dinsdag 2 september 2014

colshirt uit b inspired by poppy....

Ik heb nog niet helemaal de turbo te pakken, maar toch is het eerste najaarsshirt nu een feit. In de nieuwste b inspired by poppy zag ik een leuk colshirt voor de jongens en aangezien je die nu veel ziet en mijn jongens daar niets van in de kast hebben, wilde ik deze graag uitproberen. Ik vind het een mooi patroon, heb wel de onderkant shirt , boord onderkant, de mouwen en boord mouwen een paar centimeters verlengd. Die leken me nl erg kort op het eerste gezicht. Goed dat ik het gedaan heb, want nu zit alles goed. De mouwstukken heb ik blindelings volgens de plek van het patroon op de mouwen genaaid en daarna met een siersteek van mijn naaimachine vastgezet. Achteraf zitten ze te ver naar voren (voor de foto heb ik ze even goed gedaan overigens....), maar uithalen vind ik nu geen optie (zit veel te strak vast) Dus bij een volgende (die er zeker komt, zet ik de mouwstukken meer naar achteren.15 opmerkingen:

Elise zei

Heel erg leuk! Ik heb net de jurk gemaakt en de col kleiner gedaan, want hij leek zo groot, maar het kan prima bij jou te zien. Dit shirt staat bij mij ook nog op de planning. Eerst voor 2 neefjes, maar ook nog wel voor mijn eigen zoon. Jouw coverstiksels zijn altijd zo mooi. Slaat er nooit wat over?

Danielle zei

Elise, de col vind ik zelf niets te groot. De sierstiksels zijn dit keer met mijn naaimachine gedaan, vond ik net wat steviger en safer om te doen. De zomen doe ik wel altijd met de cover (hij slaat nauwelijks steken over bij mij) Bij dit shirt heb ik de cover helemaal niet gebruikt.

Elise zei

Nee, de col is leuk zo! Het leek zo'n grote lap (maat 140). Heb geen stof meer om het over te doen, maar een volgende keer hou ik het patroon aan.

Little Train zei

Heel mooi!

Firewoman zei

Wat een ontzettend leuke col zit er op dit shirt. Ziet er goed uit (ontdanks de kleine verbeterpuntjes voor de volgende).

Neeltje

Vlijtige Lies zei

Hier ook nog even een berichtje...ha ha ik lees dat je de cover niet eens gebruikt hebt! Nou het ziet er toch tip top uit. Jammer van de schouderstukken, al is er nu niets van te zien. Weet je het voor een volgend shirt toch.Mooi begin zo. Groetjes

Bianca zei

Hij is erg leuk geworden en staat hem super, niks meer aan doen!

Klaasje zei

O ja, leuk! Vonden de jongens het hier ook maar leuk, die houden niet van die kragen. (misschien Sander, want die mag nog geen mening hebben)
Op naar de volgende, want die dames willen ook vast zulke collen?
Gr, Klazina

Nienke zei

Wow, heel mooi! Ik ga op zoek naar dat patroon want mijn zoon wil ook graag zo'n shirt!!

Anoniem zei

Super leuk model! En die col is idd. Helemaal hip! Leuke kleurcombi enne het is toch heerlijk dat je eerste kledingstuk al weer af is terwijl de eerste schoolweek net begonnen is?! Groetjes DEBORAH

Andrea zei

Wat een superleuk patroon. Ga ik ook eens proberen! En het idee dat je alles met je gewone machine gedaan hebt geeft moed!
groetjes Andrea

Hannie zei

Wat een prachtig patroon is dit!! En wat heb je het weer geweldig gemaakt!
Vanaf welke maat gaat dit patroon?

sandrs zei

Wat mooi!
Kun je ook n jurk mt 134 maken die hierop lijkt? En wat zou dat kosten?
Groetjes sandra

Danielle zei

Hannie, het patroon gaat vanaf maat 92.
Sandra, stuur je mij anders even een mail?

Wilja zei

Wat een mooie trui! Dit model zou m'n zoontje helemaal super vinden (vooral die zakken). Ik ga deze onthouden. Nu maar hopen dat ik binnenkort weer wat tijd over heb om iets te maken. (de dochters zitten ook al te vragen wanneer ik weer eens achter de machine kruip, is toch wel een compliment). Oja, toen jij op vakantie was, was ik heel dicht bij je in de buurt (ziekenhuis Hardenberg).

groetjes Wilja