zaterdag 3 december 2011

Echt pyamaweer!

Ik vond het vandaag echt pyamaweer! Het regent hier veel en het waait. Ik kreeg ook echt zin om pyamas te maken. Aangezien Jongste zoon in veel te kleine pyamas rondloopt, (nog pyamas die ik gekregen heb in de kraamperiode dus op grootst: maatje 74) had ik van de week al een keer 2 nieuwe pyamas geknipt voor hem. Eentje in dezelfde stoffen als waar ik er voor Oudste zoon ook al een keer eentje gemaakt hebt, dus daarmee maak ik dan 2 kinderen blij. (Grote broer vind dat zo leuk, hetzelfde dragen als zijn kleine broertje) Voor de andere pyama heb ik stofjes gebruikt waarvan al meerdere kledingstukken op deze blog verschenen zijn.

Ik heb het patroon uit een oudere Ottobre gehaald. (volgens mij winter 2008) Ik ben ook eens met mijn siersteken aan de gang gegaan en heb daarbij stik en trek voor onder de stof gebruikt. Ideaal spul! Ook heb ik een labeltje proberen te maken met daarop een verwijzing dat het door mij gemaakt is. En je kan natuurlijk gelijk zien wat de achterkant is, ook wel handig bij kinderen.

8 opmerkingen:

Sabine zei

Hier is het ook van dat hondenweer.... maar... je hebt wel 2 leuke pyjama's gemaakt voor je "kleintje". En wat leuk dat je nieuwe machine je zo bevalt!

groetjes,
Sabine

Mama en zo zei

Heerlijk, lekker warm :) Hier ligt er ook nog eentje geknipt.
Ik heb trouwens labels van nominette.nl. Ik vind ze niet duur en dat is minder werk dan steeds zelf één maken. Ik gebruik ze om dezelfde reden als jij: de achterkant aanduiden. Zowel voor kind als papa :)

mimi zei

leuke stofkes & payama's! lekker gezellig in lekkere kleren bij dit hondenweer! fijn Sint-weekend! liefs, mimi xxx

Vlijtige Lies zei

Erg leuk gedaan...Daan!!Wat een grappig label,en bovendien heel handig.Ik neem mijn petje af voor je:ik ben echt te lui om pyama's te maken...Gezellig weekend met elkaar,gezellig binnen bij de kachel!Groet uit een nat Oud-A.

Piepow zei

Mooi! Ook hier staat een pyama op het programma, en ik denk dat ik hetzelfde patroontje overgetekend heb in de naailes!

Mariette zei

Mooi gedaan! Ik vind je sierstiksels zo leuk!

Mama C zei

Wat een goed idee, die sierstiksels en dat stik en trek er onder! Ga eens kijken waar ik dat kan kopen. Het ventje zal nu wel heerlijk slapen met deze mooie pyama's.

Groeten mama C

Huize Kip Kakel zei

Gaaf!
Leuk dat label!
Willen ze nu bij mij thuis, om 17.00 lekker de pyama aan..heerlijk!
Groetjes Hannie