dinsdag 20 augustus 2013

Weer terug....

 Zo, mijn blogpauze heeft nu wel lang genoeg geduurd vind ik. Ik had zin om weer een berichtje te maken. Ik heb de afgelopen weken nl. toch nog het 1 en ander kunnen maken. Dit omdat we niet op vakantie zijn geweest, maar elke keer daagjes weg zijn geweest en tussendoor ook regelmatig thuis natuurlijk. En die tijd pakte ik dan ook wel eens mijn naaimachine. Bovenstaand een zomers jurkje voor mezelf (Knipmode aug. 2012), die ik al vaak gedragen heb. Ik heb dit patroon in de winter ook al 2 keer gemaakt, maar dan met lange mouwen. Nu heb ik alleen de mouwen weggelaten en voor de rest niets veranderd. Voor het mooie had ik het stuk bij de schouders wat smaller moeten maken, maar toen hij af was en ik dat opmerkte vond ik het niet storend genoeg om weer uit te halen.
 Deze vakantie zijn er diverse jongetjes geboren in mijn naaste omgeving, dus ook wat kraamcadeautjes gemaakt. Het jasje komt uit de Ottobre 1-2011. Het ondergoedset uit Ottobre 1-2013.
 Bij dit labeldoekje heb ik een stuk van een plastic zak tussengestikt zodat hij knispert.

Deze foto kreeg ik doorgemaild van een zeer tevreden klant. Zij wilde een rimpeljurk zonder mouwen. Na overleg en een watervalshirtpatroon uit de Ottobre woman winter 2008 is het deze jurk geworden. 
 Oudste dochter wilde ook graag zelf een rokje maken en heeft dit rimpel/stroken rokje voor haarzelf gemaakt, met een klein beetje hulp van mijn kant. Het patroon komt uit Ottobre 1-2012.
 Deze zomerse jurk maakte ik in een avondje voor oudste dochter omdat zij een tekort aan luchtige jurkjes had van normale lengte. (ze groeit op dit moment zo hard! (En dankzij mijn waskunsten krimpt er ook nog wel eens iets)) Het patroon komt uit de Ottobre 3-2013.
 Middelste dochter maakte dit zwart/witte stippenrokje met allemaal plooien aan de bovenkant. Het is misschien niet zo goed te zien, maar valt door de plooien wel erg mooi. Ook de stof vind ik erg mooi, er zit een glans over de stof heen. Dit rokje gaat met een andere combi gedragen worden in het najaar. Het patroon komt uit de Ottobre 6-2012.

Zo, dit was het even wat ik wilde laten zien. Nu ben ik bezig met een jurkje voor de jongste dochter. Dit naar het nieuwste jurkenpatroon Unique van Collie-Collie. Ik heb dit patroon gewonnen met een give-away op haar blog. Hij ligt al een paar maanden te wachten, schaam, schaam. Eerst had ik veel dingen ervoor die eerst moesten en daarna had ik weinig inspiratie....
Maar nu zit hij in mijn hoofd en volgens mij gaat het een mooie jurk worden. Nog even geduld Nicole!!
Posted by Picasa

18 opmerkingen:

Thea zei

Leuk dat je er weer bent!!

Fris jurkje dat je maakte voor je zelf!1 Leuk!!


Groetjes Thea ♥

Omias maaksels zei

Meteen een schot in de roos : al deze maaksels : de jurk staat je goed....kraamcadeautjes lijken leuk...mooie rokjes....het lijkt wel of je helemaal geen vakantie nam ! ;-)

Muisje zei

Wat een leuke dingen heb je weer gemaakt.

