woensdag 14 december 2011

Jurk uit My Image voor mijzelf.


Een paar weken geleden zag ik op de blog van Sabines meisjeskleertjes http://sabinesmeisjeskleertjes.blogspot.com/2011/11/tuniek-uit-my-image-voor-mezelf.html dat ze zo'n leuke tuniek voor zichzelf had gemaakt, dat ik ook wel zin kreeg om voor mijzelf zoiets te maken. Dus eerst het betreffende blad gekocht. Ik wilde er wel een jurkje van maken i.p.v een tuniek. Het blad gaf dan wel 2,5 meter aan stof aan!! En aangezien ik echt niet wist of dit model mij zou staan, wilde ik het eerst met een goedkope tricot proberen. En later dan met een duurdere mooiere tricot. Maar nu is het jurkje af en heb er ook nog even een bijpassende sjaal bijgemaakt en vind het toch wel leuk staan. En tsja...die riem moet er toch echt bij hoor! Op het forum waar ik actief ben adviseren ze mij regelmatig om mijn kleding zonder riem te dragen, maar nee.....nu ook weer geprobeerd....maar ik vind het niet staan....je ziet mijn buik dan zo goed. Een riem hoort gewoon bij mij! In het bewuste patroon zit trouwens een ronde overslag met rimpels in de zijnaad. Helaas zie je die door de soort bobbeltjes en ribbeltjes stof die ik gebruikt hebt niet zo goed. Een volgende keer wil ik echt een effen gladde stof gebruiken, zodat het meer opvalt, want ik vind dat toch wel een erge mooie detail van de jurk.

16 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Leuk ! En ik moet eerlijk zeggen dat ik het MET riem ook leuker vind. Niet om je buik (want dat valt gerust mee) maar omdat het het jurkje een beetje meer pit geeft.
Ik ben bezig met Farbenmix Norderney, is een jurkje/tuniek. Ben benieuwd hoe dat gaat worden. Ik maak eigenlijk zelden iets voor mezelf.

By Ieke zei

Ik vind met riem ook leuker ;)

Je hebt er weer een prachtige jurk van gemaakt. Met riem! ;P

Anoniem zei

De jurk is prachtig!!En staat je goed. Maar eerlijk gezegd vind ik de sjaal veel te rommelig staan. Die is veel te breed, en komt niet ten goede van je mooie jurk.


Cornelia.

Crea Annemieke zei

Hoi Daniëlle,

Mooi jurkje hoor... maar met riem toch leuker vind ik....
Zo heb ik altijd sjaaltjes om, ik kan niet zonder, gek hé... het voelt gewoon niet compleet....
Fijne woensdagmiddag nog....

hartelijks Annemieke

Elise zei

De jurk staat je heel mooi! En inderdaad met riem is het leuker!

Vlijtige Lies zei

Mooie jurk!Staat je goed.En met riem vind ik m leuker!En ook de sjaal kan naar mijn menig prima,lekker warm bovendien.Groetjes.

arianne zei

leuke jurk! Zo'n soort model had ik van King Louie en staat erg leuk en door de rimpeljtes verbloem je juist je buikje ;-)
Met deze stof zie je dat inderdaad niet zo.
Met riem is met deze effen stof veel leuker!

Tante Pollemop zei

Leuk model, (ligt hier ook nog uitgeradard maar toch niet genomen i.v.m. druk stoffenpatroon).
Op de foto vind ik zonder riem mooier, de sjaal is wat aan de dikkekant maar wel mooi van kleur.Leuke set weer!

wilma zei

Staat je goed. Persoonlijk vind ik het met riem ook mooier en de sjaal kan erbij en zonder is ook mooi.
Erg goed gelukt Danielle!
Groet, Wilma

Kaatje zei

Met riem staat het jurkje je erg mooi. Vind alleen de sjaal er niet zo bijpassen. Vind de kleur van de stof ook erg mooi!

Groetjes Bianca

janneke zei

je kunt het zonder riem best hebben,maar met riem vind ik mooier!zelf draag ik nooit geen riem,denk altijd dat mijn billen dan nog dikker zijn :-( maar je moet gewoon doen wat je zelf het beste lijkt.

gr.janneke

Corine van Toor zei

ik vind 'em mooi! hij staat je goed! enne, ik vind het met riem mooier dan zonder riem.. helemaal eens met jou ;)

Blomkes zei

Leuke jurk hoor! goed gelukt voor een proefmodel. Ik heb dat patroon ook nog liggen om eens te maken, ik wil dan 2 verschillende stoffen gebruiken om de overslag te benadrukken.

Met hoeveel cm heb je de tuniek trouwens verlengd? Vind dit een hele mooie lengte..

groetjes, Elske

Danielle zei

Hoi Elske, ik heb alle delen (behalve de mouwen) met 15 cm. verlengd.
groetjes Danielle

Judith zei

Leuk geworden zeg! Ik heb dezelfde stof en getwijfeld tussen dit patroon en de knoopjurk. Ik heb gekozen voor de knoopjurk. Nog even zomen en dan zal ik ook snel een foto op mijn blog zetten.
Groetjes Judith

Sabine zei

Wat staat die je leuk! Heel mooi geworden! Ik maak hem binnenkort ook nog een keer! De stof ligt hier al klaar. Ik vind ook, vooral als je hem wat langer maakt, dat een riem heel mooi staat. Op mijn versie, de korte, zou een riem te laag komen in vgl de onderkant van de jurk.

groetjes,
Sabine