woensdag 1 september 2010

Een setje Roos 4004 (rokje +overslagvestje) voor Anne-MaritAfgelopen zaterdag kreeg ik over de post het patroon 4004 van Roos wat ik van een medeblogster gekocht heb. Ik vind dit zo'n mooi patroon dat ik er gelijk mee aan de slag ben gegaan. Het moest dus een setje voor Anne-Marit worden. Ik heb het patroon nl. in de kleine maatjes. Omdat Roos vaak groot valt heb ik maat 80 uitgetekent. (ze is 21 maanden) En dat is gelukkig ook helemaal goed gekomen. Ze past het goed. In het rokje moest oorspronkelijk een rits, maar als ik dan zag wat voor taillewijdte je nog had, besloot ik er maar elastiek in te doen. (net zo makkelijk)
Voor het rokje heb ik restjes gebruikt. Ik had dat nog liggen van de jurken van Joanne en Marinka die ik ooit maakte. Voor het vestje heb ik een roze tricot uit mijn voorraad gebruikt. Dat is jammergenoeg wel een dunne flubbertricot dus de volants krullen nu heel erg om. Misschien dat dat met een stevigere tricot minder zal zijn. Ik maak het gewoon nog wel een keer. Vestjes kan je nooit genoeg hebben in het voorjaar! Fotos maken moest ik heel vlug doen bij Anne-Marit want ze houdt niet van poseren, met de grote laarzen van d'r zus aan ging het al beter!

7 opmerkingen:

Klavertje Kleding zei

Wat een super leuk setje geworden! Staat haar heel goed en die laarzen die maken het helemaal af :-))

Grt. Nel

Sabine zei

Heel leuk setje geworden! Echt waar! Da's echt wel helemaal mijn smaak ook :-)

En inderdaad, heel schattig met die laarsjes :-)

groetjes,
Sabine

Elise zei

Leuke set, zeg! Erg leuk die stofjes van de rok zo bij elkaar.

Mama en zo zei

Wat een mooi rokje is het geworden. Het is inderdaad een leuk patroontje!
Het staat haar ook superschattig.

(O)ma Heijstek zei

Ha Daantje,

Weet je waarom alles OOK zo leuk staat?
Omdat er van die lieve kindertjes onder
zitten.
Liefs van ma.

loesje zei

Dat heb je snel gedaan, het is een leuk setje geworden.
groetjes Gerlinde

Marlie zei

mooi setje hoor!

Ik heb hetzelfde probleem met weglopende modelletjes. Mijn dochter Marit blijft ook nooit staan (zou het aan de naam liggen, hihi?)

groetjes Marlie