dinsdag 2 juli 2013

nachtponnetje en ondergoed....

Ik had al een tijdje een schattig tricootje met vogeltjes liggen. Ik kocht het als coupon bij de Stoffenkraam, met de bedoeling om er een pyama ofzo voor jongste dochter van te maken. Jongste dochter vond dat helemaal leuk, maar vroeg de afgelopen weken wel elke keer wanneer ik dat nu eens ging doen. Gister eerst maar eens geknipt. Ik heb het patroon van de nachtpon uit de Ottobre 6-2009 gehaald. Ik heb hem blindelings overgetekend en geknipt. Achteraf vond ik hem wel een beetje lang eruit zien, ik had beter even kunnen meten, had me weer veel stof gescheeld. Ik moest er nl weer 20 cm afknippen. Bij het patroon zat ook een vogeltje om te appliceren, dat kwam helemaal goed uit bij deze stof natuuurlijk. Dus die er ook op genaaid. Na de pon had ik zin om van het restant nog ondergoed te maken. Weer naar het patroon Speedy en nu in de maat 110/116.
Wat een mooi patroon is het toch. Jongste dochter past het perfect. Alleen de hoogte vond ik een beetje aan de korte kant, dus heb een boordje toegevoegd aan de bovenkant, waar ik elastiek doorheen heb gedaan.
Posted by Picasa

11 opmerkingen:

Collie-Collie.com zei

Snoezig dat vogeltjesstofje!! En de pon is ontzettend leuk geworden. Leuk die stippenstof erbij.

Groetjes, Collie

by Ieke zei

Superschattig! Al is dat waarschijnlijk niet wat je dochter wil horen ;)

Linda zei

Wat kun je toch weer leuke dingen maken van een couponnetje! Super geslaagd.

Ell zei

Ziet er leuk uit en heerlijk om zo je tricots weg te werken!

sarina zei

heel mooi allemaal! hoelang ben je nu met zo'n setje ondergoed bezig? en doe je dat met de cover?
groetjes sarina

Danielle zei

Sarina, ik neem de tijd nooit op, maar volgens mij ben ik met 4 onderbroekjes en 2 hemden totaal van tekenen en knippen tot afwerken 2 uur bezig geweest. De pijpjes, zomen van hemd en biesjes van hemd zijn met de cover afgwerkt. Echt ideaal dit apparaat ervoor.

Huize Kip Kakel zei

ik vind nachtponnen altijd zo schattig staan...helaas zit dochterlief altijd onderste boven op de bank te lezen ..en graag in haar nachtkleding..een pyama..die vind ik dan met jongens in huis wat netter staan :)
Groetjes Hannie

Mama Deborah zei

Erg mooi!

Anoniem zei

Ach wat een schattig ponnetje en ondergoed!! Hele leuke stofjes en het staat idd. zo in elkaar. Helemaal super!!!

Groetjes Deborah
PS: de jurk zonder riem! Wauw durf je dat wel? Ik vind hem beter staan zonder. Je legt nu het accent op de knoop en dat leidt af van je taille.

Doortje Dartel zei

Wat een super leuk stofje zeg! Hier zal heerlijk in geslapen worden.

Anoniem zei

en deze ondergoed speedy waar kan ik die vinden? heb de smaak te pakken met naaien dus wil zoveel mogelijk alles zelf naaien

groetjes petra