dinsdag 25 oktober 2011

Een jurkje voor jongste dochter......voor ooit!!

Een tijdje geleden kon ik wat Knippies lenen van een goede kennis. Hierbij zat ook de Knippie lente 2007 met een patroon wat ik al heel lang wilde maken (maar kon nooit aan die bewuste Knippie komen). Een jurkje met allemaal flappen. Ik had er een donkerblauw stofje, met een heel fijn wit ruitje erop, voor uitgezocht. Mijn bedoeling was om 6 van de 12 'flappen' met mijn bloemetjesborduursteek te doen. Maar na die 6 zag ik al wel dat ik die 6 zonder niet erbij vond passen, dus toen allemaal maar gedaan. Dat was het meeste werk aan het jurkje, want wat gaat dat langzaam!! De achterkant van het jurkje moest gesmockt worden maar omdat een beetje huiverig ben met dat smocken of het wel lang houdt en het elastiek niet zomaar zal breken, heb ik maar tunneltjes genaaid en er elastiek doorheen getrokkenGeeft ook een mooi effect. Ik had eerst heel de bovenkant van het ruitenstofje maar vond dat niet zo mooi, dus heb er een effen donkerblauwe stof bijgezocht en ook gelijk voor de schouderbanden gebruikt. Dat toonde al anders. Nou ja vanmiddag heb ik hem klaargemaakt en bij Jongste dochter aangedaan.....maar helaas......veel te groot!! Dus nu moet hij/ zij nog maar even in de kast vertoeven tot het dametje weer wat gegroeid is.

19 opmerkingen:

Collie-Collie.com zei

Oh, jammer dat de jurk nog te groot is, want het is een prachtig jurkje geworden.

Ja, die borduurrandjes, daar ben je inderdaad wel even zoet mee, maar het maakt het jurkje wel helemaal af!

Groetjes, Collie

Esrosa zei

Inderdaad een hele mooie jurk, jammer dat je er nu nog niet van kan genieten :-( Leuk die borduurrandjes!
Gewoon in de kast voor volgend jaar!
Groetjes, Esrosa

Crea Annemieke zei

Hoi Daniëlle,

Schattig jurkje, echt apart!
Ik heb even een vraagje, hoe maak je zo'n geknoopte rok? Jij hebt hem voor één van de meisjes gemaakt.Mijn dochter wil hem ook maken maar weet niet waar te beginnen. Zou jij ons op weg willen helpen?
Daaaag Annemieke

Made by mama zei

Hij is echt leuk geworden! Ik heb het patroon ook eens uit de knippie gekopieerd om 'm te maken, maar dat smocken leek mij ook lastig.
Het is wel een jurk die je het hele jaar door kan dragen, dus gewoon hopen dat je dochter snel groeit :-)

Onder de knotwilg zei

Wat een plaatje! Kan me voorstellen dat die randjes heel wat werk zijn geweest, maar het geeft h'm wel net dat beetje extra!

Het probleem van te grote jurk ken ik: hier hangen er ook 2 te wachten...

Groetjes Tineke

Blomkes zei

De jurk is erg leuk geworden met mooie details! Nu maar hopen dat er een groeispurt volgt!!!

groetjes, Elske

Mamanon zei

Wat een geweldig mooi jurkje, jammer dat het nu te groot is, maar straks in het voorjaar misschien, het zal haar geweldig staan. Leuk om dit te mogen mee kijken op je blog!
Groetjes Manon

Corine van Toor zei

mooi geworden danielle! dat smocken gaat prima hoor en het elastiek houdt hier ook prima. heb al heel wat keren de gesmockte rokjes van de meisjes gewassen en gestreken en nooit problemen!
maar jouw oplossing is ook mooi! vind het net een jottumjurkje geworden, leuk!

Lize zei

Wat een prachtige jurk is dat geworden. Heel mooi met die geborduurde randjes en dat donkerblauw bovenaan.

Vlijtige Lies zei

Prachtig gemaakt,en wat een klus.Jammer dat ze de jurk nog niet past,maar ze groeien hard genoeg!En iid zo ga je wel voor save met de achterkant!(elastiek bedoel ik) Groet

Saskia, Jan en Payal zei

ach :o) beter te groot dan te klein! Die van mij groeit zo hard dat ik soms dank 'foert, ik maak het te groot dan kan ze het tenminste langer aan' maar ja :o)
't Is wel heel leuk geworden!! Wacht maar af, die gaat een groeispurt doen om erin te passen!

Elise zei

Jammer dat de jurk nog niet past, want hij is wel mooi geworden!

arianne zei

De jurk is echt supermooi geworden! Jammer dat ze hem dan na zoveel werk nog niet past...Maar inderdaad ze groeien hard genoeg en hopelijk past hij dan van het voorjaar wel.
Mijn moeder heeft hem ook wel eens in zo'n soort combinatie gemaakt voor een van mijn nichtjes. Net Jottum inderdaad. Ze heeft nog zo'n soort patroon wat Jottum lijkt. Mijn dochter was al veel te groot toen dat kwam :-(

janneke zei

wat een mooie jurk zeg.jammer dat hij te groot is.heb je die witte stiksels met de coverlock gedaan?
het is inderdaad net een jurk van jottum.

groetjes janneke

Kaatje zei

Wauw, wat een gave jurk... Jammer dat ze hem nu nog niet aan kan, maar zodra ze erin past zal ze de show stelen....

elsa zei

Hoi,

Wat een leuke jurk. Ik heb die zelf ook weleens gemaakt en is met veel plezier gedragen. Het smocken gaat wel erg goed, hoor! Je moet het echt eens proberen. Echt heel leuk. Ik was ook bang dat het elastiek los zou gaan maar dat los ik op door de uiteinden van het smockwerk in de naden te laten vallen en die twee keer af te locken. Steviger kan bijna niet!

Groeten, Elsa

Sabine zei

wat een mooi jurkje alweer en zo leuk afgewerkt met die leuke steek! Heel mooi! En ook je stofjes passen perfect bij elkaar.
Ik begrijp je angst voor smocken... ook ik heb het daarom altijd al vermeden.

groetjes,
Sabine

wilma zei

het is heel leuk geworden zeg!
Ben weer even bijgelezen nadat het internet niet werkte.
Groet, Wilma

sarina zei

hoi danielle,
dit is al een oud berichtje, maar deze jurk wil ik een keer voor suus maken. Dan maar een maat kleiner nemen? ze heeft 104
groetjes sarina