donderdag 25 februari 2010

ballonjurk Bizzkids en manteltje OttobreHeerlijk, weer 2 projecten klaar.

Eerst ben ik begonnen met het manteltje maat 86 uit de nieuwste Ottobre. Na verschillende verhalen gelezen te hebben hierover heb ik alles toch verkleind naar maat 80. (Gelukkig)

De buitenkant van het jasje is een lichtrode jeansstof en de binnenkant een fleurig katoentje.

Hij viel niet tegen om hem te maken, maar ik vond het wel heel veel werk. Ondertussen heb ik regelmatig gepast bij mijn dochtertje wat resulteerde in dat ze de jas niet meer aan wilde!

Omdat ik de stofknopen (ik kreeg het zelf niet voor elkaar) op de markt heb laten maken (wat ze zouden opsturen en een paar dagen dus duurde) trok ze de jas gelijk uit als ik hem aandeed (er zaten geen knopen op) Maar vandaag kreeg ik ze binnen en heb ze er gelijk opgezet. Dus nu kon ik de jas dichtdoen en was ze er snel aan gewend.

Ik vind de jas erg geslaagd.


Na de jas ben ik begonnen met een ballonjurk uit een knippie voor Marinka. Marinka heeft zelf een stofje uitgezocht uit mijn voorraad. Het was wel passen en meten, maar na een paar aanpassingen is het gelukt. Ik vond het ook wel leuk om de jurk te combineren met wit katoen. de jurk zat vrij snel in elkaar. Alleen de blinde rits had ik meer moeite mee. In de eerste instantie deed het naaimachine geen steek vooruit en moest ik de stof echt vooruit trekken,Krijg je dus geen mooie steken van!
De andere kant van de rits ging wel super. Maar na een paar de jurk aan en uit gedaan te hebben, trok ik de rits al kapot! Dus dat is mijn pal voor morgen! Een nieuwe rits kopen en er opnieuw inzetten.

2 opmerkingen:

Vlijtige Lies zei

Ik dacht al zou ze bevallen zijn??Ik hoorde en zag niets meer van je,maar nee je was druk bezig,leuk al die roze/rode stofjes, ziet er prima uit,staat ze beide enig!

Danielle zei

Nee helaas nog niet bevallen! ik moet nog een week. Ik hoop allemaal dat ik te vroeg ga bevallen, maar nu komt de datum gelukkig steeds dichterbij. Ik laat het weten op mijn blog!
groetjes Danielle