zaterdag 27 juni 2015

Rok met knoop....

In de nieuwste Knip (juli 2015) staat een leuk tricot rokje met knoop op het voorpand.(in het blad uitgevoerd in een drukke stof, snap ik echt niet, dan zie je het leuke effect toch niet?) Dat is net iets voor mij (en mijn dochters), dus die Knip gekocht en gelijk het rokje uitgeprobeerd. Ik heb het rokje wel 5 cm verkort omdat hij anders te lang zou zijn. Om de knooppandjes te verkorten moest ik wel even nadenken, maar het is gelukt! Ik heb er gelijk een set van gemaakt door ook nog een shirt (ottobre 3-2013) te maken van dezelfde kleur tricot ( licht zalmkleurig) En natuurlijk weer wat applicaties gesneden.... Lekker, weer een set erbij waar ik blij mee ben.


9 opmerkingen:

Wilja zei

Dat is inderdaad een heel mooi model, mooi setje zo, vooral met de applicaties.

Mama C zei

Wat een leuk rokje, een leuke variatie op de andere rokjes die je inmiddels in allerlei modelletjes gemaakt hebt!

Huize Kip Kakel zei

Super mooi!!!
Wat heerlijk dat je zulke leuke setjes voor je dochters kan maken, lief kleurtje..

Mariette zei

Wat een apart model rok, leuk hoor!

conja zei

ik ben ook van plan om dit rokje te maken , maar ik wil hem eigenlijk 5 cm langer . hij lijkt me wat kort . Hoe doe je het voor jezelf?

h gr Conja v M

Omias maaksels zei

Helemaal jouw stijl , Danielle !
Jij bent wellicht de toptester voor rimpelrokjes en knopenjurken.
Gelijk heb je te stellen dat Knipmode zo'n model beter in uni stof presenteert !
Het rokje/setje is in ieder geval geslaagd.

Danielle zei

Conja, de tailleband volgens het patroon is 3 cm hoog, ik maak hem voor mezelf ook en dan ga ik zorgen dat de tailleband 8 cm hoog is. Voordeel daarvan is dat het bij je buik plat zit. De knoop geeft bij het origineel wel wat teveel aan stof op buikhoogte. (voor iemand met een platte buik niet erg, maar bij mij...)

sarina zei

wat een mooi rokje! ik heb net ook de knip gekocht alleen voor dit rokje!

Anoniem zei

Heel leuk model! Vind het wel jammer dat het shirt bijna op de knoop valt. Of het komt door haar houding op de foto. Leuke prints erop, hoe blijft dat eigenlijk in de wad? Gaan er snel stukjes af? Groetjes DEBORAH