zaterdag 10 mei 2014

opnieuw een patchworkjurk en meer...

Al eens gezegd dat ik met wassen wel eens blunders maak? Nee? Nou bij deze dan. Ik deed van de week 5 kledingstukken in de was, waaronder een blauwe tricot rok (nieuw) Ik deed er een kleurendoekje bij, maar bleek achteraf niet voldoende..... Resultaat: 3 kledingstukken doorgelopen en verknald. Ook het patchworkjurkje van een paar weken geleden. Helaas, erg zonde van mijn uurtjes. Maar goed, ik heb weer een nieuwe gemaakt. Nu in fellere kleuren omdat ik de vorige een beetje zoet vond. Dit staat middelste dochter wel erg goed vind ik zelf.
Ook nog een knoopshirt voor op mijn  bloemenrok gemaakt. Het set is compleet met bijpassende schoenen. Die schoenen had ik overigens net een paar weken geleden gekocht (vooruitziende blik misschien)
Voor een meisje in de buurt (lang en dun) maakte ik tricot rokjes. Oh wat was ze blij, nog nooit zo'n lekker zittende rokjes gehad hoorde ik ze zeggen, dus daar doe je het dan weer voor he.
En nog een rood met witte banenrok op bestelling.
11 opmerkingen:

Elfi zei

Oh wat jammer van je kledingstukken die doorgelopen zijn. Leuke dingen heb je gemaakt. Is dat knoopshirt hetzelfde model als de knoopjurk?

Anoniem zei

Dag Danielle, wat een leuke dingen heb je weer gemaakt!Die schoenen passen er ook precies bij bij je rokje en knoopshirt, veel success met naaien verder, groet, Lucie

sarina zei

wat jammer van je werk, maar deze is ook mooi, de kleur combi is leuk bij elkaar en je eigen setje ook leuk
groetjes sarina

Vlijtige Lies zei

Dat is jammer zeg. Van je verwassen kleding.Nou ja gelukkig heb je het weer snel vervangen. Fleurig geworden. En de rest ziet er ook weer tip top uit. Je schoenen maken het setje wel af,leuk! groetjes.

Mama C zei

Ai, jij was niet blij toen je de was uit de machine haalde!!
Wat jammer van al je werk, zeg!
Maar deze nieuwe versie van de jurk vind ik ook erg leuk, vooral met het gebrek een zonnige dagen, fleurt deze de boel mooi op.
Maak je die effen rokjes naar een bepaald model? Kan me voorstellen dat ze heerlijk dragen wanneer ze goed op maat gemaakt zijn.

Groetjes!!

Gera zei

Balen van je was. Deze kleurtjes vind ik ook mooier staan. Doe je nu ook nog elastiek in de boorden van tricotrokjes, of blijft het zo zitten? Met elastiek heb je altijd last van draaien.

Doortje Dartel zei

Tjonge, wat een pech. Zoveel werk en dan weer opnieuw beginnen. De kledingstukken zijn wel weer super geworden.

Danielle zei

@Elfi: dit knoopshirt komt idd van het knoopjurkpatroon.
@mama C, de tricotrokjes maak ik aan de hand van doorgegeven heup en taillewijdte. Elke keer teken ik eerst opnieuw een patroon.
@Gera: ik doe geen elastiek in de boord. De taille van de rok is : taille - 25%!

Gera zei

Dankjewel Daniƫlle voor je reactie. Ik ben juist met een tricotrok bezig, hier kan ik wat mee.

Huize Kip Kakel zei

Oh wat balen..ik doe ook altijd alles bij elkaar en vertrouw op het doekje:)..toch maar wat voorzichtiger zijn!

Ik ben super blij met m'n witte kanten rand rokje..draag hem bijna dagelijks onder m'n jurkjes ♥

Omias maaksels zei

Dat is flink balen , niet , als de kleuren dooreen lopen in de was ? Ik vermoed dat je in de toekomst niet meer zo'n vertrouwen zal hebben in color catchers.
Maar als met al heb je een positieve noot : de groene jurk is een pak fleuriger dan de eerste.
Ook je andere creaties verdienen weer een pluim !