maandag 7 juni 2010

Shirt Ottobre voor peter en 2 x een antonia
Vorige week heb ik 2x een antonia gemaakt. Een paar maanden geleden had ik een rood met wit rok (Bk3335) gemaakt voor Anne-Marit. Ik had daar alleen witte dingen met lange mouwen op.

en toen werd het mooi weer!! Dus dat werd een goede reden om shirtjes te gaan maken. Ik heb 2 bloemen geknipt uit de stof waar de rok ook van was gemaakt en daar het shirtje mee afgemaakt. Aangezien ik voor mijn nichtje ook van die stoffen een rokje had gemaakt heb ik voor haar ook zo'n shirtje gemaakt. Alleen wat groter. Misschien dat ik daarbij nog even elastiek in de mouwtjes doe, maar eerst even passen!!

Vandaag mijn eerste jongensshirt gemaakt! Voor Peter. Ik had zulke leuke tricots in huis (veel rood, wit, blauw (ook gestreept)) Daar kon dus prima een jongensshirt uit dacht ik. Ik heb de nieuwste Ottobre gekocht en daar het patroon uitgehaald. Het shirt zat zo in elkaar. Ik krijg er handigheid in. Toen Peter thuiskwam moest hij natuurlijk gelijk passen. Hij wilde hem niet meer uit. Alleen dat moest nog wel even want 1 zijkant zat nog niet dicht. Nadat hij echt klaar was en uit het wasmachine heeft hij hem weer aangedaan voor de foto. Hij vond alleen de streepjes een beetje meisjesachtig?! Al snel kwam mijn man thuis en die zei er bovenop dat hij het ook een meidenshirt vond! Ik snap er niets van. Ik vond hem zo leuk geworden. Dus ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jullie reakties. ik denk trouwens dat die reaktie komt doordat ik voor Joanne van tricot een halterjurk heb gemaakt in die kleuren en dat mijn man dat nog in zijn hoofd heeft. Ik vind het trouwens een heel goed passend patroon voor Peter.3 opmerkingen:

Elise zei

Leuke shirts! En het jongensshirt vind ik erg leuk!! Niks meisjesachtig,kan heel goed voor een jongen. Leuke stoffencombinatie ook.

Annette zei

Ha Daniƫlle,
Ik heb al diverse pogingen gedaan om te reageren. Kijken of het nu wel lukt. Mijn eerste reactie is GEWELDIG! Allemaal zeer creatief. Het shirt van Peter is wat minder stoer. Voor zijn leeftijd gaat het nog wel maar probeer er ook eens een witte broek onder te doen. Misschien mag ik ook een keer op jouw blog met een witte rok gemaakt door jou. Nou veel naai-plezier hoor! Je hebt het echt in je vingers.
Een lieve groet van ma

JES! zei

Heel leuke shirtjes! Ik vind Peter's shirt heel erg leuk en absoluut niet meisjesachtig! Die kleuren staan hem heel goed.
Ook de meisjesshirtjes zijn heel erg leuk!

groet,
Jeanette