donderdag 25 april 2013

Kleding volgens de dresscode: Blauw/groen/oranje!!

 Vanochtend hoorde ik op school dat vandaag maar liefst 1 miljoen kinderen mee gaan doen aan de koningsspelen op de basisscholen. Vooraf hebben ze dan een ontbijt op school. Zo ook op onze school. Aangezien vandaag ook de nieuwe school officieel geopend word en het nieuwe logo word onthult (in de kleuren blauw/groen/oranje), was de dresscode voor deze dag: Blauw/Groen/Oranje. Als ik niet kon naaien, had ik gekeken wat er in de kast hing (en dat is niet veel in die kleuren)  en zou ik het leuk gemaakt hebben met een lintje of strikje in die kleur.
Maar gelukkig kan ik wel naaien en vind ik het nog eens heel leuk, dus van de week allemaal makkelijke patronen opgezocht en heeel veeel tricot genaaid!! Oudste dochter wilde in de 1ste instantie niet voor gek lopen, dus zij is iets minder uitbundig gekleed (op het laatste moment vond ze het dus toch wel leuk en heb ik voor haar ook nog een shirt genaaid.) Jongste dochter telde de nachtjes af en vroeg elke dag wanneer ze haar gekke kleren aanmocht, haha. Voor de oudste zoon klopt de broek niet helemaal met het totaalplaatje, maar in een broek naaien had ik geen zin meer! Nou ze waren helemaal vol van deze dag vol feestelijkheden. Dus ben benieuwd, kan straks het 1 en ander meemaken als ik met de spelen ga meehelpen....
Posted by Picasa

woensdag 24 april 2013

Nog een tricot-banen jurkje CreatedinXland.....

 Nadat ik het vorige tricot jurkje van CreatedinXland gemaakt en geblogt had, kreeg ik van een hele aardige bloglezeres het aanbod om het patroon in de maat van de middelste dochter per post te ontvangen. Ze had nl al zoveel ideeen en tips opgedaan door mijn blog, dat ze dit graag terugdeed voor mij. Aardig toch! Nog bedankt Janie!!
Ondanks dat ik op dit moment ontzettend veel bestellingen heb liggen en andere dingen op mijn to-do lijst heb staan, heb ik dit jurkje gisterenavond even gemaakt (ja echt even, na het knippen, zit hij zo in elkaar) Ik heb de jurk in maat 152 gemaakt, ook heb ik er gelijk een bijpassend Mila knoopvestje bijgemaakt. Erachteraan voor de oudste dochter ook 1 voor haar jurk en zo konden ze het vanmorgen mooi naar school aan.
 
 
 
Posted by Picasa

maandag 15 april 2013

Vest voor jarige....

 Zoals gezegd ging ik voor onze oudste zoon een vest maken. Gisteren werd hij 9 jaar en 1 van zijn wensen was een zelfgemaakt vest. Vorig jaar maakte ik er ook 1 voor zijn verjaardag uit de Ottobre 6-2008.( klik )  Hij heeft die de hele zomer als jas gebruikt. Ik vond en vind dat model zo leuk dat ik hem nog een keer maakte in dezelfde maat (128) maar ik verlengde hem wel 5 cm. Zoals jullie onderhand weten hou ik erg van rood, blauw, wit, dus ben ik aan de gang gegaan met wit en blauw jogging, gestreepte tricot en heb het vest afgemaakt met rode coverstiksels. Een zaterdag besloot ik het vest even te wassen. Natuurlijk wel met kleurendoekjes (colourcatchers) voor het evt. doorlopen van kleuren. Toen hij uit het wasmachine kwam schrok ik wel even, de witte mouwen zaten helemaal onder een waas van kleine blauwe pluisjes en de binnenkant van de jogging was helemaal gepild. Gelukkig zie je daar aan de buitenkant niets van, maar die mouwen vond ik minder leuk. Maar gelukkig na het drogen en het bewerken met een kledingborstel heb ik het zo goed als weggekregen. Nou zoonlief was er gisteren superblij mee en hij werd gelijk gedragen.
 
