zaterdag 10 maart 2012

Een stippen/strepen rimpelrok en een gedraaide rimpelrok

Ik had zin in nog meer makkelijke dingen! De jas van oudste dochter vergt nog even wat denkwerk ivm aanpassingen. Dus ik heb nog 2 rimpelrokken gemaakt en dan niet van die standaard (die overigens wel heel mooi zijn), maar nu eens net wat anders. Voor oudste dochter een rimpelrok die ik voor de helft met stippentricot en voor de helft met strepentricot heb gemaakt. Staat ze echt leuk! Die combinatie in andere kleuren gaat er voor de andere meiden voor de zomer ook wel komen.
En een gedraaide rimpelrok gemaakt. Het patroon heb ik gisteren bij een bloglezeres overgetekend. (Zo leuk die contacten die ik opdoe door mijn blog! Erg gezellig gewoon!) Zij had dus dat patroon gekocht op het stoffenspektakel. Ik weet precies bij wie, omdat ik daar zelf ook wel eens een patroon heb gekocht. En nadat ik hem gekocht had, viel het mij op dat ze waardeloos op papier staan. (allemaal kleine stukjes wat je aan elkaar moet plakken) Ook zijn er altijd dingen die niet kloppen op het patroon, zoals vorige keer een voeringrok: die moest je in de vorm van een vierkant tekenen!! Dat kan toch niet!! En dat meot dan 9,95 kosten als je geen stof koopt bij ze!
Maar nu over de gedraaide rimpelrok: Ik heb uiteindelijk alleen de basis kunnen gebruiken en voor de rest klopte er echt drie keer niets van. Veeeel te lange lappen stof, veel te kort elastiek en veeeels te breed, minimale beschrijving met ontbrekende info (een beginnende naaister krijgt het met dit patroon niet voor elkaar). Ik paste 2 keer in mijn maat 40. Uiteindelijk heb ik hem 16 cm versmald!! De onderrok anders gedaan dan voorgeschreven en een stuk korter gemaakt.

Maar nu ben ik er gelukkig blij mee en draagt hij heerlijk.

11 opmerkingen:

Klavertje Kleding zei

Wat een leuke rimpelrok zeg!! Die ga ik vast eens 'jatten' van je, als het mag.
De rok voor jezelf is ook erg leuk geworden.

Grt. Nel

By Ieke zei

Wat heb je voor Joanne een leuke rok gemaakt. Ik vind het echt een speels resultaat met die twee verschillende lapjes!

En die rok voor je zelf is prachtig! Een ander woord heb ik er niet voor ;)

Jenny zei

echt leuk die rok voor Joanne, mooi met die 2 stofjes an heb je ook echt iets wat niet zo standaard is!!
En die rok voor jezelf is ook mooi geworden! hoe krijg je het allemaal voor elkaar!

groetjes Jenny

Wilja zei

Ik vind de rok van Joanne echt leuk. Nu heb je echt iets wat een ander (nog) niet heeft. Waarschijnlijk ga ik je hiermee naapen. Dit vind ik nu het leuke van een blog, je kan ideetjes bij een ander opdoen. Je eigen rimpelrok staat je heel goed!

groetjes Wilja

Onder de knotwilg zei

Wat een originele rimpelrokken zijn het geworden, erg mooi allebei!

Groetjes Tineke

Klaasje zei

Heel leuk, die rok met 2 stofjes. Ook ideaal om restjes weg te werken. erg origineel, ik ga hem onthouden...
Vind je hem lekker zitten die draairok? Ik heb hem heel veel aan. Nu ik je verhaal lees, ben ik blij dat ik er niet zo'n duur patroon voor heb gekocht, ik maakte hem zo, en dat ging ook prima. Basis als rimpelrok, en dan idd de hoeken verplaatsen. Ik krijg er erg veel reakties op, heel leuk!
Succes met de jas, Klazina

Vlijtige Lies zei

Het is erg leuk geworden zeg de rimpelrok met twee verschillende stofjes! Goed idee. En de gedraaide versie ziet er ontzettend mooi uit! Zo te lezen was het een heel gedoe maar het is je natuurlijk gelukt!En zo snel allemaal.Groet Arjo

Corine van Toor zei

Wat een mooie rokken! Vind ze beide heel geslaagd! Enne, succes met de jas he;) het is er zo langzamerhand wel weer voor..

Karlina zei

Oh wat waardeloos is dat als het patroon niet klopt! Maar je hebt er echt iets moois van weten te maken, knap hoor!!
Groetjes Karlina

E.M. zei

Hoi danielle,
zou ik het patroon mogen van de gedraaide rimpelrok? vind m leuk!

gr. elize moerkerken.


elizemoerkerken@hotmail.com

Anoniem zei

Goedemorgen

Zou u mij het patroon voor de gedraaide rimpelrok willen toemailen? Vind hem prachtig en wil me er als onervaren naaister toch maar eens aan gaan wagen.

Weet u misschien waar een duidelijke uitleg te vinden is als begeleiding?

Met vriendelijke groet,

Eline

elineoldenkamp@gmail.com