donderdag 2 oktober 2014

Zo blij..... (een vervolg op mijn bericht van 3 jaar geleden over psoriasis)

Drie jaar geleden schreef ik een bericht over de vorm van psoriasis die ik op mijn hoofdhuid heb. Hier kwamen toen veel reakties en tips op. Ik heb toen diverse dingen aangepakt of uitgeprobeerd, maar niets was afdoende. Soms hielp het iets, maar kwam het 2 weken later dubbel zo erg weer terug. Kortom, , ik ben zeker 5 a 6 jaar aan het 'tobben'geweest met mijn hoofd. Dikke plakaten op mijn hoofd, in mijn haar gegroeid, mijn haar werd ook dun en ik had veel jeuk.
En nu..... Ik heb de oplossing!! Een klasgenote van vroeger (oh wat ben ik al oud, haha) die ik uit het oog was verloren , zat mijn blog een tijdje geleden eens door te kijken en zag ook het 'psoriasis' berichtje. Aangezien zij er in haar gezin ook mee te maken had, gaf zij mij de tip om naar de kapper in mijn oude woonplaats te gaan. Zij zouden de producten van Mediceuicals verkopen, speciaal voor deze problemen. Vorige week ben ik daar geweest. Eerst hebben ze met een soort van microscoop op mijn hoofd gekeken en mij op de computer laten zien wat ze zagen. Dat ziet er heftig uit....Daarna hebben ze mij behandeld met lotion, shampoo en conditioner. Dat voelde toen al fijn aan en er kwam al het 1 en ander los te zitten. De kapper gaf mij 4 tot 6 weken en dan zou ik 'schoon'zijn. Ik moest wel elke dag mijn haar behandelen dan. Nou dat deed ik graag natuurlijk. En nu....8 dagen later.... alles is bijna weg. Ongeloofelijk..  Ik ben zo blij, heb geen jeuk meer, geen schilfers op donkere kleding. Heerlijk gewoon. Ik hou er rekening mee dat het best weer terug kan komen, maar ik heb de middelen nu.
Ik wilde heel graag dit verhaal delen omdat er toch nog heel veel mensen zijn met schilfers/ plakkaten op hun hoofd. Dus wie weet is het de gouden tip voor nog mensen!
Anja, jij nog heel hartelijk dank voor de gouden tip!

11 opmerkingen:

Annemieke zei

Fijn zeg dat je iets gevonden hebt wat (lijkt) te helpen!

Op mij komt het over dat je van buitenaf iets gevonden hebt dat het probleem oplost. Helaas komen aandoeningen als deze van binnenuit. Wat je nu doet is dus eigenlijk symptoombestrijding.
Het aanpassen van een levenstijl/eetpatroon werkt vaak nóg beter, omdat je de boel van binnenuit oplapt. Veel geraffineerde suikers kunnen de oorzaak zijn van psoriasis. Ook het eten van e-nummers en kunstmatige voedingsstoffen kunnen de oorzaak zijn.

Als je het de moeite waard vindt (en ik denk het wel ;-) ) Zou je kunnen overwegen om eens te kijken naar je voeding.

Laat voeding je medicijn zijn!

Doortje Dartel zei

Wat een geweldig nieuws voor je!
Zo grappig, gisteravond hoorde ik op de radio een nieuw therapie met blauw licht voor mensen met psoriasis dat ook zeer goede resultaten heeft, maar als dit ook al helpt is het geweldig!

Vlijtige Lies zei

Wat een opluchting moet dat voor je zijn,heerlijk.Nu hopen dat het ook van blijvende aard is,maar dit heb je alvast!

Danielle zei

Annemieke, ik heb zeker ook naar mijn voeding gekeken en heb ook een tijd zonder suiker gegeten en zonder e-nummers. Mijn hoofd werd rustiger, maar mijn plekken verdwenen niet. Dit wat ik nu in 8 dagen tijd bereikt heb, is in 6 jaar nooit gelukt. Dus voorlopig concentreer ik me nu alleen op deze haarproducten. Maar wel bedankt voor je nadere informatie.

Mama C zei

Wat fijn dat je nu iets hebt gevonden wat echt resultaat heeft! Waar een blog al niet goed voor is!!

Firewoman zei

Wat moet dit heerlijk zijn voor je. Geniet er lekker van!

Janneke van de Streek zei

Ik kan me begrijpen dat het voor jou ontzettend fijn is!
En ik dank je voor de tip,mijn man heeft ook psoriasis op zijn hoofd en misschien helpt hem dit ook want hij heeft wel wat van de dokter (shampoo en lotion) maar hij heeft nog veel last ondanks dat wij ook e nummer vrij en suikervrij eten.
Gr. Janneke

Danielle zei

Janneke, bij het schrijven van dit bericht heb ik ook aan jou gedacht, omdat ik wist dat er in jouw gezin ook deze problemen waren. Ik heb ook shampoo en lotion van de dokter gehad, maar dit wat ik nu heb gebruikt, werkt echt tien keer beter. Als je nog wilt weten over hoe te gebruiken, dan mail je me maar even.

Nienke zei

Wat geweldig voor je. Kan me zo voorstellen hoe blij je bent!

meisjeskleding zei

wat geweldig!!!

Anja zei

Geweldig Daan. We zijn hier ook weer in de race om alles weg te krijgen!! Stress van het afgelopen jaar komt er weer uit. Ik ben ook blij met tip van geraffineerde suikers en e-nummers. Wellicht kan ik daar nog wat meer mee bereiken!!