vrijdag 27 maart 2015

Vesten...

Ik heb een kledingstuk ontdekt wat niet in mijn kast hangt, wat ik nooit eerder maakte en dat ik nu wel heel graag draag: Het is een lang vest! Ik heb al tijden diverse stoffen voor dit project in huis liggen, maar ik stelde het altijd uit. Waarom? Ik weet het niet. In de laatste damesottobre staat een patroon van een simpel vest zonder taillering en zonder strikband oid. Die wilde ik wel proberen. Ik tekende maat 42 uit en maakte de oud-roze versie als eerst. Ik vond hem leuk, maar moest even wennen aan de afzakschouders (is geheel volgens patroon, hoort dus) en de wijdte ervan. Pluspunt was dat hij heerlijk droeg en mijn rondingen op de verkeerde plaatsen goed bedekt. Hij beviel zo goed dat ik een 2de in het blauw maakte. Nu in maat 40. Hier werd ik weer net zo blij van. Alleen het maatverschil merkte ik niet echt op. Als 3de maakte ik vandaag de ecru versie en daar ben ik op dit moment nog het minst blij mee. Hij lijkt me veel grover te maken. (de stof is ook wat dikker en enorm rekbaar)  Mar misschien wen ik nog wel aan deze versie. Het is iig wel een kleur die overal bijpast. Ik heb nog wel wat aan het patroon veranderd. Volgens patroon zit er een aangeknipte bies aan de voorpanden. Die heb ik eraf gehaald. Ik heb en loose bies geknipt van 4 cm breed, die dubbel aangelocked aan de voorzijden en ook zo'n stukje uitgerekt aan de hals gezet. Teruggeslagen en doorgestikt met de cover. Zo vind ik de afwerking mooier.

de lengtes lijken ongelijk, maar dat zal komen omdat ik iets scheef sta.


En wat detailfotoos van de stoffen:9 opmerkingen:

wilma zei

Mooi vesten. Lijk de blauwe en roze het meest. De andere Is qua kleur ook mooi maar het zit niet vind ik als het'Hangt. of hoe noem je het. Heb ook zo'n vest, maar drag het niet graag ivm met slobbergevoel.
Groet, Wilma

Vlijtige Lies zei

Wat een heerlijke vesten! En het staat je ook goed. de blauwe vind ik echt dé mooiste. Fijn weekend.

Janneke van de Streek zei

Jouw versies zijn ook mooi! en wat een goed idee om een losse band eraan te zetten! deze ga ik onthouden! Zelf heb ik er ook al 2 af! de eerste was van stof wat niet zo mee rekte en die had ik beter in maat 44 kunnen maken,maar de tweede is van goede rekbare (ook oudroze :-) ) triocot gemaakt en die kon ik wel in 42 hebben :-) .Kortom ideale vesten!

Anoniem zei

ziet er weer mooi uit! zo heb ik nu ook voor het eerst een lang vest gemaakt uit de winter my image zou ook nog wel een patroon voor jou wezen denk ik! heerlik om te dragen!
succes verder!
groetjes petra

Andrea zei

Ik vind de witte je juist wel mooi staan. De roze vind ik ook een hele mooie kleur! Lekker zo'n paar kledingstukken erbij hoor!

gertje zei

Erg leuk, ik draag ze ook graag. Je kan je d'r lekker een beetje in verstoppen en met een simpel jurkje eronder is het toch helemaal af.

Elise zei

Fijne vesten om te dragen! Leuke sjaals ook heb je om!

Hannie zei

Wauw, wat een mooie vesten...Zit lekker, vind ik zelf ook altijd.
En ja, het kleed af ;-) dat is voor mij ook een pluspunt.

Omias maaksels zei

Wat een heerlijke collectie praktische vesten.
Ik wil ook steeds een vest in mijn buurt. Heeft een pak voordelen.
Je hebt ze mooi ( en wat snel, zeg) gemaakt !