zaterdag 3 september 2016

van patroon naar jurkje...

Zo leuk is dat zelf naaien , zomaar een gedachte die vandaag in mij opkomt. Ik zal uitleggen waarom: Ik begon met een bewerkt gebreid stofje en een patroon (mt 128) van een simpel , iets uitlopend jurkje uit de B#Inspired 2014. Ik had nog geen idee hoe ik zo'n jurkje nu echt leuk kon maken, maar ik dacht, ik begin gewoon. Eerst patroon overtrekken, zag dat het jurkje wat uitliep, leek me niet zo mooi bij deze stof, dus heb hem naar de zoon toe een stuk smaller getekend (aan elke kant 4 cm, dus totaal 16 cm) Toen het patroon op stof gelegd, leek me wel een lang eind bewerkte stof, een beetje te... Toen de ingeving dat ik nog een soort rekbare donkerblauwe nepleer had liggen, daar kon ik misschien wel schouderstukjes van maken... En ja hoor dat werd heel leuk, daarna kwamen de ideeen vanzelf. Jurkje van de bewerkte stof een stukje korter geknipt dan het patroon, een boord eraan gezet van het nepleer, precies hetzelfde bij de mouwen gedaan, daarna nog een ceintuurtje van het leer geknipt en jaaaaaa.....nu is het jurkje precies naar mijn zin, maar had dat van te voren nog helemaal niet in mijn hoofd toen ik de lap stof erbij pakte. Er zullen waarschijnlijk meerdere naaisters zijn die mijn verhaal herkennen toch?11 opmerkingen:

Mama C zei

Erg leuk gedaan en door dat nepleer breekt het het drukkere stofje mooi.
Echt heel geslaagd. En ja ik herken het wel alleen zet ik dan vaak niet de stap om toch maar gewoon te gaan beginnen. Ik blokkeer er meer door dus dat schiet niet op...

gertje zei

Wauw, die is leuk!! Heel herkenbaar verhaal, ik kan echt geen lap kopen en daar dan gelijk iets van maken. Bij mij groeit het ook echt terwijl ik bezig ben en ik kan er dan helemaal mijn ei erin kwijt daarom vind ik het heerlijk om altijd wat stoffen,fournituren en boordstof ed op voorraad te hebben in kleuren die goed bij ons passen.

Vlijtige Lies zei

Wat ontzettend mooi geworden.Goed gecombineerd! Heerlijk dat naaien. Ik kan ook niet gewoon naaien,onderweg gebeuren er altijd leuke dingen. Fijn weekend. En we mailen voor een koffie afspraak.

Omias maaksels zei

Even glimlachen , Danielle...omdat jij ook met streepjes en zigzag bezig was...al is het dan een heel andere print dan mijn zigzag. ;-).
Ik herken het verhaal eigenlijk niet ; wellicht omdat mijn technische vaardigheden minder zijn. Ik wil een project helemaal in mijn hoofd hebben , vooraleer ik eraan begin.
Dat terzijde : jij koos wel een mooie stof én een trendy combinatie met dat leder. mooi , hoor !

sarina zei

zo herkenbaar je verhaal, ja en dat maakt zelf naaien zo leuk en daarom haal ik er zoveel voldoening uit.
Je jurk is heel mooi geworden! Voor je jongste meisje denk ik?
groetjes sarina

Marleen zei

Dat ziet er leuk uit. Bij mij gaat het ook vaak zo. De extra ideeën ontstaan vaak als ik aan het naaien ben, net als jij dat nu hebt.
Leuk stofje trouwens!
Groetjes, Marleen

Alienke V zei

Wat een mooi jurkje. Erg leuk met die nepleren accenten.
En herkenbaar?.....nee, ik moet altijd eerst helemaal in mijn hoofd hebben hoe ik het ga maken....pas als ik bezig ben en het blijkt niet te lukken dan kan het zijn dat ik tussendoor de plannen bijstel.

Crea Roosje zei

SUPER LEUK GELUKT ZEG!
Jij kunt zo kunt op zo'n manier creativiteit kwijt!
groetes Esther

Groetsels zei

Wat is hij leuk zeg. Echt een leuke stof. Ik krijg kriebels, maar heb geen tijd. Dit jaar wordt het wintercollectie kopen, Helaas.

Thea zei

Heel herkenbaar...al bezig zijnde ontstaan vanzelf leuke ideetjes!!

Wel toevallig dat je dezelfde kleur had liggen!!

Linda zei

Leuk als het zo loopt, een eigen draai geven aan je project.
Goed gelukt!