dinsdag 21 mei 2013

Een twijfelgeval...

 Vorige week was ik met een vriendin bij de Stoffenkraam en zag een leuk grijs/taupe met fuchsia stippenstofje. Die leek me erg leuk voor een tricot jurk. Een jurk met een gerimpelde overslag (my image 1005, 2011) die ik al vaker maakte. Vorige week ook gelijk geknipt, maar na het grofweg in elkaar zetten, kreeg ik twijfels. Volgens mij staat de kleur mij niet. Om alles op te halen, heb ik alles afgewerkt met  knal roze elastisch biaisband. Dit zat elke keer pas na de derde keer ofzo goed, dus ben lekker aan het afknippen en aan het tornen geweest. Maar ik heb dan toch wel zoveel doorzettingsvermogen om het perse te willen afmaken. Bij de 1ste keer aandoen dacht ik aan een soort van werkjurk uit vroegere tijden. Met de juiste sjaal en ook nog een vestje erbij vind ik het acceptabel. Ik ga hem echt wel dragen , maar dat ik zeg: wow, joepie.......nee dat niet. Ik heb expres mijn gezicht op de foto laten zetten, zodat jullie kunnen kijken of de kleur mij staat ja of nee.
 
 
 
Posted by Picasa

29 opmerkingen:

Mamanon zei

Hoi Danielle ik vind het een superleuk jurkje. Ik vind de onderste foto heel erg sportief eruit zien, het is niet echt je stijl volgens mij. Wat een andere stof al kan doen he!
Maar in combinatie met het vestje en de sjaal oogt het al veel anders. Toch vind ik het leuk gemaakt! :-)

Klavertje Kleding zei

Leuk model jurk! Met de roze accenten staat het je goed, maar het is niet helemaal jouw kleur denk ik. Maar het staat in ieder geval wel zo goed dat je het zeker niet in de kast moet laten hangen.

Gr. Nel

Tante Pollemop zei

Leuk model wat je zeker staat, mooi afgewerkt en Sportief. Dit jurkje staat nog mooier met zongebruinde benen en armen en dus zonder panty denk ik. Dus even wachten en laat de zon maar komen. (Dat is het enige nadeel van zelf maken dat het anders uitvalt als je wilde, in de winkel hang je het dan weer terug).

Mirjam zei

Ik vind hem je wel staan hoor!
Alleen zou ik geen wit vestje/jasje er bij doen, dat vind ik zelf dan weer niet leuk.
Liever iets roze ofzo

Bianca zei

Ik zou volgende keer toch voor een andere kleur gaan.... Het model vind ik wel leuk en je komt het beste tot je recht zonder het witte vestje. Staat wat vlotter en leuker.

Felisa zei

Ik vind het ook het leukst bij je staan met jasje en sjaal erbij. En laat het niet in de kast hangen, hoor, het staat best leuk!

Anoniem zei

Wel leuk, alleen dat roze bandje over je buik had ik niet gedaan!!

Collie-Collie.com zei

Het modelletje, stofje met knalroze biais is ontzettend leuk. Ik denk dat je inderdaad een kleurtje van de zon nodig hebt.

Wat misschien ook wel mooi erbij zal zijn, is een bolerootje in de kleur van het biais, dan komt de kleur roze meer in balans, want die kleur staat je heel goed.

Groetjes, Collie

Anoniem zei

'k Vind het een mooie jurk! Alleen zou ik er geen licht vestje op dragen, juist iets in fuchsia ofzo. Dat staat veel levendig.

Vlijtige Lies zei

Ik vind de stof en de jurk gewoon super! Het staat je ook best goed,maar ik denk dat het uiteindelijk vooral je stofje niet is.Misschien een spijkerjasje erop? Het is iig een heerlijk en sportief jurkje geworden. Gewoon gaan dragen! Groeten van mij.

Adriana zei

Leuke zomerjurk, ik vind het zonder vestje leuker! Echt voor van de zomer houden(als we nog zomer krijgen...)

Groetjes Janie

Mama C zei

De roze biais is inderdaad een goede zet geweest! Eigenlijk zijn alle tips denk ik al gegeven: een beetje meer kleur op je gezicht van die mooie zomerse dagen die we nog tegoed hebben en idd evt. een iets roze er overheen dragen. Maar zeker niet in de kast laten hangen, hoor!!

Erika zei

ik vindt het een heel leuk model en ik vind de kleur je niet misstaan,ik denk dat een knalroze bolero of vestje erop de kleur ophaalt en die kleur staat je super!

