woensdag 3 juli 2013

Top naar patroon New Look 6035

 Sindskort hebben we op Sancho (=naaiforum) iets leuks voor de clubleden. Het is de Sancho-patroon-evaluatie (SPE) Elke maand kan je je eigen inschrijven om een (voor op dat moment onbekend) patroon te maken en daarna te evalueren. Dit Dit gaat in samenwerking met Naaipatronen.nl. Zij leveren de patronen. Voor de maand Juli zou het een damespatroon zijn. Ik was voor die maand de gelukkige, samen met 2 andere dames. We ontvingen het patroon New-Look 6035 Het is een patroon met een top, rok, broek en jasje. Je hoeft niet perse alle items te maken overigens. Vandaag heb ik even (ja echt maar eventjes) de top gemaakt. Ik ging hem wel maken met de gedachte dat het niets zou worden, had nl. al gezien dat het patroon ontzettend wijd valt. Maar achteraf ben ik heel erg tevreden. Ik heb de kleinste maat overgenomen (maat 4/ maat 30) en ben hem gaan maken met het idee: Kijk wel wie hem past.
De top is van een dunne viscosetricot. De hals en armsgaten heb ik afgewerkt met elastisch biaisband en onderaan de top heb ik een tricot boord toegevoegd. (stond niet op het patroon) Eerst heb ik hem gepast en dat kon best, maar ik denk dat hij bij oudste dochter wel wat beter staat. (dan is hij wat minder gevuld, haha) Dus bovenstaande fotoos zijn van oudste dochter zoals jullie wel begrijpen. Ik vind hem toch leuk geworden.
Posted by Picasa

15 opmerkingen:

Elise zei

Mooi! De top staat je dochter goed en met dit stofje ook goed te dragen met vestjes en jasjes.

Happy in red zei

Wat leuk!! Heel mooi geworden. Zou je zoiets ook zonder overlocker kunnen maken?
Esther.

Danielle zei

Esther, dat kan wel hoor, zolang je maar met elastische steken naait. Er moet natuurlijk wel overal rek in blijven.

Collie-Collie.com zei

Zéker ontzettend leuk. Mooi vrolijk stofje heb je genomen en dat rood als accent maakt het helemaal af!

Maar hoe valt de maat nu werkelijk, want maatje 30 is neem ik aan XXXS of zo van de damesmaten... toch?

Groetjes, Collie

Danielle zei

Normaal is maat 30 een heeele kleine damesmaat denk ik (vergelijkbaar met maat 146/152?) Maar deze top valt enorm wijd en heb daarom voor deze hele kleine maat gekozen. Joanne past hem heel goed (normaal maat 36) En ook ik kan hem aan, zonder knellingen (maat 40) maar dan is hij meer opgevuld.

by Ieke zei

Wat een leuk shirtje is het geworden! Toch handig dat zowel J. als jij het shirtje aanpassen;-)

Doortje Dartel zei

Het is een mooie top geworden. Hij valt rond de armen erg mooi.
Wat kunnen maten bij bepaalde patronen soms toch raar vallen.

Anoniem zei

Hij staat dochterlief erg leuk op zo'n sportief rokje. Leuke stof en leuk accent dat rode biaisband
Hoe naai jij dat elastische biaisband zo netjes erop zonder aan de onderkant eraf te gaan?

Groetjes Deborah

Vlijtige Lies zei

Echt een mooie top. Sluit ook zo prachtig aan! Normaal zou je dit misschien niet snel gemaakt hebben. Dat is weer een leuke bijkomstigheid van het proef naaien! Ik ben ook wel benieuwd naar het geheim van het netjes aanzetten van elastisch biasband...Groet en veel draagplezier,er komt zon aan dus:gelijk dragen.

WILMA zei

Echt leuk zeg!!Vrolijk en toch weer netjes.
Groet, WilmA

Mariette zei

Wat een gave top, mooie print!

Danielle zei

Deborah en Arjo, goed elastisch biaisband aanzetten heeft even oefening nodig, maar nu gaat het 9 van de 10 keer goed. Ik schuif het bandje om de naad, naald van de machine erin, constant het band rekken en gaan!! Dus constant het gevouwen band om de naad liggen, meestal zit ik onder en boven dan goed met stikken. Ik stik het met een rechte tricotsteek.

Janneke van de Streek zei

Wat een leuk model! en die boord maakt het af vind ik.

Piepow zei

Een hele leuke top! Ik maakte uit die stof vorig jaar een kleedje voor mezelf, leuk om hem nu eens in een top verwerkt te zien.

Wilja zei

Wat een leuk topje zeg! een heel leuk model voor tienermeisjes.

groetjes Wilja