maandag 28 november 2011

.....Nog meer poppenkleertjes en "nieuw" naaimachine

Ik had nog het 1 en ander aan geknipte poppenkleertjes liggen, maar had niet gedacht het nog af te kunnen krijgen voor Jongste dochter haar verjaardag omdat ik nl. vorige week via Marktplaats een serieuze belangstellende kreeg voor mijn naaimachine. Ik wilde mijn Janome verkopen omdat ik hem toch niet sterk genoeg vond. Ik wilde graag overgaan op Pfaff met IDT. Uiteindelijk afgesproken dat de persoon de machine vrijdagavond zou komen bekijken en misschien meenemen. En tsja....toen kreeg ik het even op mijn heupen......want Danielle en geen naaimachine, dat kan bijna niet. Uiteindelijk heb ik 1 dag zonder gezeten. Ik heb nl. bij de plaatselijke naaimachinedealer een occasion kunnen kopen. Een pfaff 2030. Voor iemand anders misschien een oud beessie, maar voor mij was het machine die mij aansprak. Vandaag heb ik er dus een poppenjurkje opgenaaid en ik ben echt helemaal blij.....hij naait als een zonnetje en doet hetgene wat mij bij de vorige machine stoorde nu allemaal vanzelf, heerlijk!!! Maar goed, genoeg gekletst. Jongste dochter heeft voorlopig genoeg kleertjes denk ik voor har poppenkind. Ik moet zeggen dat ik wel heel erg benieuwd naar haar snoetje ben een woensdag!

17 opmerkingen:

Gera zei

Leuke poppenkleertjes! Het liefst zou je het gelijk aan d'r aan laten zien he?
Fijn dat je plezier hebt je nieuwe naaimachine. Deze lijkt heel veel op de mijne.

RoosMarijn zei

Wat een leuke poppenkleertjes weer! Ik heb heel veel poppenpatroontjes, maar die rompertjes herken ik niet. Mag ik vragen waar je die vandaan hebt?

Vlijtige Lies zei

Gefeliciteerd met je nieuwe machine.Daar krijg je echt geen spijt van.Ik naai er al jaren mee,en wil niet anders.Grappig zeg die poppenkleertjes...daar zie ik nu geen gat in;)Groet Arjo

Onder de knotwilg zei

Ai, zonder naaimachine is moeilijk hé?! Fijn hoor dat je nu weer een naar je zin hebt! Zelf heb ik er 2: een nieuwe brother waar ik eigenlijk mee borduur, en een 8 jaar oude Husqvarna die ik absoluut niet zou willen missen en waar ik mee naai :-)

Wat zijn je poppenkleertjes weer leuk geworden! Ik moet er nog voor aan de slag. Waar heb jij je patroontjes vandaan? Of heb je alles zonder patroon gedaan?

Groetjes Tineke

Danielle zei

Liesbeth en Tineke, de patroontjes komen van Wolly Online. Ik heb ze van mijn schoonzusje geleend. Die had op een blad meerdere leuke patrrontjes staan. Ik heb daarvan dus de romper, maillot, raglanshirt, rok, haarband en ballonjurk gemaakt!
groetjes Danielle.
Ps. Ik wil best wat overnemen, mail me dan maar.

Blomkes zei

Wat fijn dat je nu een nieuwe (oude)naaimachine hebt die naar tevredenheid werkt! Ik heb ook een oudere Pfaff en die is ontzettend sterk, wil hem echt niet kwijt. Leuke poppenkleertjes heb je gemaakt, valt vast in de smaak bij je dochter!

groetjes, Elske

Omia's maaksels zei

Ook deze poppenkleertjes zijn weer erg leuk !
Die bodykes zijn dotjes.
Nog één nachtje slapen en je mag ze tonen aan jouw dochter.

Ik herken het gevoel als je op de Pfaff naait en ook een Janome hebt staan.
Ik naai hier bijna alles op een stokoud Pfaff-je.
Fijn voor jou dat er in Nederland zoveel kans is op tweedehands machines.Hier is dat nauwelijks vindbaar.

Céline zei

Prachtige poppenkleertjes. Alvast gefeliciteerd met je dochter. Ik denk dat ze erg blij zal zijn met de kleertjes. Groetjes Céline
http://ollebolenmuis.blogspot.com

By Ieke zei

Van deze machine ga je zeker geen spijt krijgen! Verstandige beslissing, goed overwogen ;)

En die poppenkleertjes, wow wat ga je snel en wat mooi!

Is de pop op de foto's een BB? Welke patroontjes heb je dan daarvoor gebruikt? Whaha, je kent me zo langzamerhand wel: ik ben altijd op zoek naar patronen ;)

Ohja, en naar tijd. Om alles te kunnen maken.

Riny zei

Gefeliciteerd met je nieuwe naaimachien.
Hy ziet er prachtig uit, en heeft veel extra's.
Leuk om er gelyk poppenkleertjes mee te gaan naaien. Veel naaiplezier hoor.
Alvast gefeliciteerd met Anne Marit. Wat zal de
je poppenmoeder bly zyn met het kado;-)
gr. Riny

janneke zei

wat een leuke kleertjes weer.daar zal je dochter blij mee zijn.
ik hoop zelf ook nog eens de pfaff te kopen,maar de husqvarna die ik nu heb doet het ook nog goed,maar ik wil graag meerdere mogelijkheden hebben.
Ik heb nog een aantal patronen (oude knippie geloof ik) ergens liggen voor de babyborn.kwil best kijken of ik ze kan kopieren.als je dat wilt.
alvast gefeliciteerd en een hele fijne dag morgen.
gr.janneke

Klaasje zei

Wat een prachtige kleertjes weer! Alvast een fijne dag morgen. ben benieuwd naar d'r snoetje! Maak je ff foto's daarvan?
Gr, Klazina

Crea Annemieke zei

Wat fijn voor je zo'n mooie machine..... veel geluk ermee.
Ik ben mijn machine 2 weken kwijt geweest, omdat hij nagekeken moest worden, maar nu zit Annemieke weer heerlijk te snorren.

Hartelijks Annemieke

wilma zei

Wat leuk die kleertjes?Heb ook nog ergens patroontjes vanuit een blaf,ik meen dat het toen og de Marion was.
Heb een simpel machientje,Brother. Droom over een locker...
Hahaha,wordt nog eens actief.
Groet,
Wilma

Saskia, Jan en Payal zei

wat een leuke kleertjes weer!!! en die naaimachine ... oef zeg!!! wat moet je daarvoor gestudeerd hebben om daarmee te werken??? :o) jou lukt het precies geweldig! geniet ervan!

Jenny zei

Heerlijk zo'n Pfaff, heb er ook eentje geweldige machines!
Veel plezier ermee!

En gefeliciteerd met je dochter!

Groetjes Jenny
www.creamijn.nl

Piepow zei

Weer zo'n mooie kleertjes voor de pop! Echt geweldig, je doet me er zin in krijgen.

En fijn dat je een nieuwe, goeie machine hebt. Dat moet heerlijk zijn! Ik stel het voorlopig ook nog met een oude machine, een Lewenstein in mijn geval.