dinsdag 19 november 2013

ondergoed uit de nieuwste Ottobre....

De laatste kledingstukken die ik maakte waren onderbroekjes. In de nieuwste Ottobre staat een een patroon van een ouderwets degelijk model. Ik bedoel eigenlijk, hipsters en boxers zijn veel moderner, maar toch klagen ze hier dat het tussen de billen kruipt. Op de markt heb ik mooi elastiek kunnen kopen voor de taille en voor de afwerking van de beensgaten. Dus elke keer tussendoor zo'n onderbroekje gemaakt, eerst om te testen, maar toen bleek dat dit wel erg goed zit, heb ik er nog een paar meer gemaakt, totdat mijn elastiek op was, dus ik moet nu weer wachten totdat het markt is.....
Ik maakte dit model in mt 170, mt 158 en maat 116. Ik  gebruikte hier overigens alleen mijn naaimachine voor. Ik had even geen zin om al mijn machines in te rijgen en ik vond het wel lekker om op 1 machine in 1 keer alles te kunnen doen. Ik gebruikte voor het aanzetten van het elastiek een zaagtandsteek, voor de zijnaden een locksteek van mijn naaimachine en voor doorstikken een gestikte zigzagsteek.

5 opmerkingen:

moepsje zei

Mooi zeg, ook mooi band. Koop je die op de markt? Mag ik vragen welke naaimachine je hebt? Ik heb afgelopen week een nieuwe gekocht. Daar zitten veel steken op, maar ik moet hem nog gaan 'ontdekken'.

Elise zei

'Tent'onderbroeken zitten toch gewoon lekker, dat kan vast niemand ontkennen. Hahah. Maarre dat je daar ook toch nog tijd voor vindt. Ze zien er in elk geval netjes uit. De boxers van de H&M bevallen goed bij mijn dochter.

Vlijtige Lies zei

Ziet er netjes uit! En er gaat niets boven prettig zittend ondergoed.
Ik ben afgelopen zaterdag voor het eerst bij jullie op de markt geweest,wat een mooie fournituren kraam zeg! Succes met de volgende broekjes.

Doortje Dartel zei

Dit zijn mooie geworden.
Zag ze ook al in het blad staan en ik vind die tip van de zaagzandsteek een goede.

Zussies zei

Wat een mooie broekjes! Knap dat je daar de tijd voor neemt en fijn dat ze ook nog lekker dragen!!