vrijdag 15 februari 2013

Voorjaarskleding....

Ik heb het voorjaar in huis gehaald! Een supermooi stofje van Stenzo en een bestelling voor een wit memoryballonrokje leidde tot dit setje. Vorige week ging ik naar de markt om wit memory te kopen voor het bestelde rokje. Aangezien er na de bestelde hoeveelhied nog maar iets op de rol zat, waar ook een paar vlekjes inzaten, kreeg ik het restje voor een schijntje mee. Toen ik van de week ging knippen, besloot ik gelijk maar een rokje voor de jongste dochter te knippen. Ik heb het patroon ABC77 gebruikt. En als er dan een rokje is dan moet er ook een shirt op en een legging is ook wel leuk, dus daarna gelijk doorgegaan. Het shirt is naar het patroon Lina, Ik heb daarvoor oa mijn mooie vogeltjes tricot gebruikt en rekbaar ruchesband. De legging is van het patroon Laguna. Ik vind het echt een mooi set geworden.
 
 
 
Mijn inspiratie voor deze jurk met overslag haalde ik uit een webwinkel met zelfgemaakte kleertjes. Zij had ook deze stof gebruikt voor een jurkje en vond dat zo leuk, dus een klein beetje van haar en een beetje van mezelf.
 
 

Ook nog een Lina-shirt en rok op bestelling gemaakt en kreeg van de week al een foto van het trotse meisje met haar nieuwe kleding.
Nog een rimpelrokje op bestelling
En een ballonrok met tricot band onder op bestelling
Posted by Picasa

23 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat geweldig leuk weer wat je allemaal gemaakt hebt, en dan voel jij je schuldig omadt je een avond niks hebt gedaan! Petje af hoe leuk je alles weer hebt bedacht en mooi gemaakt hebt! Schattig die vogeltjes stof! En leuk shirt en legging erbij! Ook de andere sets erg leuk! Krijg gelijk weer inspiratie!

Groetjes Deborah

Gera zei

Heel leuk setje, heb stofje met vogels is erg mooi zo en niet te overheersend.

Huize Kip Kakel zei

Wow, Danielle..
die vogeltjes jurk vind ik erg gaaf!
Maar je jongste dochter zier er ook weer leuk uit..
Heerlijk die kleurtjes weer, vind je niet?
Groetjes Hannie
ps..fijne dag zondag :)

Lenie zei

Heel leuk die frisse kleurtjes!!

sarina zei

wat een leuk setje! en de andere dingen ook erg leuk en mooi!
groetjes sarina

felisa zei

Zó, je zou zo zin in de zomer krijgen, met al die vrolijke kleurtjes! Leuk hoor, vooral het shirtje!

Elise zei

Die vogeltjesstof is echt erg mooi. Het jurkje en het shirtje daarvan zijn prachtig. Ook de andere dingen zijn weer mooi gemaakt!

Doortje Dartel zei

Je hebt weer niet stil gezeten. Die vogeltjes stof is heel gaaf. Ga morgen naar een grote stoffenzaak eens kijken naar deze mooie stof :).
Ik zit ook te denken aan dat lina patroon, want ik was wel benieuwd of hij in de grote maten wel leuk staat.

Andrea zei

Leuk setje zeg! Het staat haar echt heel parmantig! Ook een hele mooie stof.
Het is hier best laat stoffenbeurs, dus moet nog maar even wachten met de zomerstofjes.
groetjes Andrea

elsa zei

Wat leuk allemaal, zeg! Even een vraagje, gebruik jij voor de mouwen van het overslagjurkje gewoon katoen of heb je van die leuke ruitjestricot? Ik ben benieuwd.
Ik ben net voor de kerstvakantie nog in G'chem op de markt geweest, erg leuke en goedkope lappen bij de couponnenkraam net voor de kerk. Ben jij al geweest? Geen stoffenspektakel in Gorinchem, he! Heb even gemaild, er was te weinig opkomst de vorige keer. Jammer, hoor!
Groet, Elsa

Anoniem zei

wat een leuk setje.die vogeltjes stof is kei leuk

Danielle zei

Elsa, Ik heb voor de mouwtjes ook tricot gebruikt. Die stof heb ik een paar jaar geleden al gekocht en volgens mij is er nu niet meer aan rode ruit tricot te komen.
Ik zal eens een keer kijken in Gorinchem, die couponnenkraam ken ik wel, ben al een paar keer goed geslaagd.
Van het Stoffenspektakel had ik idd. gehoord, jammer hoor.

Mama C zei

Danielle, wat een leuke dingen heb je weer gemaakt. Het felle roze staat je dochter ook erg leuk. Slim ook om direct een heel setje compleet te maken. Ik probeer mijzelf daar ook toe te dwingen. Niets zo vervelend als een kledingstuk in de kast waar je niets bijpassends bij hebt wanneer je het ze aan wilt doen.\

Groetjes, Mama C

crea annemieke zei

Leuke voorjaarskleding al zeg! Die schat van een dochter staat het heel goed. Fijn dat je steeds bestellingen hebt...zo houden we elkaar aan het werk.

Lieve groet Annemieke
(ik vind je een superhandige vrouw)

Vlijtige Lies zei

Leuke vogeltjesstof! Waar heb ik die meer gezien?! Je bent weer volop bezig zeg.Leuk dat je bestellingen zo goed blijven lopen.Ziet er weer tip top uit! Mogen ze nu wel een legging aan? Complimenten voor al je moois,gr.Arjo

Klavertje Kleding zei

Wat een super leuke kleding heb je weer gemaakt. Ben gewoon jaloers op jouw snelheid!!! Scheelde wel zeker dat je donderdag niet naar je nicht kon, had je weer wat tijd over!! :-))

Gr. Nel

Danielle zei

Klavertje Kleding: ja die tijd werd nu naaitijd voor mij!
Arjo; Die legging was een principekwestie bij ons, maar nu zijn we toch overstag gegaan.

Mama Deborah zei

Erg leuk allemaal!

Wilja zei

Wat een mooi vogeltjesjurkje! Ik ga ook eens opzoek naar deze stof, vind hem helemaal geweldig.
Het shirt is trouwens ook leuk, mooi model en de stoffen zijn goed gecombineerd.Je hebt in ieder geval al een mooi begin gemaakt met de zomerkleding.
De rest ziet er ook leuk en netjes uit.
groetjes Wilja

Anoniem zei

Hoi Danielle,
Echt leuk hoor! Dat shirt vind ik ook erg leuk.
Gr. Reinie

Klaasje zei

Wat een heerlijke frisse kleuren zo he, krijg je helemaal zin in de zomer.
Dat setje met ballonrokje, helemaal mijn ding.
Op naar je jas, ben benieuwd!
Gr, Klazina

Anoniem zei

Beste Daniëlle,

Wat een geweldige (kinder)kleding maakt u. Het fuciakleurige rimpelrokje in deze post vind ik enig.

Heeft u een patroon of korte werkbeschrijving voor het maken van een soortgelijk rokje? Ik heb zelf maatje xs/34. Of weet u waar ik hier een duidelijke en ietwat uitgebreide werkbeschrijving kan vinden? (Dit wordt mijn eerste kledingstukje en ik ben dus onervaren binnen het naaien/kledingmaken.)

Zie uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Eline

elineoldenkamp@gmail.com

Unknown zei

Hoi , ik ben op zoek naar een vogel jurk voor mijn dochter kunt u mijn een pb geven zodat ik een foto kan sturen wat ik bedoel .alvast bedankt