maandag 24 februari 2014

Workshops?....

Ik heb de afgelopen weken veel vraag gekregen of ik niet wat workshops wilde gaan geven.
Ik wil dat best, maar wil daarom eerst even inventariseren.
Waar is vraag naar? Ik weet dat er mensen een tricot rokje bij mij willen maken, maar ik wil daar wel even een 'maar' bij zetten. Ik naai tricot het liefst met mijn lockmachine en cover. Een cover is een luxe die je niet echt nodig hebt, maar mijn locker zou ik voor mijn tricot niet willen missen. Als je met alleen een naaimachine tricot wil naaien is het heel belangrijk dat je een tricot steek gebruikt. Een flauwe zigzag word ook vaak gebruikt, maar met rechte banen stikken (net zoals mijn banenrokjes) ga je die steek aan de buitenkant zien en dat is niet mooi.
Wat ik hiermee wil zeggen: Ik wil graag workshops geven om tricot te naaien, maar weet dan wel dat met alleen een naaimachine niet alle effecten bereikt kunnen worden die je bij mij op mijn blog weleens ziet.
Dus mijn vraag: Wie heeft er interesse in een workshop? Wat willen jullie dan leren? shirt, rok of jurk of nog iets anders? Naar welk dagdeel gaat de voorkeur uit? 's morgens of 's avonds? Ik hoor het graag, via de mail of via mijn blog!

Naschrift 28 febr: Ik heb 2 datums geprikt voor een workshop 'Hoe naai ik tricot'
Ik hou het bij mij thuis en woon in de buurt van Gorinchem.

vrijdag 21 februari 2014

Over de plannen in de ijskast en wat maaksels....

Gisteren vertelde ik jullie nog met een hele lichte twijfel over mijn grootse plannen. Vandaag ga ik jullie vertellen dat ik alle plannen toch maar in de ijskast heb geparkeerd. Waarom??  Ik wil alles heel graag, maar als ik heel eerlijk ben voor mezelf dan weet ik gewoon dat het teveel gaat worden. Ik weet dan ook dat ik dan niet gezelliger word. Mijn bedoeling was om het in het klein te proberen. Gewoon wat atikelen simpel in een gratis webshop zetten en klaar is kees. Nee, toch werkt dat dan weer niet bij mij. Ik wil dan toch weer meer dan de oorspronkelijke plannen, wil superfotoos maken, wat dan ook weer een vak apart blijkt. Ik wil alles dan toch perfect kloppend, wat me dan niet snel genoeg lukt en dat irriteert me dan weer.  Mijn grote voorbeeld qua webwinkel is Blomkes Zij heeft in haar winkel een super uitstraling gecreeërd. Alles ziet er top en gezellig uit. Ik wil dat dan ook. Dus ga dan ook prutsen om mooie achtergronden te kunnen maken. Maar dan lukt het niet, ik word gefrustreerd.... Uiteindelijk ga ik veel te laat naar bed.
Vanochtend stond ik op en na de gebruikelijke rituelen, ben ik begonnnen met mijn enorme berg strijkgoed te laten slinken. Achter je strijkplank kan je je gedachten zo lekker laten gaan.... Ik besefte opeens dat ik niet op de goede weg zit. Ik wil veel te veel en dat kan niet. Daarna nog even gebeld met de persoon die mij al heel mijn leven kent. En ja, die gaf ook bevestiging. Daarna tegen de kinderen gezegd: die vonden het maar raar, haha. Zij zagen er wel wat in en als mama het druk krijgt doe je de winkel toch gewoon even dicht......
Dus lezers, ik ga gewoon weer door zoals jullie van mij gewend waren. Ik blijf lekker voor de kinderen en mezelf naaien. Daarnaast voor andere mensen als ze mij het vragen. En natuurlijk eens een cadeautje bij verjaardag of geboorte.


Hieronder wat kleding waar ik ook plannen mee had, maar wat ik allemaal maakte in de maten van de kinderen, dus zij hebben iig al het 1 en ander voor het voorjaar en zomer.




gemaakt van een mooie gladde lycra,
de banen schuin geknipt.

Bij een duurdere kledingzaak een leuk model
tricot rok gezien voor 89,95 euro!
In andere kleurstellingen ben ik ook eens aan
het experimenteren gegaan.



Van dochterlief , maar ook van andere mensen
kwam er vraag naar gladde tricot rokjes met
bijpassende legging. Voor oudste dochter dus uitgeprobeerd!

Deze maakte ik op bestelling in maat 46

donderdag 20 februari 2014

Een voorproefje.... postzakkenrokje.

