vrijdag 10 februari 2017

ondergoed en een 'gouwe ouwe' : knoopjurkje

Sarina van 'hobby aan boord' is al even bezig met ondergoed en pyama's naaien. Ze stak me aan en ik begon er ook mee. Eerst wat boxers voor de jongens. Voor de oudste zoon bleken ze te klein. Mijn patroon ging niet verder dan maat 146 en ik dacht dat het wel ging, maar hij blijkt toch echt wel stevige sportbenen te hebben, haha. Dus een de Ottobre winter 2016 besteld voor een ander patroon die doorloopt tot in de grotere maten. Die moet ik nu nog uitproberen. Ik maakte uit die editie al wel de hipster voor de jongste dochter, maat 128/134 en die zit perfect. Na het proefexemplaar nog 4 stuks gemaakt en zo heeft ze weer even genoeg.Voor mezelf had ik nog een mooie kleur oudgroene tricot liggen. Omdat ik op safe wilde gaan, maakte ik nogmaals een knoopjurk (KM febr 2011) die ik in de afgelopen jaren al diverse keren maakte. De rok loopt normaal gesproken wat wijder uit, ik maakte hem recht. Voor erop bedacht ik een lang vest, gewoon omdat ik nog geen lang vest in het zwart heb. Maar helaas dat is icm het patroon een flop geworden. Het patroon was met een aangeknipte mouw, mijn voorgevoel zei dat het mij dik zou maken, maar ja, ik wilde het toch uitproberen. Helaas, voorgevoel bleek juist, gelukkig zag oudste dochter er wel wat in, dus heb hem netjes afgemaakt zodat oudste dochter hem vanavond kan passen. En ik heb mijn korte zwarte vestje er maar weer bijgepakt om te combineren met mijn knoopjurk. Dit vestje is voor mij een topper, draag hem zo vaak.
Als laatste nog een dichtbij foto van mezelf. Oudste zoon maakte die en vond hem wel erg goed gelukt, vandaar een keer op mijn blog!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Super gelukt die boxers en hipsters! Kunnen ze weer even vooruit! En je jurk is echt mooi geworden, ook het rechte model staat je goed zo met dat zwarte vestje! Goede kleurcombi hoor! Toont ook slank! En dochterlief is dan weer een vest rijker! Als je nu alles van te voren wist! Misschien toch maar een kledinganalyse laten doen! Fijne verjaardag volgende week!
Groetjes Deborah

Crea Roosje zei

Ja ik zie het dat je aangestoken ben met het ondergoedvirus,
nou ik begin er niet aan ha ha!
je jurk heeft een mooie kleur en van dichtbij zie ik dat je er dan een mooie bijpassende ketting bij draagt!
en je dochter geluk een vest erbij!
groetjes Esther

Vlijtige Lies zei

Ook weer in het ondergoed.Dat deed een jaar of wat geleden toch ook aleens? Bruikbaar vooral. En die kleur van je jurk staat je zo mooi. Gelukkig komt het bij de beste voor dat iets niet helemaal uitpakt zoals je zou willen. Fijn weekend verder.

Onder de knotwilg zei

Wat staan die kleuren van de jurk en het vest je goed! En als je eenmaal een favoriet patroon hebt, dan is dat zo lekker maken hé, altijd goed ;-) Die foto os trouwens heel leuk!

Anoniem zei

Goud van oud mooi toch? als je weet wat je goed staat .en er dan ook nog blij van word mooi set zo ,ondergoed voor de kids ook mooi en zo ben je ook de restjes weer kwijt .
O ja en ,een hele fijne verjaardag .

Groets Sjoukje