vrijdag 31 augustus 2012

nieuw soort rimpelrok uitgeprobeerd..... en nog een knopenrimpelrok

Van de week op mijn rimpelrokkenworkshop droeg 1 van de dames een mooie variant van de rimpelrok. Hij ziet er ingewikkeld uit (en dat is tie ook ben ik achter) De volgende dag heb ik een plaatje op het internet opgezocht om hem eens beter te bekijken Het gaat om deze rok:

Op sancho (=naaiforum) heb ik hem ook voorgelegd en gevraagd of iemand wist hoe hij in elkaar zat. Klazina van Klaasjes maaksels zag het als een uitdaging en is er gisteren aan begonnen. Hij was nog niet zoals hij moest zijn, maar al een eind in de goede richting. http://klaasjesmaaksels.blogspot.nl/2012/08/proefrok-al-merk.html

Vannacht lag ik nog een beetje erover te denken en vanochtend had ik in mijn hoofd zitten hoe ik eht wilde proberen. Ik heb de stappen op de foto gezet. Hij is aardig gelukt, maar ben niet echt tevreden. Dus ik geloof niet dat ik hem nog eens maak. Ik vond het teveel werk om de patroondelen juist te krijgen. Dus dames: Ik maak hem niet op bestelling, haha!Edit: Ik zie net dat Wilja van Wilja's naaicreaties het ook geprobeerd heeft en die heeft het geheim
 Nee laat mij maar gewoon een gewone of een knopenrimpelrok zoals hieronder maken. Deze heb ik alvast gemaakt voor het winterseizoen voor Oudste dochter. Vorig jaar had ze een gewone en die is veel te kort geworden

10 opmerkingen:

Neline zei

Leuke rok Danielle! knap dat je zoiets dan toch probeert, zonder patroon...

Eerlijk gezegd vind ik de knopen en rimpelrokken toch leuker!

sarina zei

hoi danielle,
ik dacht deze blog heb ik al gelezen en toen zag ik jouw naam erboven staan! Ik denk dat je het goed gedaan heb, maar dat je de spieen nog breder uit moet leggen, voor het rimpeleffect van die rok. maar je bent al een end gekomen, t is een verdraaid lastig model!
je knopen rok is heel mooi geworden. Is die nou helemaal dubbel? en de onderrok dan geen rimpels neem ik aan?
Heb pas een werkbeschrijving van klazina gehad, dus wie weet durf ik me er ook aan te wagen. Moet die rok perse van tricot of kan die ook van bijv. memory stof?
groetjes sarina

Barbara zei

Oeps...de reactie van "Neline" is eigenlijk van Barbara...

Vlijtige Lies zei

Knap gedaan ik doe het je niet na. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik je knopenrimpelrok mooier vind! Die ziet er echt perfect uit. Ik snap niet dat ze jou geen rimpelrokkenworkshop laten geven op de clubdag! Ik gooi vandaag of morgen je patroon even door de bus! bedankt voor het lenen!

Jantine zei

Wat een lef, zomaar een nieuw patroon uitproberen. Ik vind hem erg leuk, maar het ziet er uit als veel meer werk!

Danielle zei

Sorry, Sarina nog geen antwoord gegeven.... De rok is idd. dubbel. De voeringrok is glad en ik denk dat je de rok ook van memory kan maken. Dan moet er een rits in. Ik weet niet hoe het valt dan omdat ik het nog nooit heb geprobeerd.
groetjes Danielle

sarina zei

hoi danielle,

mijn ouders wonen daar, dus ik kom er regelmatig, maar heb niet altijd tijd om naar de stad te gaan. Het stoffenspectakel zit er voor mij niet in, dat is jammer genoeg altijd op woensdag, en dan varen we altijd!
wel heel jammer hoor! jij woont zelf niet in gorinchem toch?
groetjes sarina

Anoniem zei

Hallo Danielle,
Shop ze op het stoffenspektakel.
M`n vriendin hoopt wel te gaan maar zelf ga ik deze keer niet.
k`Ben benieuwd waar je mee thuis komt.

groet van Hilda

Danielle zei

Sarina, nee ik woon in H-veld.

Hilda, hoe raad je het zo dat ik naar het stoffenspektakel ga! Maar bedankt hoor voor je berichtje, leuk!

Anoniem zei

Knap geprobeerd hoor die nieuwe versie van een rimpelrok. Ik vind de 'gewone' rimpelrokken idd. leuker. Die voor Joanne is erg mooi geworden. Is dit ook een dikkere tricot of lijkt dat maar zo? Dus jij denkt 's nachts ook al aan je naaiwerk! Ben ik in ieder geval niet de enige.

Gr. Deborah