Ik maakte gisteren toch zo'n leuk rokje, dat ik het graag nu al laat zien. Het rokje is bedoeld voor de webshop die er waarschijnlijk wel gaat komen. Deze postzakkenstof heeft de marktkoopman al langere tijd liggen, maar ik kreeg er nooit echt inspiratie van. Tassen maken is nl. niet mijn ding en voor de rest? Tsja.... Tot afgelopen week, ik zag er een lief meisjesrokje in. Een recht soort spijkerrokje leek me wel wat, totdat een collegaatje van mij met een veel beter idee kwam: een overslagrokje met riempjes....Jaaaaa! Dat was het!! Vandaag zitten naaien en ik ben er helemaal weg van. (Ik besef wel dat het bij een bepaalde smaak hoort hoor, dus jullie hoeven het echt niet massaal mooi te vinden, haha.) Wel kwam ik erachter dat dit niet het goedkoopste item in de winkel gaat worden: Het was nl. meer werk dan gedacht, stof is niet goedkoop, riempjes zijn ook niet voor niets en ik heb een rolletje biaisband gebruikt. Het rokje is te bestellen voor 32,95 euro.

Het rokje sluit met gespen, een extra drukknoopje van binnen
en er zit knoopsgaten elastiek in de achterrok verwerkt.


En natuurlijk wil ik jullie ook nog heel hartelijk danken voor alle tips, waarschuwingen en adviezen op mijn vraag van 2 posts geleden. Ik heb er zeer veel aan gehad. Ik heb nu voor mezelf  alles op een rij gezet, ook de tijd bijv. dat ik er maximaal aan bezig wil zijn. Ook heb ik nu wel duidelijk in mijn hoofd wat ik wil met mijn winkel en wie ik wil bereiken. Het lijkt me fijn om te naaien voor mensen die in winkels altijd tegen de korte rokken aanlopen. Bij mij kan de juiste lengte en breedte bepaald worden, dus rokken op maat! Ook hoop ik een stukje onder de prijzen van de duurdere kledingwinkels te kunnen blijven,  zodat het voor mensen met een wat kleiner budget mogelijk word om nette kleding te kopen. Veel winst maken staat absoluut niet op mijn lijstje, dus ik ga mijn uren ook niet tellen. Ik probeer wel redelijke prijzen te maken, waarbij ik zelf ook nog wat aan over zal houden.
Aan de webshop word gewerkt, maar dat duurt nog wel even voordat ik hem open kan doen.

maandag 17 februari 2014

Hiep, hiep , hoera.....

....... voor de winnaars van mijn weggeefaktie! De lootjes zijn net getrokken.
Voor de uitslag zie de volgende foto's!





PCPAT en Talitha, van harte gefeliciteerd. Mailen jullie mij even met de gegevens, dan ga ik voor jullie zo snel mogelijk aan de slag.
Alle andere: Wat leuk dat jullie allemaal mee wilde doen. Heel erg bedankt voor de leuke positieve reakties. Enne... er zal best nog een keer een weggeefaktie komen met nieuwe kansen.

dinsdag 11 februari 2014

Vraag aan mijn lezers....

Al tijden ben ik aan het nadenken over het opzetten van een webshop met daarin mijn handgemaakte kleding. Mijn bedoeling is om er diverse soorten tricot rokjes in te zetten in de stijl die jullie in de afgelopen posts hebben gezien. Ook tricot jurkjes wil ik gaan verkopen.
Ik heb de afgelopen jaren al best veel voor anderen genaaid, maar wil het nu graag wat officieler gaan aanpakken. Ook mede doordat de jongste telg binnenkort naar school gaat en ik wat meer uurtjes alleen thuis zal zijn. Voor mij zal het dan een ideale vorm van werken zijn om thuis op bestelling te kunnen naaien.
Maar wat ik me dus afvraag? Zal ik klanten krijgen? (dat vraagt iedereen zich natuurlijk afvragen met het openen van een webshop) Kijk, het zal best het 1 en ander aan moeite en investeringen kosten , voordat ik kan beginnen. Het zal wel makkelijk wezen als ik dan van te voren weet of het idd. gaat lopen.
Daarom trek ik nu de stoute schoenen aan en vraag het aan jullie, mijn trouwe lezers. Mijn blog is nl. dé manier om mijn webshop bekendheid te geven. Wat denken jullie, zouden jullie bij mij een rokje (tegen een redelijke prijs) oid bestellen, of zijn jullie lezers ook allemaal naaisters en doen jullie alleen inspiratie op, om het thuis zelf te maken?
Graag hoor ik van jullie! Evt wensen die jullie graag in de webshop zien, hoor ik ook graag.
Heb je de reaktie liever niet op mijn blog, kan je ook prive mailen.

vrijdag 7 februari 2014

Weer wat rokjes....

Ik ben met het kleding maken niet meer echt in wintersferen, maar heb echt de zomer in mijn hoofd.
Ook wil ik graag via MP wat verkopen, dus ben in de maten van de dochters het 1 en ander aan het uitproberen. Hieronder wat fotoos:

Dit stofje zag ik van de week bij de Stoffenkraam en zag er gelijk een 'modern' rokje in voor de oudere meiden.


strokenrokje maat 80 (uit een oude Bizzkids)

Kraam cadeautje voor een pasgeboren dochter bij mijn nicht. Het is wel de 5de doochter in het gezin, maar kleertjes krijgen blijft leuk toch?