maandag 19 september 2016

shirts Jalie 2921...

Een week geleden kocht ik via MP het Jalie shirtpatroon 2921. Had het model al eens bij een andere blogger gezien en vond hem toen zo mooi, nu kon ik hem voor een schijntje kopen, ik was helemaal blij. Ik heb het patroon gelijk uitgeprobeerd. Wat een mooi en goed patroon! In heel veel maten te maken, ik koos voor maat 10 (maat 40 europese maat) Alleen voor de taille gaf hij maat 48 of zoiets aan, daar stond ik niet van te kijken natuurlijk. Dus nadat ik het patroon had overgetekend heb ik het patroon bij de taille zowat recht laten lopen en dat pakte voor mijn figuur goed uit. Grappig dat je op een gegeven moment een lange gevulde rol had (met het voorpand ((in 2 delen)) en het achterpand erin verstopt). Je moest toen heel de strik/kraag dicht naaien op een klein stukje keergat na, en daarna kon je alles eruit trekken en zat de strik bij de hals en nek zowel binnen als buiten heel netjes vast. Als je eenmaal weet hoe het patroon werkt, maak je er zo tig achterelkaar. Tig deed ik maar niet, maar er nog eentje erachteraan wel.

12 opmerkingen:

wilma zei

Mooi en staat je ook goed. Echt weer iets voor het najaar!
Groet, Wilma.

Vlijtige Lies zei

Niet te geloven dat je dit uit die 'sjaalachtige lap' haalt. Echt kunstwerk. Mooi modelletje voor je,de bovenste is mijn favoriet. p.s Je bloemen staan nog steeds mooi te zijn. Groet.

Crea Roosje zei

Zeker een leuk patroon.
Zie je al in gedachten dat patroon draaien en als het is gelukt een blij gezicht!
groetjes Esther

Daniëlle zei

Heel mooi!

Alienke V zei

Wat een mooi patroon! Staat je goed.

Omias maaksels zei

O wat mooi ! Zéker die geruite !
Fijn dat je jouw ervaring met Jalie deelt !

sarina zei

wow allebei prachtig! leuk twee heel verschillende stijltjes, zo anders en allebei zo mooi, hij staat je ook echt goed. kheb m inderdaad vaker voorbij zien komen, lijkt me ook wat voor mezelf. is t erg moeilijk?

Danielle zei

Sarina, hij is echt niet moeilijk om te maken, je moet even goed plaatjes kijken als je aan het naaien bent, je mag hem lenen hoor!

Linda zei

Staat je goed! Een patroon om nog eens te maken dus :)
En met een andere lap, een heel andere look!

Anoniem zei

Knap dat het je lukt! Klinkt erg ingewikkeld, maar resultaat ziet er leuk uit! Vooral de ruit vind ik je mooi staan, kleed mooi af! Groetjes Deborah

Onder de knotwilg zei

Wat een leuke shirts! Ze staan je erg goed allebei!

Rianne zei

Erg leuk, deze shirts! Ik heb het patroon ook gekocht, nadat ik het op je blog had gezien. Het is inderdaad niet moeilijk en op Youtube staat er een filmpje van waarin je precies kunt zien hoe het moet!