donderdag 24 november 2011

Poncho's (Barbel) , poppenkleertjes en sjaals

Afgelopen dagen heel druk geweest met hele kleine kleertjes naaien! Jongste dochter is volgende week jarig. Als cadeau had ik bedacht om poppenkleertjes te maken. Normaal ben ik helemaal niet van dat gefrutsel, maar Jongste dochter ontpopt zich als een echte poppenmoeder en als je ziet dat je haar daar echt blij mee kan maken, dan doe je dat gewoon toch? Van mijn schoonzus kon ik onverwachts heel veel patroontjes lenen, dus toen ging het hek gelijk van de dam, ik had zoveel ideetjes. Ook had ik het ponchopatroon BArbel van Collie-Collie in mijn hoofd. (een patroon voor pop en poppenmoeder) Dus die ook besteld.
Nou het viel eigenlijk best mee met de poppenkleertjes maken, het was leuk om het te naaien. Ik heb allemaal restjes van Jongste dochter haar kleding gebruikt.Je moet niet naar de afwerkingsgraad aan de binnenkant kijken want die is niet netjes, maar daar let het kind toch niet op.
Ook de poncho was makkelijk om te maken. Ik ben benieuwd of ze hem gaat dragen,ze vond het maar vreemd zo zonder mouwen.


En als laatste nog sjaals gebreid. Ik had debollen van de zomer al gekocht en nu pas klaar! Regelmatig heb ik het weggelegd omdat ik het vreselijk vond breien. Ik snapte er niets van, hoorde van iedereen dat het zo makkelijk en snel klaar was. Bijna aan het eind van de tweede sjaal kwam ik erachter wat ik verkeerd deed. Ik breide de steken te dicht op elkaar. Ik moest er elke keer veel meer ruimte tussenhouden en ja toen ging het als een trein.......

24 opmerkingen:

Klaasje zei

Heerlijk, zo'n voorraad poppekleertjes. Hier vinden ze het nog steeds super, als het herkenbaar is van eigen kleding.
Mooi, dat je die sjaals ook af gekregen hebt. Eindelijk dus;-)
Gelukkig weet je nu, wat er mis ging, dus nu kun je nog meer kleuren maken!!
Gr, Klazina

Judith zei

Prachtig! De poncho en de poppenkleertjes.
Die sjaal heb ik ook gebreid, maar ik vind ze zo kort. Maar misschien doe ik dat ook niet helemaal goed?
Fijn weekend! Groet, Judith

Zaanse Zolder zei

Wat een prachtige uitvoering van de poncho !

Gera zei

Leuke poncho's! En grappig dat je voor de pop ook een rimpelrokje heb gemaakt.

Daniëlle zei

leuk zeg die poppenkleertjes... vooral die legging... echt leuk joh!!

Elise zei

Leuke poppenkleertjes heb je gemaakt! Het zijn leuke modelletjes! De poncho is ook leuk. Lijkt me lekker warm voor op de fiets bijvoorbeeld dan kunnen haar handjes er lekker onder blijven.

Blomkes zei

Aah, wat lief die poppekleertjes! Altijd handig om restjes stof nuttig te kunnen gebruiken. Het is ook niet zo aan mij besteed hoor dat kleine gepriegel. Dochter Sarah is komend weekend jarig en ik heb (heel erg, ik weet het) gewoon vanuit de luie stoel kleertjes via internet besteld voor de lalaloopsy pop die ze graag wil hebben.

Fijne dag nog! groetjes, Elske
Oh ja, die sjaals zien er ook mooi uit zeg! Knap dat je doorgezet hebt.

Sabine zei

Wat heb jij weer veel gedaan!!!! Die poppenkleertjes zijn écht super! Ze zijn zo herkenbaar in de kledij die je al gemaakt hebt voor je dochtertjes! Ik kan me voorstellen dat Anne-Marit dit fantastisch vindt :-)

En die Barbel, die is écht heel mooi. Ik vind het zo'n zonde dat de dames hier geen poncho willen dragen! Het stofje dat je gebruikte is ervoor gemaakt! Heel chic!

En leuk dat je de sjaals hebt afgewerkt. Ze zijn heel mooi geworden!

groetjes,
Sabine

ps: ik kreeg jouw eerste reactie op mijn blog wel, hoor. Ik moet eerst via mijn inbox de goedkeuring geven voor ze gepubliceerd wordt en dat heb ik gisterenavond of vanochtend nog niet gedaan. Ondertussen zijn je beide reacties zichtbaar :-)

Onder de knotwilg zei

Wat een mooi meisje is Anne-Marit toch! De poncho staat haar echt leuk! Hopelijk draagt ze h'm met heel veel plezier.

