woensdag 4 april 2012

jottumachtige jurkjes, draai(rimpelrokken) en gewonnen give-away...

 De laatste tijd heb ik regelmatig in opdracht van genaaid. Erg leuk om te doen. Vaak zijn het rimpelrokjes in de standaardkleuren. Ik zet die niet op mijn blog omdat ze allemaal hetzelfde zijn. Alleen vorig week kreeg ik opdracht van een jonge meid voor een vrolijke rimpelrok. Na gezellig over en weer gemaild te hebben kwamen we uit op kobaltblauw met stippen. Leuk toch, een keer wat anders. Vorige week gemaakt en van de stof die overbleef (een beetje veel door een inschattingsfout van mij) nog een sjaal erbij gemaakt en opgestuurd. Ik kreeg bericht terug dat hij perfect zat en dat ze het set gaat gebruiken voor een foto op haar trouwkaart. Kijk dat vind ik een hele eer. Ze heeft er trouwens een logje aan gewijd. kijk maar: http://gewoonmiekje.blogspot.com/
Voor de rest heb ik 2 jottumachtige jurkjes gemaakt. De stippenversie is voor een meisje van 4 en er moet nog eenzelfde komen voor haar tweejarig zusje. Ik heb als Basis de ABC136 gebruikt. En aan de onderrok vele meters tule gezet en daarop weer vele meters lint gestikt!! MAar het resultaat is prachtig.
 De creme jurk met blauw/creme gestreept bovenkantje is voor een 9 jarig tenger meisje met lengte maat 140 , maar breedte maat 116. Ook hier loopt de rok mooi wijd uit door al het tule. Voor erop maak ik nog een jasje en er komen nog wat rokjes aan voor haar.
 Hieronder nog een foto van een gedraaide rimpelrok voor mezelf. De vorige die ik maakte was naar een patroon die voor geen meter klopte, dus ik wilde er eerst nog 1 voor mezelf maken die in 1 keer goed zou gaan en dat is gelukt, door de kleur zie je nu de rimpels ook beter lopen. Deze rokjes zitten echt heerlijk. Zou je je misschien niet zeggen als je het zo ziet.
 En afgelopen week werd ik 2 keer verrast doordat ik een give-away won. De ene keer was het bij Andrea van  http://andreaschakel.blogspot.com/             Ze heeft diverse dingen gehaakt voor mij. Super leuk, de dochters hebben het al ingepikt en een mooi plekje op hun kamer gegeven. Nog heel hartelijk dank ervoor En de tweede kwam van Josette van de blog Jooz. Ook allemaal weer erge leuke dingetjes en frutsels. 't Is dat de meiden niet thuis zijn, anders hadden ze het al ingepikt denk ik. Josette bedankt!http://joozz.blogspot.com/

24 opmerkingen:

Isabelle zei

Mooie jurken geworden! En de rimpelrok vind ik ook zo leuk. Ik wil ook nog steeds eentje maken voor mijzelf. Wat voor soort tricot gebruik jij?

Groetjes, Isabelle

Ilse Mees zei

wauw wat is die bovenste jurk super geworden!! Ben er helemaal verliefd op! Echt schitterend!

Huize Kip Kakel zei

Gaaf die "Jottum achtigen" ;)
Ik roep wel een keer voor een opdracht..haha!
Leuk je give away's, kadootjes blijven leuk toch?
Fijne dag, groetjes Hannie

Mariette zei

Prachtige jurken, de rimpelrok ziet er leuk uit en wat een leuke dingen heb je gewonnen!

Els ten Ham zei

Whow, wat een gave jurken zeg! Dat tule voor de onderrok lijkt me een vreselijk werk.. Die stof met die grote stippen zoek ik ook, vind hem zo gaaf! Leuk om je blog te volgen met al je mooie creaties.

Groetjes van Els

Annemieke zei

Hee wat een leuk blogje! Lekker vrolijk :) En die jurk is mooi zeg!

(en nu maar hopen op mooi weer zaterdag, anders gaan de foto's niet door)

Sabine zei

Wat een prachtige jurkjes zijn dat geworden! Echt super! En wat heb je weer gigantisch veel gemaakt! En zo leuk dat er zoveel dingen zijn voor anderen die je mag maken! Een hele eer!

groetjes,
Sabine

Cindy zei

Wouw wat een gave jurken! Echt heel erg mooi! En met die tule, een droom van elk meisje denk ik :)
De rimpelrok die je als bestelling hebt gemaakt is ook erg leuk! Je bent weer lekker bezig geweest!
Groetjes Cindy

janneke zei

ohhh prachtig!! super mooi! wat een werk dat tule.is dat niet lastig naaien?
je gaat als een speer zeg!
gr.janneke

janneke zei

ohh prachtig!! echt super mooi!
is tule moeilijk om te naaien?
je gaat als een speer zeg!
gr.janneke

Anoniem zei

Wat een gave jurken!!!Dei tricots zijn ook erg mooi!! Helemaal top met dat tule eronder, maar wat een werk! En dan zo snel genaaid. Ook jouw draairok vind ik erg mooi, je kan nu idd. goed de rimpels zien.En het rimpelrokje helemaal leuk.

