maandag 27 mei 2013

4x rimpel-waterval-top....

 In de nieuwe Burda, juni 2013, zag ik een leuke rimpeltop met waterval staan. Van dit patroon is ook een jurk, ook leuk, maar daar heb je zoveel stof voor nodig, dat ik eert voor de top wilde gaan. Ik ben hem eerst voor oudste dochter gaan uitproberen van een grijze tricot waarvan ik meters heb liggen. Achteraf bleek die stof te stug ervoor. De waterval valt stijf en hij is iets te strak voor de oudste dochter. Toen de 2 versie met ook weer een stofje uit de kast. Hierbij heb ik de top anders genaaid als de Burda voorschrijft. Volgens hun moet je totaal 8 stukken rimpelen. (= 2 stukken rechts voorpand, 2 stukken links voorpand, 2 x deel van het voorkant armsgat en 2 keer achterpand) Ik had bedacht om te gaan rimpelen met elastiek, net zoals ik met de rimpelrokken doe. Daarvoor heb ik eerst de zijnaden gesloten en toen in 1 keer gerimpeld. Ik kwam toen op totaal 4 keer rimpelen uit. Kijk dat scheelt de helft. En zo is zo'n top zo klaar.
Dus daarom voor mezelf ook gelijk verder. Eerst een top van een tricootje wat ik voor de meiden had gekocht, maar wat keihard afgekeurd werd en daarna voor het echie (=bloementop met lichte ondergrond) Ik heb bij mezelf wel de schoudernaden verbreed, anders is het ook een crime omdat in de voering vast te krijgen (de top is nl. helemaal dubbel) en ik heb de armsgaten verhoogd.
 
 
Posted by Picasa

8 opmerkingen:

Bianca zei

Dat zijn leuke tops! Heb je weer wat om je kast mee te vullen. Vooral de laatste vind ik het mooist!

Elise zei

Wat een werk al dat gerimpel, maar ze zijn wel leuk!

Onder de knotwilg zei

Wat zien ze er leuk uit! Die eerste met de stippen valt ook echt mooi joh! Hier staat het ook nog op het lijstje om er één te maken maar ik zocht nog een patroon. Nu weet ik dus waar ik h'm kan vinden, bedankt voor de tip ;-)

Anoniem zei

Wauw dat vind ik nou zo knap van jou. Je hebt een patroon en bedenkt dan altijd weer hoe het simpeler kan. Ik vind de stippen persoonlijk het leukst, maar dat is puur smaak hoor! Hij valt wel heel mooi net als de laatste die jezelf aan hebt! Persoonlijk zou ik er geen riempje om doen bij jezelf.

Groetjes Deborah

julia zei

Mooi vooral de laatste het staat je goed

Julia

Doortje Dartel zei

Ik vind het zo leuk om te zien wat verschillende stoffen en 1 patroon zo'n verschil maken.
Hele leuke tops waar je met of zonder shirts eronder veel draagplezier aan kan hebben.

wilma zei

Echt heel mooi!!
Groet,Wilma

Wilja zei

Leuk model! Lijkt me heerlijk dragen als het wat warmer weer wordt.

groetjes Wilja