maandag 30 september 2013

Nog een coljurk....

 Nog een coljurk naar het patroon Mareen gemaakt, nu voor de middelste dochter. Ik heb het restje sterrentricot van de vorige jurk opgemaakt voor de accenten en de rest van de jurk is van een mooie dikke blauwe tricot. Ook weer afgewerkt met rode stiksels. Ik knipte de jurk in maat 158/164 en stikte hem eerst met een grove steek in elkaar, maar goed ook want hij was  veeeeeels te lang en ook te wijd. Maar dat kunnen we aanpassen natuurlijk. Nu heeft ze een mooi aansluitend jurkje erbij. 



donderdag 26 september 2013

degelijke gymrok voor dames...

 Ik heb getwijfeld of ik deze post wel zou plaatsen, want deze fotoos laten enkel maar een simpel grijs tricot rokje zien. Dit rokje heb ik voor een mevrouw gemaakt die een gymrokje met pijpjes op mijn blog had gezien. Helaas was die in een minimaatje gemaakt, dus vroeg ze me per mail of ik voor volwassenen ook zoiets kon maken. Graag had ze een nette lengte van rok en wat langere pijpjes die onder de rok zouden blijven. Aan het eind van het maken, heb ik hem even gepast (heb dezelfde maat) en bedacht dat dit wel ideaal is voor dames die graag sporten, maar niet in een mini-sportrokje willen lopen (wat dus volop te koop is) en ook niet in een broek willen sporten. Daarom deze post dus. Ben je niet zo handig om dit zelf te maken, dan maak ik ze graag!
 
Posted by Picasa

zaterdag 21 september 2013

Het werd weer tijd voor een coljurk!

 Op het laatste stoffenspektakel kocht ik mooie donkerblauw met witte sterrentricot. Ik was er gelijk helemaal weg van en had in mijn hoofd zitten om er een wikkeljurkje ofzo van te maken. Maar deze week wijzigde mijn plannen toch weer: een coljurk gecombineerd met rood leek me veel leuker. Het is een simpel model , maar door de coversteken en de zakken die ik er bij verzonnen heb vind ik het een geweldig jurkje geworden. Toen ik net er mee bezig was vroeg de jongste dochter of ze een nieuwe pyama kreeg..... Dat was voor mij dus nog even een uitdaging om die gedachtes weg te nemen. Maar nu hij af is, is hij als jurk helemaal goedgekeurd, de 2 zussen keken er al een beetje jaloers (in de goede zin) na, zij wilde ook wel zoiets. Ik heb maat 110/116 gemaakt. De mouwen heb ik onderaan versmald en een stuk afgehaald om er later weer lange boorden aan te kunnen zetten. Ik heb de patroondelen aan de zijkanten zonder naden geknipt, anders werd hij te wijd.



maandag 16 september 2013

Tricot jasje.......

 de middelste dochter wil al heel lang een tricot jasje wat overal een beetje bijpast. Aangezien ze vaak maar 1 keer vraagt en daarna niet meer, schuift zoiets wel eens op de lange baan. Een paar weken geleden kocht ik op het Stoffenspektakel een mooi dikke grijze tricot (soort punta di roma) met de bedoeling om zsm een jasje te gaan maken voor dochterlief. Ik gebruikte een patroon uit de Bizz-kids winter 2007/2008. Een oud patroon dus, maar in deze uitvoering van deze tijd, toch? Ze is iig erg blij mee.
 
Posted by Picasa

donderdag 12 september 2013

Banenjurk en knoopvestje....

 De banenjurk van Created in X-land die ik afgelopen zomer maakte (klik) was een groot succes, we kregen er ook veel leuke reakties op. Dus nu weer een keer gemaakt. Oudste dochter heeft de kleuren zelf uitgezocht. Ik moest er eerst wel aan wennen, ik zou de kleuren in de eerste instantie niet bij elkaar kiezen, vooral zwart is mijn kleur niet. Maar toch zo met het knoopvestje Mila vind ik ze het wel pittig staan. Ook wel leuk dat ze van diverse meiden in de klas complimenten kreeg. Op een gegeven moment vertelde een meisje dat haar moeder haar kleding vaak zelf maakte. Een vriendin vertelde daarop dat de kleding van oudste dochter ook door haar moeder werd gemaakt. Ooh..zei dat meisje, het ziet eruit alsof het uit de winkel komt!  
Voorlopig kan ik nog genoeg kleding maken voor oudste dochter schat ik zo in.
 
Posted by Picasa

dinsdag 3 september 2013

tricot banenrokje voor op MP....

 In de vakantie had ik al een keer dit banenrokje gemaakt van ivoor-rood-zand-donkerblauw kleurig tricot. Het idee is een beetje van College Style en een beetje van mezelf, zonder patroon. Ik heb het  de oudste dochter laten passen, ze paste het goed, maar ging het niet aandoen omdat ze deze kleurencombi voor de winter echt niet mooi vond. Maar dat hoefde ook helemaal niet, mijn idee was om eens zoiets op MArktplaats te zetten om te kijken hoe zoiets aanslaat.
Wat schetst mij verbazing gisteravond (met de openingsavond van school) en vanmorgen? Het rokje werd uit de kast gepakt en gecombineerd met een shirt en riem. Haar allereerste schooldag op het voortgezet onderwijs was dus in dit rokje. Hij is goedgekeurd! En via MP is hij ook al besteld en inmiddels bij de eigenaar, dus missie is geslaagd 

Posted by Picasa