dinsdag 30 juni 2015

kledingstukken van restjes...

Ik naai nu ongeveer 5,5 jaar best wel intensief. Zoals je je dan wel kan voorstellen heb ik enorm veel resten verzameld. De wat grotere stukken kan ik niet zomaar wegggooien, maar vaak blijft het jaren liggen. Het warme weer van deze week was voor mij de reden om eens wat resten beet te pakken en topjes/hemdjes te gaan naaien. Voor de jongste 2 kinderen heb ik weinig mouwloos in de kast. Ik heb eerst voor de jongste dochter 4 topjes gemaakt mbv het patroon Lore. Ik heb dat patroon wel aangepast: de achterkant bovenaan heb ik wat breder getekend en de top naar beneden toe heb ik wat smaller gemaakt. Bij het origineel loopt hij best wijd uit (en dat redde ik niet met de stof dus...)Voor de jongste zoon maakte ik 2 hemdjes uit de Ottobre 6-2013. Aangezien hij regelmatig vraagt of mama ook plaatjes op zijn kleding wil maken, mocht hij voor het sterrenhemdje zelf iets uitzoeken.

Ook voor de juffen en meester afscheidscadeautjes kan je je cameo goed gebruiken! Bovenstaande moeten nog gevuld worden. Onderstaande gingen al naar de jufs van de jongste zoon. Aangezien elk basischoolkind bij ons 2 leerkrachten hebben, heb ik er nog 4 te gaan.

9 opmerkingen:

Huize Kip Kakel zei

Leuk je kadootjes..origineel met de naam en al!
Je hemdjes zijn ook erg leuk geworden, die kan je nu maar klaar hebben liggen!

Onder de knotwilg zei

Wat zijn de hemdjes leuk! Die voor je dochter zo lief en voor zoon juist lekker stoer! Ongemerkt kijk ik steeds vaker naar de patroontjes voor jongens, nooit geweten dat er daarvoor ook zoveel leuke patroontjes zijn, ik keek altijd alleen naar meidendingen ;-)

Je meester/ juffencadeaus zijn ook leuk! Je kunt echt veel met die cameo!

Mama C zei

Wat een leuke hemdjes heb je gemaakt!
Hoop volgend jaar voor de zomer meer te kunnen maken dan dit jaar, dit soort hemdjes staan dan ook hoog op mijn,lijstje!
Wat een super leuke potjes heb je gemaakt. Jammer dat je zo ver weg woont 😉
Groetjes Corinda

Vlijtige Lies zei

Wat zijn de hemdjes mooi geworden en heerlijk voor nu! Je laat weer zien dat ook voor jongens naaien echt leuk kan zijn,ik ben weg van die jongens hemdjes,je zoon heeft een goede smaak! En wat boffen de leerkrachten met een handige moeder zoals jij!

Lize zei

Dat ziet er weer heel mooi uit. Heerlijk he restjes wegwerken en er mooie zomerse tops aan over houden.
Wat heb je ook een leuk idee voor de meester en juffencadeautjes.

Janneke van de Streek zei

Wat heb je weer mooie dingen gemaakt de laatste tijd!En wat een leuke juffen kadootjes! dat zullen ze vast wel super mooi vinden! Groetjes Janneke

Blomkes zei

Super leuk de hemdjes die je hebt gemaakt! Ruimt lekker op in de restanten voorraad. Ben ook net bezig met topjes vanuit restjes, blijft dankbaar werk!

Mariette zei

Echt super weer, kadootjes en ook de hempjes zijn zo leuk gemaakt. Mooi als je dat van restanten kunt maken!

Mama Deborah zei

Leuke topjes en mooie cadeaus!