maandag 31 oktober 2011

Nu een set voor Middelste dochter compleet gemaakt......

Van Oudste dochter was er een grijs rimpelrokje doorgeschoven naar Middelste dochter, maar voor haar had ik eigenlijk niets bijpassends in de kast. Dus toen ik een zaterdag een bijpassende ruchesstof zag op de markt(met paars! erin, een kleur die bijna niet voorkomt hier in huis) heb ik hem gelijk gekocht, met in mijn achterhoofd hiervan een shirt te maken. Toen ik hem thuis liet zien aan Middelste dochter wist ze niet of ze hem mooi vond, maar ik mocht er wel iets van maken voor haar. Dus dat werd een uitdaging! Ik heb shirt Peacock uit de Ottobre er voor gebruikt met een col van het patroon Wangerooge van FM. DE ruches die achterop horen heb ik weggelaten. (Genoeg ruches denk ik zo) En ja hoor, ze draagt het nu en vind het toch wel mooi geworden. Oja en gelijk heb ik er een bijpassend haarbandje bij gemaakt.

donderdag 27 oktober 2011

mini-rimpelrokje en vest ABC107 voor Jongste dochter

Tsja als een gemaakte jurk te groot is, dan moet ze toch nog wel een ander set voor in de kast toch! Een woensdag kreeg ik van een medeblogster een aantal tricots binnen die ik van haar had overgenomen. In de eerste instantie viel het mij een beetje tegen omdat ze kleiner waren dan ik had verwacht. (lag niet aan de medeblogster maar aan mezelf hoor!) Maar later bedacht ik dat als ik er wat aan wilde hebben ik het voor Jongste dochter moest gebruiken want ze is nu nog klein. Zo gezegd......zo gedaaan....een vest ABC107 uitgeknipt die ik voor de andere meiden ook al verschillende keren heb gemaakt. HEt paste net, pfieuw!! Alleen het beleg moest van een andere stof. Voor eronder had ik nog een mislukt rimpelrokje van Middelste dochter liggen die ik in mijn begin-rimpelrok-periode te klein had gemaakt. Ik heb hem uit elkaar gehaald en een mini-rimpelrokje voor erbij gemaakt. Nou het staat ze echt wijs. Als finishing touch nog een haarbandje. (die ga ik overigens meer maken.....zo gedaan....en leuk effect)
En ik zat toch nog met de te grote jurk in mijn maag. Ik vond het zo zonde, want het bovenlijfje paste wel goed. Nu heb ik in de onderrok (waar je dus toch niets van ziet) een opnaad gemaakt. Nu komen de onderste flappen wat meer naar boven, wat ik eigenlijk ook mooier vind. De jurk is nu meer in verhouding. En hij past!!

dinsdag 25 oktober 2011

Een jurkje voor jongste dochter......voor ooit!!

Een tijdje geleden kon ik wat Knippies lenen van een goede kennis. Hierbij zat ook de Knippie lente 2007 met een patroon wat ik al heel lang wilde maken (maar kon nooit aan die bewuste Knippie komen). Een jurkje met allemaal flappen. Ik had er een donkerblauw stofje, met een heel fijn wit ruitje erop, voor uitgezocht. Mijn bedoeling was om 6 van de 12 'flappen' met mijn bloemetjesborduursteek te doen. Maar na die 6 zag ik al wel dat ik die 6 zonder niet erbij vond passen, dus toen allemaal maar gedaan. Dat was het meeste werk aan het jurkje, want wat gaat dat langzaam!! De achterkant van het jurkje moest gesmockt worden maar omdat een beetje huiverig ben met dat smocken of het wel lang houdt en het elastiek niet zomaar zal breken, heb ik maar tunneltjes genaaid en er elastiek doorheen getrokken



Geeft ook een mooi effect. Ik had eerst heel de bovenkant van het ruitenstofje maar vond dat niet zo mooi, dus heb er een effen donkerblauwe stof bijgezocht en ook gelijk voor de schouderbanden gebruikt. Dat toonde al anders. Nou ja vanmiddag heb ik hem klaargemaakt en bij Jongste dochter aangedaan.....maar helaas......veel te groot!! Dus nu moet hij/ zij nog maar even in de kast vertoeven tot het dametje weer wat gegroeid is.

maandag 17 oktober 2011

En nog een net set voor mijzelf.....

