vrijdag 23 maart 2012

Voor 1 keertje: de drie meiden in hetzelfde!

Van de week is de turbo weer bij mij aangekomen..... Het scheelt wel dat het vrij makkelijke projectjes waren. Maar nu hebben de drie meiden er dus weer een set bij en allemaal hetzelfde. Ik vind het wel geinig voor een keertje. Ik heb shirts gemaakt naar het patroon Antonia van Farbenmix. De pofmouwtjes zijn alleen van het Roos 5011 patroon. Om het shirt op te leuken heb ik ruches bij het halsboordje gemaakt en onderaan het shirt een bloemenvorm uit het shirt geknipt en de effen tricot van het halsboordje eronder gelegd, wel eerst verstevigd en toen vastgenaaid. Geeft wel een leuk effect vind ik. En toen de rokjes. Ik denk roze en rood word te zoet erbij, dus ik had donkerblauw bedacht. Ik had nog een mooi lap liggen met metaaldraad erin en glinsterdraadje door de stof heen geweven. Stof met metaaldraad zou ik nooit meer kopen, want weet dat het heel erg kan gaan prikken. (ervaring met een andere rok) Maar ja ik had hem nog liggen en vond hem nog zo mooi. Dus nu wacht ik de ervaringen met de rok wel af (de rok is helemaal dubbel met als onderrok een andere  wel normale stof, dus misschien valt het mee) gaan de meiden teveel klagen gaan ze weg.
Ik heb voor de rok het patroon Roos 4004F gebruikt. Het is een rokje met 3 volants. Eigenlijk moeten de volants losblijven van de zijnaad van de onderrok, maar dat heb ik niet gedaan, vind ik niet zo mooi, dus heb ze breder geknipt. Een heuppas heb ik van boordstof gedaan en zo zat zo'n rokje met veel werk van de locker met een uurtje in elkaar!

Net hebben de kinderen thuis gegeten en zijn nu weer naar school, ik heb gelijk de kans beetgepakt om ze met zijn drieen op de foto te zetten. Maar wel voordat ik de rokken gestreken heb, wat een kreukstof zeg en het blijft dan nog eens omhoog staan ook. Ik heb een bang vermoeden dat ze niet zoveel uit de kast komen straks, of door de was moet het wat soepeler ga worden. Als iemand tips heeft, graag!Zo en nu de fotos en dan lekker buiten zitten! Wat een weertje, heerlijk gewoon, daar krijgt een mens energie van!

17 opmerkingen:

Omia's maaksels zei

De dames zullen de rokjes wel heerlijk vinden , denk ik !
Ongeacht de stofkwaliteit.
Mooie setjes !
En wat heb je die weer snel gemaakt !
daar doe ik mijn pet voor af !

Klaasje zei

Heel leuk zeg! Soms is het wel grappig, allemaal hetzelfde toch?
Ik ken dat probleem wel van metaaldraad, ben blij dat het niet meer verkrijgbaar is. Echt nare stof.
Die zijkanten ga ik in 't vervolg ook langer maken, heb dat de 1e keer niet in de gaten gehad, maar dat vond ik toch niet zo mooi.
idd heerlijk weer, maar moet nu echt eerst schilderen.. scheelt wel dat met dit weer de ramen goed open kunnen, dan stinkt het binnen niet zo.
Groetjes, Klazina

janneke zei

wat een leuk stelletje bij elkaar.
ik ken de stof niet,maar merk wel dat dit ook niet nodig is :-))
dat blauwe staat idd goed bij het roze.

gr.janneke

Cindy zei

Geweldige setjes! En wel eens leuk als ze hetzelfde eruit zien :) kan ik niet doen met een jongen en een meisje ;)

Crea Annemieke zei

Ha Daniëlle,

Super lief en leuk die meisjes van jou! Zeker met dit weer kunnen ze leuk om de foto. Kleurencombinatie is prachtig. Hopelijk blijven ze het dragen, anders toch een beetje jammer van het werk.
Zeventien jaar geleden had ik met mijn twee dochters dezelfde rokjes genaaid, zonnebloemstof. Stond heel grappig. We kregen heel wat complimentjes. We liepen een keer in een speeltuin en daar werden we op de foto gezet... wat zijn jullie een gezellig gezin zeiden ze. Ik denk er nog weleens met heimwee aan als ik die foto zie hangen.... echt hij hangt nog op...
Lieve groet Annemieke

By Ieke zei

Wat heb je leuke setjes gemaakt voor je meiden. Ik hoop dat het prikken van het metaaldraad mee zal vallen, zeker met een legging eronder moet het lukken, toch?

wilma zei

Geweldig zeg!Leuk als ze hetzelfde eruit zien.
Misschien even een poosje in een emmer water met iets wasverzacher zetten?
Groet,Wilma

Anoniem zei

Daniëlle,

Ik lees vaak je blog, doe inspiratie op, maar reageer niet... Maar bij deze een tip voor metaalstof: Niet centrifugeren, maar kletsnat ophangen en niet of koud strijken. Door de warmte en hitte knapt het metaal en daardoor gaat het prikken. Op deze manier kun je wél veel plezier van de rokken hebben...!

Groet, jette

Danielle zei

Jette, bedankt voor de tip! Die ga ik zeker toepassen!
groetjes Danielle

Isabelle zei

Wat leuk zeg alledrie in het zelfde!! Hier lukt dat echt niet meer, al vinden ze het wel heel leuk als ze een beetje van hetzelfde aan hebben ;-).
Leuk setjes zijn het geworden.

Groetjes, Isabelle

Anoniem zei

Hoi Danielle,

Volgens mij heb ik de stof ook voor een paar euro op de markt gekocht. Er zit een soort zilver draadje door. Ik heb hem vorige week gemaakt en net uitgewassen. De stof word dan echt wat slapper, dus misschien blijft hij dan minder stijf staan. Ik had abc 110 ervan gemaakt, dus ik had er geen last van.
Groetjes Andrea

Vlijtige Lies zei

Ik kan geen advies over de stof geven..maar de rokjes zien er mooi uit, erg leuk zo met z'n drietjes in het zelfde!!en de foto's zijn ook zo mooi!!Heerlijk genieten in het zonnetje!

Mariette zei

Dat staat hartstikke leuk!!! Mooi gemaakt!

Klavertje Kleding zei

Super leuk zeg, zo allemaal in hetzelfde! Hier hebben de twee meiden heel soms ook hetzelfde aan, maar m'n oudste dochter vind het niet meer zo leuk helaas. (Ik wel....)
Goed idee om de mouwtjes van de roos te gebruiken en leuk met die roesjes bij de hals.
Kun je de turbo soms even deze kant op sturen, schiet hier voor geen meter op met het mooie weer. Ben hele dagen buiten te vinden, wat ook wel weer lekker is natuurlijk, maar er ligt nog heel wat in de planning eigenlijk.

Groetjes Nel

Blomkes zei

Wat een leuk trio! Mooie meiden! Je hebt inderdaad de turbo aan zeg. Ik heb geen ervaring met de betreffende stof, hopelijk helpen de tips van voorgaande dames..

Nog een fijn weekend!

Huize Kip Kakel zei

Leuk, leuk ,Danielle!
Grappig, hoor, allemaal in het zelfde..
Je hebt weer eer van je werk en ze kunnen het gelijk gaan dragen met deze temperaturen..
Fijn weekend!
Groetjes Hannie

Onder de knotwilg zei

Tjonge, wat ga jij hard! Petje af hoor! En wat een leuke setjes zijn het geworden, leuk ook zo'n een keer met z'n 3-en in hetzelfde!