De poppenkleertjes zijn ook heel leuk geworden, ik wil nog wat voor sinterklaas maken, maar ben er nog niet echt aan toe gekomen. Gelukkig hebben we nog even...

Groetjes Tineke

Crea Annemieke zei

Hoi Daniëlle,
Ik dacht nog bij mezelf "Wat is het stil bij mijn naaicreaties".
Mar helemaal verkeerd gedacht, gelukkig.
Heel leuk werk en snel resultaat vind ik om poppenkleertjes te maken. Je bent wel eerlijk over de afwerking... ik moest gewoon lachen!!
Het staat zowel kind als pop heel lief die poncho.
Nou rust nu maar eens even uit....
Lieve groet Annemieke

Vlijtige Lies zei

Zo wat leuk dat je ook aan de freubel bent geslagen.En met een mooi resultaat.Ik weet zeker dat ze er blij mee is.Die mini leggings zijn echt schattig.En de poncho is erg mooi geworden!Al moeten ze iid vaak even wennen aan het feit dat er geen mouwen in zitten.Groeten

janneke zei

wat een leuke poppekleertjes heb je gemaakt.super!! elisa is geen poppenkind,dus ik hoef ze niet te naaien.
die sjaals zijn ook leuk.jij hebt de andere variant dan de mijne.bij jou moet je om de 2 cm ongeveer weer insteken toch?
gr.janneke

Huize Kip Kakel zei

Gaaf zeg, die pop ziet er super uit!
Gelijk al je restjes op..
Bij ons gaat er altijd een telefoontje naar oma..wilt u dit naaien voor de pop??
Dus als je om patroontjes verlegen zit, je weet waar ik woon!
Groetjes Hannie

Riny zei

Leuke poppenkleertjes heb je voor Anne-Marit gemaakt joh. Helemaal in stijl. De mini-poncho is ook super. Mooie ruit stof ook.
Heeft je dochter in de gaten dat het voor haar verjaardag is?
Is ze al gewend aan haar eigen poncho? Staat vast erg leuk.

Heerlijk dat de meiden ook zo'n gebreide sjaal hebben. Zelf heb ik een grijze en draag hem met veel plezier.
Groetjes,
Riny

mieke zei

Schattig de poppenkleertjes en de poncho.
grtjs Mieke

Omia's maaksels zei

Wat zal ze hier blij mee zijn : zulke schatjes van kleertjes voor de pop !

Piepow zei

Zo'n mooie poppenkleertjes! Ik ben er ook net aan aan het denken - mijn dochtertjes pop heeft welgeteld 1 pyama'tje, en dat is zo goed als kapot door het vele aan- en uitdoen. Kun je me een paar tips voor patroontjes geven? Ik zou niet weten waar ze te gaan zoeken...

Danielle zei

@Piepow: Ik heb de patroontjes uit het Knippie poppenkleertjes boek wat volgens mij gewoon te bestellen is. En ik heb patroontjes gebruikt van Wolly Online. Google daar maar eens op, zij heeft ontzettend veel leuke patroontjes ontworpen.
groetjes DAnielle

Piepow zei

Hoi Danielle,

dankjewel voor je snelle antwoord!

Het Knippie-boek vind ik nergens meer te koop, maar ze hebben het hier wel in de bibliotheek, dus ik ga er binnenkort naar op zoek.

Wolly Online kende ik al, jammer genoeg is mijn dochters popje aan de kleine kant, en voor die maat hebben ze maar weinig patroontjes. Maar ik ga toch nog eens opnieuw kijken.

Ik ben vooral helemaal weg van de tweede foto, het roze gebloemde jurkje met truitje en broekje in roze streepjes. Komt dat ook uit het Knippie-boek?

Danielle zei

Hoi @Piepow,
Ik heb je gemaild.
groetjes Danielle

By Ieke zei

Wat een leuke kleertjes heb je gemaakt voor de poppen van Anne-Marit!

Poppenkleertjes maken is zeker even een priegelwerkje, maar als je het eindresultaat ziet ben je altijd weer blij dat je het gedaan hebt. Ik tenminste wel. :-)

zigzag zei

Bedankt voor je reacie.
Ik heb de lettertype verandert is dit duidelijker?
Had er namelijk zelf geen last van.
gr jennie.

RoosMarijn zei

Helemaal leuk die poppenkleertjes! Ik ben er ook mee begonnen een tijdje terug, want ook hier een ontluikend poppenmoedertje van bijna 3! :)

Bonte Tante zei

Je bent lekker druk geweest met de poppenkleertje. Het poppenkind heeft in een keer een mooie garderobe! Poppenmoeder zal er blij mee zijn!
En hele mooie poncho's!
Groetjes Ingeborg