donderdag 12 april 2012

ballonrokje, wit spijkerrokje, kort jasje en baret.

 Van de week weer druk geweest net naaien in opdracht. Ik heb een ballonrokje (ABC 77) gemaakt voor het meisje met taillemaat 116 en lengte 140. Ook een wit spijkerrokje met zakken had ze graag. Dit patroon heb ik uit een oude Stenzo's (2004?)

 Voor op de Jottum-achtige jurk heb ik ook nog en jasje voor haar gemaakt. De kleur van de foto klopt niet. In het echt is hij donkerblauw. Dit was best een werkje om het jasje (Sue en blue 2008) aan te passen aan haar maten. Het patroon heb ik doormidden geknipt en bij diverse delen 6 cm. tussengelegd en daarna weer een vloeiende lijn getekend. Ben benieuwd hoe hij zit bij haar.
En vvoor de Jottum jurk met stippen van 2 posten geleden nog een baret voor de kerk gemaakt. Jongste dochter mocht even showen.

13 opmerkingen:

Klaasje zei

Je bent er weer druk mee geweest zeg! En dat witte rokje ken ik, die maak ik vooral voor Jennieta regelmatig. Ballonrokjes zijn altijd leuk, en dat jasje heb ik ook al tig keer gemaakt. Blijft een superleuk model.
Echt leuk dat je belde, gezellig!
Gr, Klazina

Klavertje Kleding zei

Wat een turbo zeg!!! Allemaal even mooi. Die baret is ook leuk. Heb jij toevallig het patroon uit de Terdege gebruikt? Die ligt hier nog, maar heb hem zelf nooit gemaakt nog.

Gezellige dag morgen. (Je nicht komt toch langs? Ja, Ja, er wordt heel wat afgekletst op het schoolplein.)

Grt. Nel

Anoniem zei

Het zijn stuk voor stuk weer mooie kledingstukken geworden. Die baret is ook leuk voor bij de jottumjurk. Maak je er ook nog een tasje bij? Heb wel een leuk patroon als je wilt.

groetjes Deborah

Anoniem zei

Wat ben je toch een nijver bijtje...
Alles weer keurig netjes.

Wat stonden de meisjes als ik het goed heb leuk in de Kids van de Terdege.

groet van Hilda

sarina zei

Wat een leuke dingen heb je gemaakt
dat jasje heb ik ook eens gemaakt maar dan helemaal aangepast dat hij niet van voren dichtging maar meer aan de zijkant wegliep, echt mooi geworden
heb je sue en blue meen 2009 ook? staan ook heel leuke dingen in

Vlijtige Lies zei

Wat heb je veel gemaakt! En allemaal aangepast, heel knap hoor!
Het jasje is echt mijn favoriet,heel mooi. Nu voor je eigen kids aan de gang? Groet

Vlijtige Lies zei

Wat heb je veel gemaakt! En allemaal aangepast, heel knap hoor!
Het jasje is echt mijn favoriet,heel mooi. Nu voor je eigen kids aan de gang? Groet

Collie-Collie.com zei

Mooi gelukt. Soms wel lastig om zóveel smaller te maken, zeker met een jasje. Is het jasje donkerblauw, goh, lijkt wel grijs. Ik heb ook af en toe kleuren in mijn toestel die er in het echt niet zijn, hahaha.

Groetjes, Collie

Anoniem zei

Hoi Daniëlle,

Wat kun je toveren zeg!
Wat ik me afvraag; hoe weet je of iets goed past? Je kunt voor bestellingen niet even tussendoor passen. Nu ben ik echt lang niet zo ervaren als jij hoor. Dus ik wil altijd graag tussendoor even passen. En dan moet het 9 van de 10x ook weer iets aangepast worden. Meestal is het in het begin te groot ;-). Ga jij af op een patroon of meet je ook alle maten zelf eerst nog op.

Missch vind je dit een domme vraag, maar dit is iets waar ik zelf nogal eens tegen aan loop. En waardoor je dus nogal eens dingen dubbel moet naaien.

Groetjes,

Gerda

Danielle zei

Hoi Gerda, dit heb ik door ervaring geleerd! Voor de rimpelrokjes heb ik een bepaalde maatstaf en als de mensen de amten doorgeven, kom ik hier goed mee uit.
Voor de kledingstukken van hierboven, heb ik heel veel maten doorgekregen en kon het zo aanpassen.
Toen ik pas naaide liep ik ook wel tegen het euvel aan hoor, dat het niet gelijk goed was.
groetjes Danielle

Zussies zei

zo jij bent druk geweest!! Ziet er allemaal mooi uit1!!

Wilja zei

Je heb weer heel wat onder je naaimachine vandaan getoverd, mooi hoor. Het jasje is helemaal geweldig en zal vast erg mooi bij de jurk staan.

groetjes Wilja

Omias maaksels zei

Waar haal jij de energie ; de tijd ; de inspiratie ; de inspiratie vandaan om telkens weer zulke mooie kledingstukken uit je naaihoed te toveren ?