maandag 11 november 2013

vestjes Burda en geruit rokje...


 Ik had op Sancho al 2 keer een heel mooi vestje uit de Burda 3-2013 langs zien komen. Ik had die Burda ook liggen (toen ook al speciaal gekocht voor die vestjes) Het is een vestje wat aan beiden kanten voor is gerimpeld bij de biezen. Ik heb dit vestje dus als eerst voor oudste dochter gemaakt. Ik heb gekozen voor maat 36. (hoewel ik hem er al wel erg getailleerd vond uitzien) Achteraf bleek het dus geen goede keus. Hij was idd. teveel getailleerd en kon niet dicht, maar alleen bovenste knoopje dicht vind ik ook niet storend. Voor hieronder had ik nog een mooi ruitje liggen die oudste dochter zelf heeft uitgezocht. Het is echt een winters stofje, zacht en rekbaar (soort velours) Ik heb het patroon van het rechte rokje met zakken uit de Knip 1-2012 gehaald. Om het rokjes iets extras te geven heb ik er donkerblauw leren paspelband bij de zakken en tailleband tussenuit gestikt. Bij elkaar vind ik het een mooi set geworden (hoewel bij het vestje niet alles even netjes is geworden)
Voor mezelf wilde ik ook graag het vestje maken, maar ben eerst goed gaan meten. Hierbij kwam ik op maat 42 en dan moest er bij de taille aan iedere kant nog 2,5 cm bij, dus totaal 10 cm! Deze ging lekker vlot, ook qua afwerking. Ik wil voor eronder nog een fleurige rok maken, maar dat komt nog wel een keer.









14 opmerkingen:

Omias maaksels zei

Danielle : ik bewonderde zopas jouw mooie vestjes ! EN de bijhorende schotse rok. Ze zijn erg mooi gemaakt !
Zo'n cardigan is omnipraktisch....vermoedelijk zullen er nog wel enkele volgen.

Mama Deborah zei

Mooie sets!

Elise zei

Dat is inderdaad een mooi model vest! Het rokje is ook erg leuk. De paspelbandjes geven een mooi accent.

Gera zei

Erg leuk setje voor je dochter. Zo'n ruitrokje vind ik erg leuk en ze zou het vestje ook helemaal open kunnen dragen. Goed dat je het nu wist voor jezelf qua maat. Zo'n tweede vestje gaat toch vaak sneller en netter.

Anoniem zei

Zo die knoopsgaatjes heb je snel voor elkaar, viel het nog tegen? Het ziet er super leuk uit. Ook het setje voor je dochter, mooie kleurcombi.

groetjes Deborah

zigzag zei

Hoi, wat een leuke vesten en die rok is ook heel leuk super! Gr jennie.

Vlijtige Lies zei

Wat een mooie vestjes! Leuk zeg zo moeder zo dochter! Het rokje staat er perfect bij. En net zoals je bij mij schreef,echt iets voor jullie!! Je bent toch zo handig en ik vind het er perfect uitzien,net gekocht.
Groeten Arjo

Klavertje Kleding zei

Leuke vesten geworden! Leuk model!
Ik denk dat ik die van jouw leuker vind staan als hij wel dicht is.

Gr. Nellie

Unknown zei

Die vestjes zijn echt heel erg leuk! Gr. Renate

Muisje zei

Wat een leuke vestjes heb je gemaakt, ook de ruitrok ziet er prachtig uit.

Andrea zei

Heel leuk gelukt zeg die vestjes, en het rokje erbij maakt het helemaal af.
groetjes Andrea

Wilja zei

Wat staat het vestje en rok leuk bij je dochter, een mooie frisse combi! Leuke rok heb je trouwens aan bij jouw mooie versie van het vestje.

groetjes Wilja

Unknown zei

Leuk die vestjes! Maar de rok van je dochter vind ik helemaal te gek!! Ik ben fan van paspelband, zo mooi detail!!

Sabine zei

prachtige sets! Ook ik maakte het vestje van It's a fits. Ik begon eraan zonder eerst het patroon na te meten. Blijkbaar heb ik veel geluk gehad want nam gewoon maatje 38 met 1 cm naad.

groetjes,
Sabine