vrijdag 17 januari 2014

Spijkerrok....

Oudste dochter draagt het allerliefst haar spijkerrok naar school. Als hij dus uit de was is pakt ze hem weer, maar eigenlijk vind ik hem veel te kort geworden en veel te vaal. Dus beloofde haar een spijkerrok te maken. Ik gebruikte een patroon uit Knip 8-2012. Ik vond het zelf wel een hele uitdaging omdat ik voor het eerst een echte gulp ging maken en omdat ik de rok met contrasterend garen wilde doorstikken (waarbij je dus elk scheef steekje heel goed ziet. Maar het is gelukt..... Op het laatst nog even wat sier'spijkertjes' erin geslagen. (wel op de Danielle-manier: eerst tig keer verkeerd doen omdat ik niet in de gaten had dat je voor de achterkant van het spijkertje eerst een gaatje in de stof moet maken en hem daarna pas met de tang moet vastdrukken) Maar ik en dochter zijn blij met de rok. Foto op model volgt denk ik nog wel....

10 opmerkingen:

Omias maaksels zei

Dat ziet er prima uit, Danielle !

Nicole Claudia Blok zei

Hahaha, de Daniëlle manier :D , maar prachtig is het rokje geworden. Zal ze net als het vorige spijkerrokje héél vaak uit de kast trekken.

Groetjes, Collie

wilma zei

Hier hetzelfde hoor! Loop zelf bij huis ook graag in spijkerrokje.
Groet, Wilma

sarina zei

wat een mooie rok geworden, en de gulp ziet er goed uit, op zich is het niet moeilijk maar wel echt een precizie werk, ze zal m graag dragen!
groetjes sarina

elsa zei

Hoi Danielle,

Erg leuk geworden, hoor! Netjes hoor, die gulp! Nog bedankt voor je lieve reactie op mijn blog. Groeten!

Elise zei

Mooi model rokje!

Anoniem zei

Super gelukt toch! Het is idd. een precies werkje als je met ander garen doorstikt, maar het is keurig. Ook een leuk, vlot model en de 'spijkers' maken het wel echt af of het zo uit de winkel komt. Als ze deze net zoveel draagt als de vorige heb je wel eer van je werk!

groetjes Deborah

Doortje Dartel zei

Zo handig om een spijkerrok in de kast te hebben. Je kan er lekker veel mee combineren.
Deze is toch maar mooi goed gelukt!

Antje uit Urk zei

Wat een heerlijk rokje! een lekker wassen en aantrekken rokje!
Groetjes

Vlijtige Lies zei

Ziet er als gekocht uit. Dat vind ik met spijkerstof altijd erg lastig...maar het is jou prima gelukt! En die spijkers maken het wel af! Dit wordt vast haar favoriete rokje.