woensdag 7 juli 2010

Bizz kids feestrokje en 2x een lore-top
Afgelopen maandag was mijn nichtje jarig en werd 7 jaar. Als cadeautip werd er een envelop gevraagd. Dat is natuurlijk best want dan kan ze zelf iets groots kopen, maar ik vond het wel leuk om er dan toch iets bij te geven en dat werd dus het Bizzkids 3335 rokje. Deze rok zat zo in elkaar omdat ik hem al 2 keer eerder heb gemaakt. Maar hij heeft nu ook weer een hele andere uitstraling omdat ik weer hele andere stofjes heb gebruikt. De bovenlaag is een soort voile. Ik vond het wel mooi om die met een rolzoompje af te werken. Maar dat ging niet gelijk goed. Hij scheurde elke keer van de stof af. Na wat tips van Sancho lukte het met de rechternaald eruit halen en de linkernaald erop zetten. Nou een maandag was mijn nichtje er erg blij mee en heeft gelijk even geposeerd.

Een dinsdagavond dacht ik snel een Lore topje in elkaar te zetten voor Joanne. Ik had voor de grootste maat gekozen. Helaas ging hij niet vanzelf en belandde uiteindelijk in de kliko. Hij was te wijd, te lang, gewoon veel te groot. Terwijl ik de schouderbandjes aan de korte kant vond. Gelukkig hebben we dan het Sancho forum. Hier heb ik mijn vragen nl. opgeet en na wat antwoorden gisteren opnieuw geprobeerd met als resultaat 2 nieuwe leuke topjes voor Joann en Marinka. Ik heb voor Joanne maat 122/128 gebruikt en voor Marinka 110/116. terwijl ze normaal gesproken 152 en 140 hebben! Marinka heeft vanochtend gepast en hij zit perfect, alleen heb ik met aanzetten van de bandjes de ene wat meer uitgerekt dan de andere. Waardoor het ene bandje langer is dan het andere. Hier moet ik nog even een oplossing op verzinnen. Joanne mag morgen passen, want zij is nu logeren.

donderdagmiddag:
Naschrift: Voor Marinka toch nog een nieuw topje gemaakt. Het stoorde me te erg dat er verschil in schouderbandjes zat!

1 opmerking:

d'Boederie zei

Ja topjes lijken zo gemakkelijk,maar in praktijk is het altijd even vogelen om het netjes te krijgen,hele mooie trico trouwens!!En het staat je dochter goed,leuk met net dat roosje middenvoor.
Zo dat is boffen,een tante die een rokje voor je maakt!en wat voor 1,echt een schatje!