vrijdag 20 januari 2012

Update van te vroeg geboren neefje en weer een zomersetje voor Anne-Marit

Van de week kreeg ik fotootjes toegestuurd van mijn neefje Levi. Levi is 2 december veel te vroeg geboren. (29 weken zwangerschap, 1190 gram) Dus allemaal heel spannend hoe het zou gaan. Maar het is een sterk mannetje gebleken. Hij weegt nu 2600 gram en is 41 cm. Waarschijnlijk mag hij volgende week naar huis.
De foto van Levi met mijn gemaakte pakje aan wilde ik even graag met jullie delen.

Ook ben ik deze week natuurlijk weer aan het naaien geweest. Het resultaat is dit keer een ballonrokje (ABC77) en een blousje (Ottobre 2010-1) voor Jongste dochter Het is een rood geruite met witte combinatie geworden. Blijft gewoon leuk voor de zomer.

En nu kon ik dus ook gelijk mijn knoopsgaten uitproberen op mijn 'nieuwe"pfaff. Ik was gisteren al een tijd aan het oefenen geweest en kreeg ze maar niet goed. Ik baalde al een beetje. Maar het bleek mijn eigen domme fout. Ik lag de stof elke keer onder het knoopsgatensensorplaatje, maar het moest erop liggen kwam ik na een half uur ploeteren achter. Ik moest wel even lachen in mijzlef om mijn domme fout. En ik kreeg van de week de tip om knopen met de machine aan te zetten. Dat heb ik ook gelijk maar uitgeprobeerd en IDEAAL! Zo netjes kan ik dat zelf niet en veel sneller is het, dus Arjo bedankt!

13 opmerkingen:

By Ieke zei

Ik vind dat je een prachtig setje hebt gemaakt voor Anne-Marit! En wat leuk om de foto van Levi in 'jouw' pakje te zien!

Goed trouwens dat je al aan de zomerkleren begint ;) Misschien helpt het om eindelijk weer lekker weer te krijgen ;)

Cindy zei

Wat staat het setje je neefje mooi! En wat fijn dat het zo gaat en dat hij al bijna naar huis mag..... Toch altijd spannend die eerste weken!
Het setje voor Anne Marit is ook erg mooi! Heerlijk voor de zomer! En idd handig om je knopen met de machine aan te zetten, ik heb het ook nog nooit gedaan....

Elise zei

Wat fijn dat het zo goed gaat met je neefje! Wat een verschil in gewicht al.
Fijn dat je machine nog steeds bevalt! Het setje is leuk!

RoosMarijn zei

Lief neefje en leuk setje! (Wat ga jij snel trouwens!) Ik ben ook dol op de rood-wit-blauw combinaties, echt zomers! :)

ivoorwit.blogspot.com zei

Wat een leuk setje. En fijn dat alles goed gaat. Tja een nieuwe machine is altijd wennen hè?
Mischien heb ik nog een tip voor je. Steek even het bovendraadje naar achter en leg (twee) knoopjes in de draad. Daarmee voorkom je dat je, wanneer je aan een draadje trekt,daarbij de hele draad meeneemt en de knoop er weer af ligt. Groetjes, Thea R.

Vlijtige Lies zei

Wat een lief klein mannetje,het pakje staat hem goed. En fijn dat het zo goed gaat met hem. Prachtig zomers setje,echt mooi! Ik kan de moed nog niet opbrengen om zomerspul te gaan maken.En de knoopjes aan zetten...heerlijk!Bij zware knopen doe ik het twee keer,en er is echt nog nooit een knoop los gegaan.Goed weekend en groet.

Hannie zei

Hoi Danielle...dat pakje staat je neefje heel goed. En wat heerlijk dat het zo goed met hem gaat. Met mijn kleinzoon ook...die is inmiddels 4 weken thuis en weegt 2950. De pakjes die ik in het begin voor hem heb gemaakt passen al niet meer. En een ronduit geweldig setje voor je dochter. Pfoe wat een naaitempo heb jij...goed hoor groetjes Hannie (Yessica55)

zigzag zei

Leuk dat kleintje en die kleren, maar wat een tempo als ik zo kijk wat je allemaal al gemaakt heb in januari.Knap hoor!!! waar haal je de tijd vandaan s'avonds? ik doe het je niet na.

groetjes jennie.

wilma zei

Echt weer heel leuk gemaakt zeg.Moet ook weer eens gaan kijken voor een patroon op het net.

Oeps,ik zou niet meer kijken naar zomerkleren,veuls te koud.
Groet, Wilma

Diana zei

Wat een heerlijk mannetje, fijn dat het zo goed gaat. Hij ligt heerlijk te pronken in z'n mooie pakje! Wat een schattig setje heb je weer gemaakt, krijg ook al zin in de zomer kleren. Goed weekend. Groetjes Diana

Katja (@Yane) zei

Wat een lief ventje in een prachtige outfit. Lijkt mij niet simpel om zo een kleine dingetjes te maken.
Het hemdje en rokje is ook prachtig! Ik was in de week nog aan het twijfelen om dat patroon over te tekenen uit de Ottobre. Maar nu ben ik overtuigd! Heel mooi!

Zussies zei

Wat een mooi klein mannetje, gelukkig gaat het goed met hem!! Het zomersetje is heel mooi geworden> Rood/wit blijft mooi!

Klaasje zei

Wat fijn dat het met je neefje goed gaat! Toch weer heel wonderlijk, na zoveel spanning.
Staat schattig, dat pakje!
En weer een mooi setje gemaakt, voor Anne-Marit. Heerlijk, he, die zomerkleren! Moet uitkijken, dat ik niet teveel ga maken, maar het is zo leuk;-)
Ballonrokjes blijven leuk, maak ze ook heel graag.
Gr, Klazina