijn achterhoofd dat het dan maar een proefmodel moest zijn en dat ik later nog met een mooier stofje aan de gang kon gaan en dan precies zou weten hoe het patroon in elkaar stak. Maar nu hij af is, zit hij eigenlijk best goed. Misschien als er een paar kilootjes af zouden zijn dat hij nog beter zit, maar dat komt nog wel. Het is een shirt met raglanmouwen en plooitjes bij de mouwen voor en achterkant. Ook aan de zijkant bij de overslag is het shirt gerimpeld. Ik heb weeeeeer mijn riem erbij aangedaan, want daar voel ik me toch het lekkerst mee, kan ik nog wat verbloemen!

woensdag 4 mei 2011

en nu HET jurkje op model!!



Ik heb aan diverse mensen fotos op model beloofd met het jurkje wat eerst een heel hoog nachtpon gehalte had.  Ik ben helemaal opgelucht en blij met het jurkje. Het staat ze prachtig. Heel fris oogt het.

maandag 2 mei 2011

Jurkje/ nachtpon toch aangepast.




En zo was de jurk!


Hier even wat nieuwe foto's om te laten zien wat ik vanavond aan het doen ben geweest! Ik ben het jurkje van mijn vorige post aan het veranderen geweest. Dit na wat tips op mijn favoriete naaiforum. Ik heb de roezels van de mouwen gehaald, Rood lint op de overgang bovenstuk/ rok gestikt en ook onderaan de rok, en 2 applicaties gemaakt. Nou oordeel zelf maar!

Lief jurkje of mooie nachtpon?!


Ik heb de jurk even bij Joanne aangedaan om het effect van deze jurk te zien. Hij is dus niet voor haar maar voor haar 1,5 jaar jongere zus die nu logeren is!
Sjonge jonge, ga ik nu weer de mist in met combinatie patroon en stof? Ik heb al een tijdje een lief lichtblauw tricot ruitje liggen. Hier zocht ik altijd nog iets bij. Vorige week liep ik tegen een mooie coupon van de Stenzo's aan wat er in mijn gedachte heel goed bijpaste. Thuisgekomen gekeken en het was perfect. Nu wilde ik voor Marinka weer een jurkje maken omdat de jurk van de vorige post niet draagbaar is voor haar. Ik heb Roos 5011 erbij genomen. En voor de onderrok niet de overslag genomen maar twee keer de achterkant. De overslag zit nu gewoon vast aan de zijnaden en tussenuit heb ik strikbanden voor op de rug gestikt. Zoals je van mij misschien al gewend bent heb ik ook weer ruches gebruikt. Had ik bij een ander jurkje ook gezien en vond dat zo leuk. Maar nu is de jurk maatje 128 af en ik heb hem op een hangertje gehangen en kijk er na, en denk bij  mezelf: Is het nu een leuk lief jurkje of gaat het meer door voor nachtpon? Het antwoord op die vraag weet ik woensdagavond want dan is Marinka weer terug van logeren.