vrijdag 23 december 2016

Verjaardagsset voor middelste dochter..

Het duurde even, maar daar ben ik weer. Leuk om te zien en te lezen wat voor reakties er kwamen op mijn vorig bericht. Bedankt ervoor. Het is echt niet zo dat ik met het vorig bericht wil zeggen dat er meer gereageerd moet worden, maar het is gewoon mijn gevoel dat het bloggen met alles ermheen minder word (minder bloggers die regelmatig bloggen, maar ook de interactie eromheen) Als ik de reakties lees die medebloggers gaven, zie ik dat ik niet alleen dat gevoel heb... Maar goed... genoeg erover. Ik ga in het nieuwe jaar gewoon door met bloggen, wat minder frequent waarschijnlijk, maar ik wil toch graag dit ook als naslagwerk voor mezelf bijhouden.

Vandaag is de middelste dochter 14 jaar geworden. Hiep hiep hoera, wat zijn ze dan alweer groot! Zij kon nog wel een nieuw set kleding gebruiken. Ik maakte weer een tricot rok met knoop, deze maakte ik al 2 keer eerder (Knipmode juni 2015) en verveelt nog steeds niet. Voor erop een basisshirt (Its a fits 1003) En als laatste een jasje. Deze maakte ik ook al eerder, patroon komt uit (Knipmode mrt 2013) Ik had nog een aangebroken lap nepleer liggen, waarvan ik al een keer een plooirok maakte. De lap was nog best groot, maar herinnerde mij wel dat er een fout in de lap zat: 1 gedeelte was nepleer en het ander gedeelte ging verder in een soort zwarte punta di roma. Ik ben het jasje toch gaan knippen en heb creatief gedacht: de kraag en de mouwen zouden leer worden en de rest gewoon zwarte punta. Uiteindelijk had ik voor het beleg van het voorpand nog wat 'leer'" over en heb dat daarvoor gebruikt. Toen restte er alleen nog maar snippers!! Het jasje is helemaal naar mijn zin geworden, heb hem gevoerd met een rekbare voering. Hij is alleen een beetje kort, kan net.... Dit komt omdat ik het uitgetekende patroon van een paar jaar geleden opnieuw gebruikte en had er toen geen erg in dat ik met de voering knippen, van alle patroondelen een paar centimeter had afgehaald....
Dochter is ook helemaal blij en daar doen we het voor he!!En nog wat kraamcadeautjes gemaakt, die goed ontvangen werden. Altijd leuk om te maken.

Als laatste wil ik al de lezers van deze blog hele fijne, maar bovenal gezegende kerstdagen toewensen!

15 opmerkingen:

sarina zei

staat juist lekker pittig deze lengte van het jasje. prachtige kleurcombi bij elkaar. Van harte gefeliciteerd met haar verjaardag, het setje staat haar erg mooi

Mariette zei

Superleuke set en creatief opgelost met de stof. En gefeliciteerd natuurlijk...je vorige berichtje heb ik gemist maar ga ik alsnog even lezen nu. Fijne dagen toegewenst, Mariette

Vlijtige Lies zei

Gefeliciteerd! Kleine meisjes worden groot Danielle. Ook weer een mooie fase. Wat een mooi setje,het jasje maar zekr ook de rok,echt een leukerd! De weggevers zijn vast goed ontvangen. Wat leuk toch allemaal. Fijne kerstdagen en een alle goeds voor 2017 toegewenst.

Mama C zei

Super dat je een leuke set weet te maken voor je 14 jarige dochter! En gefeliciteerd met haar verjaardag.
Die babysetjes zien er ook schattig uit!
Voor jou en je gezin ook gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2017 gewenst.
Groetjes Corinda

corina zei

Dat is een mooie verjaardagsset geworden, kan me goed voorstellen hoor dat ze daar blij mee is.
Nog gefeliciteerd.

Fijne feestdagen en een goed en gezond 2017

Mijn Crea Brouwerij zei

Wat een mooie dingen weer!!
Jullie ook gezegende dagen

Crea Roosje zei

Mooi setje gemaakt voor je jarige dichter!
van harte gefeliciteerd!
Mooi gelukt je leren jasje echt knap van je hoe je het verzint!
Leuk je cadeautjes voor baby's!
Ook fijne dagen toegewenst met je gezin!
Liefs Esther

Alienke V zei

Gefeliciteerd met je dochter. Mooi gemaakt. Zowel het jasje als de rok. En wat een mooi stofje die je gebruikt hebt voor het jongens babysetje!

Ook fijne feestdagen toegewenst

Lot zei

Wat en mooie rok met knoop.
Maar waarom dan nog een soort ceintuur erop? dan verbengt die mooie knoop.

Leuk dat je doorgaat met bloggen.

Omias maaksels zei

Goeiemorgen Danielle,
Zo te zien heb jij niet stil gezeten , deze dagen voor kerst ! Het jasje vind ik super : zou ik meteen kopen voor kleindochter als ik het in de winkel zag !
Ik ben blij dat je besloten hebt om toch nog even verder te bloggen.
Ik wens jou en je gezin een Zalig Kerstfeest !

Onder de knotwilg zei

Gefeliciteerd met je dochter! En wat een leuk verjaardagsset heeft ze aan! Echt grote-meiden-achtig! Heel goed gelukt met dat jasje ook. Trouwens: fijn om te lezen dat je tóch doorgaat met bloggen! Ook voor jullie gezegende kerstdagen gewenst.

Thea zei

Nog gefeliciteerd met je grote dochter. Hele meiden zijn het dan al!!

Jij mag wat zeggen, je gaat zelf ook altijd als een speer! Leuke dingen heb je weer gemaakt.Staat je dochter erg leuk.
En ja als je eenmaal een goed patroon hebt....
Zo denk ik er ook over.

Ik kan via jou reactie niet op je blog komen, of heb ik je dat al eens verteld?

Ik wens jullie ook heel fijne Kerstdagen toe.

Groetjes Thea♥

Gera zei

Leuke setjes hoor, het is een vlot jasje.
Jij ook gezegende kerstdagen toegewenst.

Anoniem zei

Nog van harte gefeliciteerd met je dochter. Echt een prachtig stelletje voor je dochter. Woh. Knap hoor en wat creatief met twee soorten stof. Echt heel leuk!
Ik vind het leuk dat je doorgaat met bloggen.

Goede dagen toegewenst en een fijne vakantie.

Groetjes uit het buurdorp, Marjolein

Wilma zei

Mooi set. Die rok is ook erg leuk, maar was lastig maken voor een zoals ik, haha.

Ook voor jullie gezegende dagen.
Hier sneeuwt het, dus witte Kerst.

Groet, Wilma