Zo mijn kledingkast word nog eens gevuld met kleding van deze tijd. Kan ik dingen van 10 jaar oud eens weg gaan doen. Ik vind nl. zelf dat ik er weer een heel geslaagd set bijheb. Ik heb een ballonrok gemaakt van grijze memorystof. Ik heb een patroon gebruikt uit knip 4-2008. Dit model heeft 4 plooien voor en 4 achter. Dus bovenaan is hij gewoon slank. Ik heb er wel rekening mee gehouden dat deze rok mij wat dikker zou maken door de stof die uit blijft staan en het model rok, maar dat nam ik maar voor lief omdat ik ballonrokken nou eenmaal heel mooi vind. De rok heb ik nu een paar keer aangehad en ik ben daar nu wel aangewend, alleen als ik opsta moet ik hem wel elke keer even gladstrijken. (anders weet je niet wat je ziet, haha!)


En ik heb weer een vest gemaakt! Van een mooie dikke gebreide grijze rekbare stof. Vorig jaar al gekocht, maar nog niet eerder aangedurfd. Ik heb een patroon gebruikt uit Knip 1-2008. Hij was niet moeilijk en ik vind hem goed geslaagd. Behalve de knoopsgaten dan, dat was tobben met mijn machine,maar hier zie je gelukkig toch bijna niets van.

donderdag 13 oktober 2011

Nu iets voor mijzelf: rimpelrok en vest.

Nou, nu ben ik onderhand wel eens aan de beurt toch? Ik dacht van wel, ik had deze week alleen maar zin in snelle projectjes na die bewerkelijke jas.
Dus eerst heb ik afgelopen zaterdag voor Joannes vriendin ook een rimpelrok gemaakt. Ze vond die creme van Joanne heel mooi en had gevraagd of Joanne's mama er misschien voor haar ook niet eentje wilde maken. Het vriendinnetje is hem een zaterdag op wezen halen en was helemaal blij. Van de week ging hij ook gelijk weer aan toen de schoolfotograaf op school kwam. Dankbaar projectje dus.
Een rimpelrok is zo snel gemaakt, dat ik het voor mezelf ook wel wilde. De laatste die ik gemaakt heb voor mezelf was van de zomer. (die was wit en voor het mooie te strak) Dus nu wilde ik een creme,(een veel geziene kleur deze winter) En hij is gelukt en zit heerlijk! Ik ben er helemaal blij mee.
Daarna wilde ik nog het vest van Its a fits graag maken wat ik van de zomer ook al een keer heb gemaakt in creme gebreide stof. Dus gisteren bij de Stoffenkraam een mooie donkerblauwe dikke tricot gekocht. (wel een beetje duur, maar ik ga hem lang dragen, dus dan is het niet zo erg toch?)
Gisterenmiddag tussen de verjaardagsvisites die ik af moest leggen geknipt en gisterenavond na het bezoekje aan mijn opa en oma in elkaar gezet. Een snel setje dus! Vanochtend nog heel even afgewerkt en ik heb er weer een mooi set bij. Wel een beetje degelijk, maar daar hou ik wel van.




Ik wil jullie trouwens hartelijk danken voor alle reakties op mijn vorige post over psoriasis. Ik heb veel tips gekregen, ook via de mail. Door de vorige post ben ik ook in contact gekomen met een dermatoloog van een wat gespecialiseerder ziekenhuis en daar ga ik binnenkort onder behandeling.

maandag 10 oktober 2011

niet naaigerelateerd berichtje: Psoriasis.....wat doen we eraan?

