woensdag 10 mei 2017

mouwloos jurkje en kraamcadeautje...

Ik heb nu voor de oudste dochter een jurk kunnen maken die naar haar zin is. Gelukkig! Ik gebruikte een patroon uit de Knipmode 3-2017 , een mouwloos jurkje. De bovenkant is bloezend en het rokgedeelte strak. Heb uiteindelijk wel het 1 en ander veranderd aan het patroon. Eigenlijk moest je het bovenpand rimpelen en dan vast zetten aan de rok, maar dat vond ik niet mooi. Heb dus de onderkant van het bovengedeelte smaller toe laten lopen dan het origineel en toen uitgerekt aan een zelftoegevoegde dubbele tailleband gezet en daarna de tailleband aan het rokgedeelte genaaid. De onderkant van de rok heb ik ook een stuk versmald. En oja het bovenpand is met 5 cm verlengd om te kunnen bloezen, al met al vind ze hem geslaagd en mag ik er meer maken,


En nog een kraamcadeautje gemaakt voor ons pasgeboren neefje. Voor het eerst met vinyl een koffertje beplakt. Wat leuk om te doen!! Ga ik zeker vaker doen. En daarbij nog een broekje en shirtje gemaakt naar het patroon Zwergenverpackung van Farbenmix.


8 opmerkingen:

Crea Roosje zei

Leuk die jurk van je dochter,
echt iets voor jonge meiden!
dat is een leuk idee zo,n koffer en prachtig gelukt je baby setje!
groetjes Esther

Groetsels zei

Hele verbouwing eigenlijk nog, maar zeer geslaagd, mooie kleur, dat groen. Leuk kraamcadeautje, je brengt me op ideeën.

Mama C zei

Wat super is het toch dat je een bestaand patroon zo weet aan te passen dat het voldoet aan de wensen van je dochter! Het jasje er op staat erg leuk. En dat cadeautje, super leuk!

Onder de knotwilg zei

Fijn dat het nu wel gelukt is om een geschikte jurk voor dochterlief te maken! Hij staat haar goed! Leuk dat koffertje!

sarina zei

mooi jurkje voor je dochter!

Cecil zei

Heb dit jurkje zelf ook gemaakt, voor het onderpand heb ik de stof dubbel genomen; volgens het patroon. Het inrimpelen en elastiek aanbrengen is secuur werkje. Wat een mooie kleur tricot heb jij gebruikt!

Linda zei

Fijn, weer een goed patroon!
En met een andere stof steeds weer anders.
Leuk, om zo persoonlijke (kraam)cadeautjes te maken zeg!

Vlijtige Lies zei

Fijn dat je het patroon zo aangepast hebt dat het helemaal naar jullie zin is. Staat haar mooi. En wat een heerlijke kraamcadeautjes!