 
 
 
 
Posted by Picasa

woensdag 10 april 2013

puzzeltje is klaar......zomers jurkje CreatedinXland

 Zoals ik in mijn vorige post schreef was ik bezig met een project met heel veel patroondelen....Nou dat was dus dit jurkje. Vorige week kwam hij als nieuw patroon uit bij CreatedinXland http://www.createdinxland.nl/nl/shop/d1066-romey/ en ik was er gelijk helemaal weg van. De oudste 2 dochters vonden hem ook mooi, dus gelijk maar besteld. Jammergenoeg staan er maar 3 maten op 1 patroon , dus besloot om het volwassen patroon in maat 32, 34, 36 te kopen. Na Joanne goed opgemeten te hebben, kwam maat 36 het dichtste in de buurt. Toen het jurkje in elkaar zat, bleek hij toch te wijd, dus in de breedte is er nog totaal 6 cm afgegaan, ook heb ik bij de schoudernaden er 5 cm afgehaald. En nu zit hij perfect, moet hem nog wel even goed strijken zag, nu is het bij sommige stukken hobbel de bobbel.....
 
Posted by Picasa

zaterdag 6 april 2013

puzzeltje.....

Komende week ga ik een vest voor de oudste zoon maken, hij is nl. over een week jarig en ik weet zeker dat ik hem daar heel blij mee maak. Maar vandaag deed de postbode zo'n leuk tricotjurkjes patroon door de brievenbus, dat ik de eerste plannen nog heel even opschoof en eerst dit patroon ging overtrekken. Maar het is wel een puzzeltje zoals je ziet. Hier moet ik volgende week even goed mijn hoofd bijhouden!!.....

vrijdag 5 april 2013

shirt voor voorjaarsrokje en gewonnen give-away....


Voor de middelste dochter heb ik eerst een shirt gemaakt voor op het bloemig voorjaarsrokje. Ik heb het patroon Lina weer gebruikt en op het inzet een nepknopenbies genaaid met roezeltjes van de rokjesstof. Ik zie dat de rechterkant een beetje omhoogkrult. Normaal zit hij gewoon netjes hoor! Ze is blij met haar nieuwe set en heeft het vandaag al aangehad naar school. Wel nog met een lange mouwenshirt eronder natuurlijk.

Tot mijn grote verrassing las ik van de week op de blog van Nienke dat ik haar give-away had gewonnen! En wat voor give-away? Een supergive-away: het boek Sewing clothes kids love! (weliswaar een engelse versie wat ik slecht kan lezen, maar dat maakt niet uit, ik vermaak me wel met plaatjes kijken en patronen overtrekken, daar heb ik voor de rest geen uitleg bij nodig)
Ook kreeg ik nog een leuk gehaakt kikkertje erbij, helemaal leuk dus!! Nog van harte bedankt Nienke.
En vandaag nog een rimpelrok op bestelling gemaakt. Eentje met banen in de kleurencombi blauw/wit. Ik ga hem voor mezelf misschien ook nog wel maken, weer eens wat anders.....


donderdag 4 april 2013

Hip set voor oudste dochter.....

Van de week een set voor de oudste dochter afgemaakt waar dochterlief gelijk heel erg content mee is. Ik heb een tricotjasje van punta di roma gemaakt uit de Knip maart 2013 (bijlage) maat 34. Middenachter hoorde een splitje, maar die heb ik wegelaten. Ik vind het een mooi model jasje, ik wil hem voor mezelf ook maken. Kijken of hij 3 maten groter ook nog leuk is,Het tricotrokje eronder heb ik zelf getekend nadat ik zoiets op marktplaats zag voorbij komen. Ook nog een shirt maat 34 erbij gemaakt met mouwtjes uit Ottobre  Woman 2-2011 en het voor en achterpand  van een tricot jurkje uit Ottobre Woman 2-2013.