vrijdag 6 augustus 2010

Een spijker-Elodie voor JoanneVorige week had ik op de markt mooie spijkerstof voor 2,50 de meter gekocht. Ik had er 1,5 meter van genomen. Van de week zat ik me te bedenken dat een Elodie in spijker ook wel leuk kon zijn. Dus ik mijn lap stof erbij gepakt. In de beschrijving stond dat ik voor de maat 134/140 2,5 meter nodig had en ik had maar 1,5 meter! Ik had zoiets van: ik ga het toch proberen. Ik heb de rokdelen tegen elkaar ingelegd. Met het laatste rokdeel moest ik heel erg puzzelen. Ook heb ik de mouwtjes niet tegen de stofvouw kunnen leggen, dus die bestaat uit 2 delen, maar het is dus toch gelukt! Ik wilde hem voor Marinka maken, zij draagt nl. normaal maat 134/140. Maar toen ik de rokdelen inelkaar had zitten en even had laten passen was het veel te kolossaal voor haar en te wijd, maar gelukkig heb ik dan Joanne er boven zitten en die was weer helemaal gelukkig. Ik heb de Elodie afgewerkt met rood geruit band en effen rood band. En ik heb ook deze Elodie voor de winter gemaakt, dus Joanne gaat hem dragen met een witte blouse en misschien dat ik nog wel een keer een rood shirt maak.
4 opmerkingen:

Adriana zei

Wat een superleuk jurkje. Ik vind het echt heel erg mooi afgewerkt met dat rode bandje.

groetjes Adriana

Sabine zei

OH, wat is die ook mooi in spijkerstof! En zo leuk afgewerkt!!!
Het is écht een modelletje dat je blijkbaar in allerlei kleuren en stoffen kan maken, hé! Wel leuk dat jij alles uitprobeert... ik ga nu ook wel min. 1 winterversie maken voor één van de dames!

groetjes,
Sabine

Isabelle zei

Zo is hij echt prachtig in jeans!!!! Dat ga ik onthouden, ik vermoed zomaar dat Evelien ook nog wel eentje wil voor de herfst/winter ;-). En met het witte shirtje eronder ziet het er echt super uit.

Groetjes, Isabelle

loesje zei

Mooi hoor, je maakt prachtige dingen, ga je volgen.
groetjes Gerlinde