Groetjes Deborah

Danielle zei

@Isabella: de stippentricot is viscose en de gedraaide is een katoenen tricot. Bij viscose moet je er echt op letten dat je hem 10% smaller maakt dan je omvang.
@Janneke, tule vind ik verschrikkelijk lastig om recht te knippen, maar het rimpelen heb ik met de locker gedaan en met de locker ook aangezet, dus dat ging best snel, maar het lint erop zetten is daarentegen wel veel werk....heel veel meters!

KnutselMar zei

Oh die jurkjes vind ik altijd zo leuk. Ik ben alleen altijd bang dat ze afglijden, of valt dat wel mee? ;)

En die jurk met die tule eronder: prachtig gewoon!!!
Een rimpelrok maken staat ook altijd nog op mijn to-do lijstje. Ooit...? ;) Is dit een zelfbedacht patroontje of van een bestaand patroon? Vind m errug leuk!

groetjes,

By Ieke zei

Oooh, wat 'n mooie dingen heb je gemaakt! En wat supergeweldig gaaf dat je zulke mooie dingen voor anderen mag maken! Heerlijk gewoon, als je handwerk gewaardeerd wordt!

Zo'n tule onderrok wil ik ook nog eens maken, niet voor mezelf, maar voor de BB. Had op internet een uitleg gevonden, maar dat werd wel heel enthousiast wijd, dus in de prullenbak ermee ;)

tjitske's creaties zei

Wat een leuke, mooie dingen he je weer gemaakt! Waar haal je toch de tijd vandaan? Kijk altijd graag op je blog.

Klavertje Kleding zei

Prachtige dingen heb je weer gemaakt zeg, super!!
En de ontvangster van de 'Jottum' jurken sprak ik vandaag en ze is er super blij mee!!
Ze zag zo'n draairimpelrok ook wel zitten voor zichzelf, dus je krijgt het misschien nog wel drukker.....

Grt. Nel

Wilja zei

Wat een mooie jurkjes heb je gemaakt zeg! ik vind zelf de bovenste het mooiste. Ondanks dat je veel werk met het tule hebt gehad, vind ik ze zeer geslaagd. Ben eigenlijk wel benieuwd hoe ze er uitzien als ze gedragen worden.
Je gedraaide rimpelrok zit nu echt heel goed, mooi hoor! eens wat anders dan de standaard rimpelrokken die je overal ziet.

groetjes Wilja

Blomkes zei

Wat heb je weer veel genaaid! Ziet er allemaal weer mooi en netjes uit. Vooral de 'jottum' jurken vind ik erg leuk, wat een werk met al die tule eronder... Nog gefeliciteerd met je 2 gewonnen give-aways. Bofkont! Fijne dag nog,

groetjes, Elske

Elise zei

De jurken zijn leuk! Zal vast mooi staan met dat tule eronder. Leuk dat je ook op bestelling naait en anderen je naaiwerk waarderen!

Isabelle zei

dank je wel!

Groetjes, Isabelle

PeTrA zei

Wat een mooie jurk zeg met de tule eronder! Mooi gemaakt! Ennuh.. lekker zeg de give aways! Veel plezier ermee ;-)

groetjes.. Petra

elsa zei

Hoi Danielle,

Wat een leuke jurken! Knap dat je daar tijd voor heb, joh!
Trouwens kan best dan je mij weleens gezien heb. Ik heb wel wat girlfriends in H. Ik ga nu snel naar de kerk luisteren, kon nog net een berichtje plaatsen bij je blog.
Goede Paasdagen,

Hartelijke groeten, Elsa

Bonte Tante zei

Wat een leuke jurken heb je gemaakt. De blauwe stip is mijn favoriet! En je draairok ziet er heel kunstig uitknap hoor!

Groetjes ingeborg

saskia zei

Kunt u mij vertellen hoe je zo'n prachtige tulle rok maakt of volgens welk patroon?? Mijn tweeling is gek op zulke rokjes.