zaterdag 24 oktober 2015

Net set voor de jongste dochter....

Ik wilde eigenlijk nog heel graag een mooie nette jurk voor de jongste dochter maken voor de zondag. Maar aangezien een jurk maken veel tijd kost en ik die tijd niet had,  heb ik eerst een makkelijk set gemaakt wat toch netjes is. Eerst een recht strak rokje van een mooi reststofje. Van dit stofje heb ik al een rok mogen maken voor iemand anders en van haar mocht ik de rest houden. Nog bedankt hoor P! Ik had ook al een tijdje het peplumshirt uit de Ottobre 1-2015 in mijn gedachten. Dus die voor erop gemaakt, afgemaakt met een applicatie. Daarna nog een witte maillot gekocht en een wit blousje opgezocht en ze kan weer netjes mee op zondag! Om het volledig te maken ook nog een baret erbij gemaakt.Het shirt lijkt te trekken,
maar dat is niet zo, ik had hem niet goed naar beneden getrokken.

10 opmerkingen:

Vlijtige Lies zei

Wat een mooi setje,leuk dat blauw met grijs. Wat een lief modelletje het shirtje,echt zo meisje,meisje...nu kan het nog! En wat heeft je dochter mooi lang haar zeg. Groet Danielle en fijne zondag met je gezin.

sarina zei

wat een prachtig lang haar heeft je dochter! het set staat haar prachtig! en leuk de stof van de rok ligt hier ook te wachten om een rok te worden voor mezelf en oudste dochter. Kan ik vast zien dat het heel geschikt is!

groetjes sarina

Huize Kip Kakel zei

Ze loopt er weer mooi bij..gaaf die baret!
Wel jammer dat geen tijd hebt om een jurk te naaien..voor je het weet willen ze geen jurken meer aan, hoor;)
Fijne zondag!

Omias maaksels zei

Klasse ! Stijlvol !
Al is het dan geen jurk !
Voordeel : het peplumshirt kan met heel wat andere tinten gecombineerd worden ; evenals het grijze rokje.

Onder de knotwilg zei

Wauw, wat een prachtig haar heeft je dochter!! Het shirt is echt een leuk model, heel meisjes-achtig! En komt er nu als nog een jurk? Of blijft het bij dit setje? Hier heeft dochterlief al een paar weken 'gewone' nette kleren naar de kerk aan omdat de jurk nog steeds niet af is... Maar deze week heb ik als doel gesteld toch eerst haar zondagse setje af te maken!

Danielle zei

Tineke (toch?) de jurk komt er ook nog hoor, moet van mezelf ook uitgebreidere dingen naaien en niet alleen maar makkelijk tricot... Eind november is ze jarig, dus tegen die tijd moet hij er zijn!

Anoniem zei

Weer leuke kleding gemaakt, ook van de vorige post! Erg mooie kleur ook van de vorige post! En zo'n lang vest staat d'r erg leuk! Voor de jongste heb je toch een leuk set zo bijelkaar! Tricot is verslavend hè en vooral het tempo waarmee je het kan naaien! Groetjes deborah

Little Train zei

Hoi Daniëlle,
Dit is geen recent bericht meer, maar ik reageer toch nog even. Wat ontzettend Leuk, die zilveren strik! Heb je het basiswinterkleid van Ki-da-boo (die Sarina toen een aantal keren maakte) wel eens gemaakt? Dat is echt een leuk patroon wat lekker vlot te naaien is!
Tot slot nog een vraag over de mooie baret: heb je daar een patroon van?
Groetjes Trijntje

Danielle zei

Hoi Trijntje, bedankt voor je bericht. Ik heb een patroon liggen van een baret, als je mij je adres stuurt, dan stuur ik hem wel op naar je. groetjes Danielle

Little Train zei

O Ja, die wil ik wel graag! Ik ga je een mail sturen.

Groetjes Trijntje