maandag 17 oktober 2011

En nog een net set voor mijzelf.....

Zo mijn kledingkast word nog eens gevuld met kleding van deze tijd. Kan ik dingen van 10 jaar oud eens weg gaan doen. Ik vind nl. zelf dat ik er weer een heel geslaagd set bijheb. Ik heb een ballonrok gemaakt van grijze memorystof. Ik heb een patroon gebruikt uit knip 4-2008. Dit model heeft 4 plooien voor en 4 achter. Dus bovenaan is hij gewoon slank. Ik heb er wel rekening mee gehouden dat deze rok mij wat dikker zou maken door de stof die uit blijft staan en het model rok, maar dat nam ik maar voor lief omdat ik ballonrokken nou eenmaal heel mooi vind. De rok heb ik nu een paar keer aangehad en ik ben daar nu wel aangewend, alleen als ik opsta moet ik hem wel elke keer even gladstrijken. (anders weet je niet wat je ziet, haha!)


En ik heb weer een vest gemaakt! Van een mooie dikke gebreide grijze rekbare stof. Vorig jaar al gekocht, maar nog niet eerder aangedurfd. Ik heb een patroon gebruikt uit Knip 1-2008. Hij was niet moeilijk en ik vind hem goed geslaagd. Behalve de knoopsgaten dan, dat was tobben met mijn machine,maar hier zie je gelukkig toch bijna niets van.

25 opmerkingen:

zigzag zei

Hoi

leuk setje weer,dat je die rok naar beneden moet strijken elke keer dat had ik ook,want ik heb hem vorige jaar voor de zomer ook een paar keer gebruikt,dat jasje is ook zo leuk!!!

gr jennie.

Omias maaksels zei

Prachtige set !
Zowel de rok als het vestje staan je beeldig !

Enne...knoopsgaten...
Ik word stilaan nog grijzer van de problemen die ze kunnen opleveren.(Grr)

Woon - Geluk zei

Weer een super mooi setje! Erg leuk! Die ballonrok is helemaal super! Ik ben ook dol op ballonrokken, maar heb er nog nooit 1 voor mijzelf gemaakt (ook een gebrek aan een mooi patroon voor mijzelf, hihi) Dit setje is in ieder geval super!
Groetjes Cindy

Judith zei

Wat een mooie set! Jij gaat als een speer! Ik moet ook nodig voor mezelf aan de slag, maar het komt er niet echt van. Deze ballonrok heb ik ook. Fijn patroon. Vestje is ook prachtig. Zo heb je er weer een fijne set bij.

Groetjes judith

Gera zei

Mooi setje, de stof van het vest is erg mooi. Het model staat je ook goed.

groetjes, Gera

Saskia zei

ik ben niet zo een rokkenmadam ... eerder een kleedjesmadam :o) maar hij is wel heel mooi geworden en die vest is heeeeel knap!

felisa zei

Ooo, die ballonrok heb ik ook al een paar keer gemaakt, en hij zit zo heerlijk fijn.
En dat vest is ook erg leuk geworden, misschien ga ik ook nog wel op zoek naar dat patroon.

Groet, Felisa

Nicole Claudia zei

Ik vind de set prachtig geworden. Mooi warm vest en de rok staat er perfect bij, ook leuk dat de tintjes ton-sur-ton zijn. Vind ik altijd heel mooi!

Groetjes, Collie

Sabine zei

Oh ja, da's inderdaad weer een heel erg mooie en stijlvolle set voor je! Hij (zowel de rok als de vest) staat je écht beeldig! Heel mooi en die riem, die maakt het geheel helemaal af!

groetjes,
Sabine

ps: en van de knoopsgaten zie je helemaal niks hoor :-)

Blomkes zei

Weer zo'n mooie set! Leuk is dat he, als je je eigen kledingkast kunt vullen zonder dat je kilometers hebt moeten afleggen om alles bij elkaar te zoeken vanuit de winkels. enne... de rok kleedt juist mooi af hoor!

groetjes, Elske

Elfi zei

Mooi hoor, staat je super!

Groetjes, Roelfina

Anoniem zei

Staat je erg leuk! Knoopsgaten in een rekbare stof is altijd lastig, ik heb ooit eens de tip gekregen een stukje patroonpapier onder en boven het knoopsgat te leggen,tijdens het stikken. Als het knoopsgat af is kun je het weer wegscheuren.
Je blog is leuk, ik probeer meestal wel even te kijken of er weer iets bijstaat.

Groetjes van Bianca

Muisje zei

Wat een leuk stel is het geworden.
Wil zelf nog een ballonrokje voor dochterlief naaien.

groeten Herma

Anoniem zei

Mooie set weer en wat ben je productief! knap hoor. Ik houd ook erg van ballonrokken ;) Vind het vest ook erg mooi. Alsof je zo de winkel uitgelopen komt.

@Let zei

Je rimpelrok, ballonrok en vesten zijn plaatjes!
Je ziet er leuk uit én helemaal up to date ;-)

Groeten!

Onder de knotwilg zei

Wat een leuk set weer! Het staat je goed ook.
Nogmaals bedankt voor je uitleg van de rimpelrok. Ondertussen heb ik een rimpelrok én een rimpeljurkje voor dochterlief gemaakt! En net wat je zei: het is echt niet moeilijk, het naait zo lekker weg!

Groetjes Tineke

Vlijtige Lies zei

Het lijkt echt net gekocht!Staat je goed,en je rok ziet er erg netjes uit zeg!Net als het vestje trouwens,waar ik het probleem knoopsgat niet kan zien zo hoor!Misschien een versteviging eronder,ik gebruik daar de restje v/d borduurmachine altijd voor.o ja ik zal binnenkort reageren op je pb-tje!Fijne vakantie verder.Arjo

wilma zei

Is erg mooi geworden zeg!
Hoe krijg je het zo snel voor elkaar.Leg je je werk gewoon aan de kant voor een dag?
Groet, Wilma

by Ieke zei

Ik vind het echt een prachtige set!

Wij zijn geslaagd bij de Stoffenkraam... Donkerroze en donkerpaarse taftzijde... En 5 meter voering... en nog wat coupons voor mij... Maar die laat ik later deze week nog wel even zien...

Klaasje zei

Leuk geworden hoor! Ik heb die rok ook eens gemaakt, maar het staat me echt niet, wordt er veel te propperig in. Maar jij kan het goed hebben hoor!
Gr, Klazina

Karlina zei

Mooi stel zo! Staat je goed hoor!Die ballonrok heb ik ook eens gemaakt, in het wit voor de zomer.
Eens kijken of ik die knip met dat vest ook nog heb...
Groetjes Karlina

Klavertje Kleding zei

Prachtige set!!! Leuk model van dat vest. Wat komt er toch veel onder jouw naaimachine vandaan.

Grt. Nel

Anoniem zei

Hoi Danielle,

Ik vind het een leuk setje geworden!Leuk met het vestje erboven!

Mooi kleuren ook, daar kun je bovendien weer heel goed mee combineren!!

Je hebt er vast veel plezier van.

Groetjes Thea ♥

E.M. zei

Hé danielle,

ben sinds vandaag ook "volger" van je blog. Zag dat je getrouwd bent met Jan Willem, wil je'm de groeten van mij doen, heb nl ook gewerkt bij Middelkoop. Doe 'm de groeten maar van Elize. ;-)

Bonte Tante zei

Mooie set heb je gemaakt voor jezelf. Het staat je erg goed!
Groetjes Ingeborg