Ik heb lang getwijfeld of ik dit een keer op mijn blog zou zetten. Maar ondertussen lezen zoveel mensen mijn blog dat iemand misschien mij de goude tip wel kan geven. (hoop, hoop)
Ik heb al jaren last van psoriasis op mijn hoofdhuid. Er groeien schilfertjes in mijn haar. Het ene moment erger als het andere moment. Al diverse keren mee naar de dokter geweest en nooit een middel gehad dat afdoende was. Ja 1 keer in het ziekenhuis: Een hele goede zalf die 24 uur moest intrekken, toen een aantal jaar er vanaf geweest en nu alweer 2 jaar aan het tobben. Een half jaar geleden weer diezelfde soort zalf gehad. Het is toen 1 week weggeweest en kwam 3 keer zo hard terug.
Ondertussen word ik niet goed van de jeuk en van het uitbreiden. Ik wil wel naar de dokter gaan, maar heb weinig hoop.
Nu zit ik heel erg aan mijn voedsel te denken. Ik let eigenlijk nergens op. Wij eten vaak vlees (kip, varkens en rundvlees), groente en aardappels.
Zou een bepaald soort eten het verergeren? Ook ben ik de laatste tijd bezig met lezen over schadelijke e-nummers.
Maar omdat ik dus niet weet wat ik aan dit probleem moet doen wil ik aan julliie vragen of jullie misschien een tip hebben of wel eens wat gehoord hebben daarover?
Misschien krijg ik spijt van het berichtje wat ik nu plaats en verwijder ik het zomaar hoor!

vrijdag 7 oktober 2011

Pffftt....wat een klus was dat......winterjas voor Middelste dochter





Van de week bezig geweest met een winterjas voor Middelste dochter Maar wat viel dat tegen zeg. Ik heb het volgende patroon ervoor gekocht: http://www.createdinxland.nl/nl/shop/k061-emma-mantel-/
Eerst vond ik het al heel moeilijk om te beslissen wat voor stof ik ging gebruiken. Uiteindelijk is het een donkergrijze memory aan de buitenkant geworden, een fleece tussenin en voor de binnenkant een gestipt grijs katoentje. Nou daar zag ik wel een mooie jas uitkomen. Maar toen ik druk bezig was kwam ik er wel (weer!) achter dat memory mooi is maar oh zo lastig te verwerken, het rafelt verschrikkelijk en als je dan veel moet uithalen dan word het er niet mooier op. Wat er allemaal mis ging zal ik jullie besparen, maar het heeft iig. wel heel veel zweetdruppels en sacherijnige buien gekost. (foei dat is niet goed, ik weet het, maar kreeg het maar niet uit mijn hoofd)
Ik ben blij dat hij klaar is. Ik vind het model niet zo lijken op het patroon wat ik gebruikt had. (ik had hem wijder uitlopend verwacht) Ik hoop dat Middelste dochter hem heel de winter aankan, maar ik vrees van niet. Ze heeft niet zoveel ruimte over. Voor de rest ben ik aardig tevreden.

zaterdag 1 oktober 2011

Uitslag give-away

En hier de uitslag van mijn give-away!
Ik vond de reakties die ik kreeg echt overweldigend!
Er waren 91 mensen die mee wilde doen en 40 mensen die mij ook zijn gaan volgen.
Bedankt allemaal!
Maar er is er maar 1 die kan winnen. Dus vanochtend heb ik allemaal briefjes geschreven, geknipt en gevouwen. De oudste 2 hielpen mij graag mee.
Jongste dochter mocht de winnaar trekken

Sorry de fotos staan op de verkeerde volgorde, maar zo begrijpen jullie het ook wel he!





En de uitslag is dus Elise van homemadeby-elise.blogspot.com
Gefeliciteerd, stuur je mij even een mail met je gegevens?

Enne.......Collie-Collie......nu ben ik wel heel benieuwd naar jouw uitslag!