Groetjes, Erika

Cindy zei

Heel gaaf jurkje! En lekker hip met het knalroze biasband! Ik denk idd een ander kleur vestje erop en een beetje zon. Kleur is denk ik niet helemaal jou kleur, maar wel een erg gaaf jurkje!
Groetjes Cindy

Anoniem zei

Hoi Danielle,

ook ik vind het jurkje leuk en de kleuren kunnen prima bij elkaar. Maar het is idd niet jouw kleur. Heel herkenbaar overigens. Ik heb ongeveer dezelfde huid- haarkleuren (in zoverre ik dat kan bepalen van de foto) als jij en mij staan die kleuren ook niet. Hoe leuk de kleren ook zijn. Gewoon lekker voor thuis gebruiken en dan weet je het nu toch gewoon voor de volgende keer.
groetjes Corrie

Crea Annemieke zei

Hoi Daniëlle,

Het staat heel leuk, misschien even wennen omdat je anders vaak blauw draagt.....
Leuk met wit vestje en rose sjaal!

Veel plezier met je naaicreaties
Annemieke

julia zei

Hoi Danielle

Ik snap je wel jij bent meer van blauw en niet van roze. Maar het staat je wel heel erg goed

Julia

sarina zei

hoi danielle,
Ik vind het een prachtige jurk, en zelf vind ik m je heel leuk staan. Ik zou m met sjaal dragen, moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook bijna altijd met sjaals loop en niet van kale nekken' hou bij mezelf;)
Weet je of dit patroon nog te koop is? Ik vind het een heel mooi patroon,
groetjes sarina

sarina zei

wat misschien wel leuk is om eens te doen, kijken wat voor type je bent,
je kunt kijken op zomertype.net, wintertype.net, lentetype.net, herfsttype.net, de kleuren die je erg aanspreken zijn meestal de kleuren die je goed staan
groetjes sarina

Danielle zei

Dames bedankt voor jullie eerlijke reakties! Hier ben ik echt blij mee, en heb er uitgepikt wat mij aansprak. O.a ga ik zeker nog een fuchsia vestje maken.

@Sarina, het patroon komt uit het blad My Image winter 2011. Kom het maar een keer overtrekken of ophalen bij mij! HEb je gelijk een goede reden om langs te komen, haha

Francien van den Dool zei

Het model staat je goed hoor, als je wat bruiner bent zal het idd beter kleuren in je gezicht. Je kan er ook nog een roze topje onder doen. Het is een leuk model jurkje.

Huize Kip Kakel zei

Met een zongebruind kleurtje..ik vind het een leuk jurkje..roze staat je lekker pittig en volgen mij kun je dat ook best hebben!
Groetjes Hannie

Corine van Toor zei

Ik hou hier wel van! leuk!

Anoniem zei

Super leuke jurk qua model en kleur. En het staat je zeker goed, model toont slank door onderbreking in de taille en de kleur ook hoor! Ik zou er wel een vestje in een roze tint op doen. Het model van het vestje staat er wel leuk op hoor! en die sjaal is er ook heel leuk bij. Lekker dragen!!!

Groetjes Deborah

Anoniem zei

Hallo,
t`Staat je erg goed in je gezicht hoor.
Misschien even wennen maar gewoon aantrekken als t warmer wordt.

groet van Hilda

Rosarote Welt zei

Wow wie klasse.
Ganz liebe Grüße Nicole

Anoniem zei

Hoi Danielle,

Met vestje en sjaal is het een leuk geheel. Als je het zonder vestje wil dragen zou ik de mouwen eruit halen. Ik denk dat bij jouw figuur of lange mouwen goed staan of geen mouwen. Het roze biesje op je taille zorgt ervoor dat je wat korter oogt en daardoor iets gedrongen. Zorg dat je lengte houdt. Door de sjaal creeer je weer lengte.

Groetjes,
Janneke

Anoniem zei

nog een aanvullende reactie.

Je hebt ergens een donkerblauwe jurk aan met driekwart mouw. Die mouwlengte kun je ook goed hebben.

moepsje zei

leuk jurkje in een leuke kleur. Het staat je goed. Als ik jou was zou ik een keer een kleuradvies laten doen, dan zit je met de kleur altijd goed. Het werkt helaas niet zoals Sarina zegt :(. Ik pakte altijd oranje, helaas... het is een kleur di ik niet moet nemen en ik zag zelf het verschil in de spiegel toen ik eens goed keek naar de lijnen en kleur in mijn gezicht. Met sjawl is hij erg leuk, maar misschien wat warm in de zomer, misschien dan een opvallen ketting om het wat sjeu te geven?