Wilja zei

Wat een mooie stof heeft de eerste jurk, die bloemen springen er helemaal uit. Staat je erg mooi.
Leuk dat je dochters een rokje hebben gemaakt, was ik ook in de vakantie van plan (ik heb zelfs het boekje van 'allemaal rokjes' ervoor gekocht). De vakantie is zo snel voorbij gegaan dat we er niet aan toe zijn gekomen. Eerst maar eens kijken wat de wintermode is, dan kunnen ze een leuk winterrokje maken. In ieder geval is het leuk dat je weer terug bent.

groetjes Wilja

Vlijtige Lies zei

Welkom terug! Het gewone leven begint bijna weer...en wat een volle post.Leuk dat je dochter ook al zelf haar kleding maakt. Van wie zou ze dat nu hebben?? De rest ziet er weer prachtig uit,ook het vestje en het ondergoed setje. Dan is een cover toch wel een extraatje niet dan? Zo mooi! Gr.

Bianca zei

Je bent lekker bezig geweest in je vakantie, prachtige dingen heb je gemaakt.
De jurk voor je zelf is heel mooi en staat goed! Ook het babyvestje vind ik super mooi gemaakt!

Onder de knotwilg zei

Tjonge, wat hebben jullie veel gemaakt! En dat in de vakantie :-) Leuk dat je dochters ook naaien, jong geleerd... Dat stippenrokje is echt heel leuk met die plooien!

Janneke van de Streek zei

oh wat ben jij creatief geweest! je hebt weer mooie dingen gemaakt.

gr.Janneke

Andrea zei

Tjonge, wat een productieve vakantie! Ik schaam me, want hier gebeurd maar erg weinig. Er hangt al weken een vest waar alleen de rits nog in moet, nu de tijd nog even vinden!
Je maaksels zijn in elk geval weer erg mooi. Het babyvestje vind ik super mooi!
groetjes Andrea

sarina zei

wat een leuke dingen weer! en de stof van je bovenste jurk ligt hier ook te wachten om gemaakt te worden, het blijft een mooie stof he
groetjes sarina

julia zei

Je heb leuke kleding gemaakt vooral de eerste jurk die springt eruit

Julia

Klavertje Kleding zei

Leuk hoor, weer een blogje! Je moet maar niet stoppen hoor met bloggen, daar maak je veel te leuke dingen voor! Super leuk wat je allemaal gemaakt hebt!

Gr. Nel

Elfi zei

Wat een leuke dingen heb je, en je dochters ook, gemaakt. De jurk voor jezelf vind ik helemaal super, hele leuke stof.

wilma zei

Wat leuk gedaan weer! Fijn dat je er weer bent.
Groet, WIlma

Anoniem zei

Je zit er al weer lekker in met het naaien! En het zijn weer leuke dingen die onder je naaimachine vandaan rollen! Mooie jurk voor jezelf! Patroon staat je erg goed! Ook de cadeautjes zijn schattig. En voor je dochters heb je ook mooie dingen gemaakt. Vooral het plooirokje is erg leuk! Ook al bezig dus met najaarscreaties! Ben benieuwd wat voor moois er nog meer volgt!

Groetjes Deborah

by Ieke zei

Wat ben je weer lekker productief geweest. Je eigen jurk springt er voor mij echt uit! Staat je superleuk. De stof is echt leuk en dat roze randje maakt het helemaal af. Met het lekkere weer van de afgelopen weken heb je 'm vast vaak aan kunnen hebben.

Leuk ook dat je dochters lekker aan de gang gaan met je machinepark. Jong geleerd is oud gedaan en wie weet maken ze over een paar jaar lekker hun eigen kleren.

Doortje Dartel zei

Wat ziet het er allemaal weer top uit!
Ondanks de vakantie toch lekker bezig.

Collie-Collie.com zei

Wat heb je veel gemaakt zeg!! Wauw... prachtig jurkje voor jezelf, zo mooi met dat rode accent!

Geeft niet hoor, dat het even duurde, want als het komt, dan komt het vanzelf... en het is een pláátje geworden (ik ben een beetje blogs aan het doorhobbelen in de vakantie niet aan toegekomen, hahaha).

Groetjes, Collie