vrijdag 30 december 2016

Nog een laatste berichtje dit jaar...

Oudste dochter gaat binnenkort stage lopen bij een reisbureau en dan wil ik toch wel graag dat ze er representatief eruit ziet. (dwz lengte van rok en jurk wat langer dan normaal) Ik mocht een jurk maken voor dr van een zwart wit blokstofje. Heb ik al erg lang liggen, maakte er ooit een rokje van voor haar, maar die kon nu echt niet meer. Ik gebruikte een jurkpatroon uit de My Image winter 2016/2017. Ik vind dat dit model haar goed zit. Met een zwart jasje erop heeft ze weer een mooi set.

 Voor mezelf maakte ik een paar weken geleden weer een shirt met strik naar het patroon Jalie 2921. (De allereerste die ik maakte van dit patroon was trouwens ook rood, maar net een ander kleurtje en met korte mouwen) Deze dus met lange mouwen. Aangezien ik in de winter eigenlijk alleen jurken draag, moest ik goed bedenken wat ik er nu onder zou gaan doen. Opeens bedacht ik me dat ik nog een jurk had hangen die ik erg mooi vind, maar die gewoon niet goed zit aan de bovenkant. En in die jurk zat dus rood! Vervolgens heb ik gelijk aktie ondernomen: bovenkant eraf geknip, tricot boord erop en ik heb weer een compleet set, waar ik denk ik veel plezier van krijg. Hoewel de oudste 2 waren niet gelijk enthousiast: de rok moest minder wijd en korter.... Maar daar ga ik niet naar luisteren, ze wennen er maar aan. Tegenwoordig voel ik me toch prettiger bij een lengte die wat langer is. Ik heb het idee dat kort mij nog steviger maakt.

En dan nog 1 daagje en het jaar is voorbij. Weer voorbij gevlogen! Een jaar waar we te maken kregen met de nodige zorgen, maar waar de Heere ons toch weer goed doorgeholpen heeft. Hoewel we dit niet verdiende. Wat zal het komende jaar ons brengen? Ik wens jullie, al de lezers van mijn blog, het allerbeste toe voor het komende jaar.

15 opmerkingen:

Nina Hobbysite zei

Zwart wit geblokte jurk is erg leuk.

Marleen zei

Leuke sets heb je weer gemaakt! Ik vind het altijd een precies karwei om de ruiten goed door te laten lopen. 't Is jou goed gelukt zo te zien!
Fijn dat je de rok v.d. jurk nu wel gaat dragen. Dat vind ik vaak het lastige van zelf naaien: het staat niet goed.
Alle goeds toegewenst voor het nieuwe jaar.

Groetjes,
Marleen

Crea Roosje zei

Prachtig die jurk!
daar mag ze wel mee aankomen op haar stage plaats!
Wij zijn een tikkeltke ouderwets met lengte rok enz
dat heb ik ook,maar je moet toch dragen waar je je prettig bij voelt,en dan is het fijn dat je zelf naait,kun je zelf je lengte bepalen!
Goede jaarwisseling!
Het is maar goed dat we niet weten wat er allemaal komt...
Bij ons loopt het ook weer anders....
maar als je maar mag vertrouwen op HEM!
Liefs Esther

Mijn Crea Brouwerij zei

Het setje staat je prachtig!!
Goede jaarwisseling en een gezegend nieuw jaar.

Vlijtige Lies zei

Wat een hip jurkje van je dochter! Spannend hoor haar stage. En niet luisteren naar je meiden, hun denken op een gegeven moment zo anders als wij (gelukkig). Goed opgelost zo, je knipt je jurk af maakt een mooie top erbij en zie daar, een heerlijk setje. Fijne jaarwisseling en alle goeds toegewenst voor 2017. Groet uit de polder.

Mama C zei

Wat een leuke jurk maakte je voor je dochter. Stagelopen is een goede reden voor nieuwe kleding, toch? En leuk dat je een niet draagbare jurk zo hebt kunnen veranderen in een leuke draagbare set!
Jou en je gezin wens ik ook een goede jaarwisseling toe en bovenal Gods zegen voor het nieuwe jaar dat voor ons ligt.
Groetjes

Lot zei

De nieuwe lengte vind ik echt veel mooier staan. Houden zo!

Anoniem zei

Ha ha die roklengte van moeder. Dat commentaar hoor ik ook geregeld. Ik voel me ook prettiger bij knielengte.
Het jurkje van je dochter is echt super.

Wij wensen jullie een goede jaarwisseling toe en een gezegend nieuw jaar.

Groeten uit het buurdorp, Marjolein

Onder de knotwilg zei

Wat een leuke dingen maakte je weer! Het geblokte jurkje is met het jasje echt een hip setje, en het shirt voor jezelf die vind ik echt geweldig! Dat model staat hier nog steeds op m'n wensenlijstje! Fijne jaarwisseling en Gods zegen voor het nieuwe jaar gewenst!

Judith zei

Wat een leuk jurkje!
Stage op een reisburo, wat gaaf! Zo ben ik vroeger ook begonnen. Leuk beroep. Heel veel succes en plezier tijdens de stage.
Fijne jaarwisseling, en alle goeds voor 2017. Groeten vanuit Vriezenveen.
Liefs Judith

sarina zei

prachtige set voor je dochter, die van jou ook!
leuk om je tegen te komen in de stad ;)

groetjes sarina

Wilma zei

Mooi zegde jurk van dochter. Vind jou rok ook mooi. Draag ook liever wat langer hoor ook al ben ik mager. Vind het niet mooi als je ouder wordt en zo kort.
Succes met de leuke stage!!
Ook vanuit hier Gods zegen voor 2017!
Groet, Wilma

Thea zei

Leuke jurk voor je dochter. Staat haar erg leuk en het ziet er gekleed uit1

Goed idee trouwens om die jurk te veranderen in een rok! Nu zal hij wel gedragen worden, ook weer een pluspunt! Aan spullen die alleen maar in de kast hangen hebben we ook niks!

Mag ik je nog een heel fijn 2017 toe wensen.

Groetjes Thea♥

Omias maaksels zei

Hallo Danielle,
2017 is al een week ver als ik dit bericht zie.
3 dingen wil ik even aanstippen.
Vooreerst wens ik jou en je gezin een erg gezond 2017 : een jaar waar nare dingen niet in voorkomen ; een gezegend jaar ook , want dat verdienen jullie absoluut.
Verder vind ik de set van jouw dochter heel klassevol. En kijk eens naar die ruitjes aan de zijnaad...couture , noemen ze dat !
Jouw rode set vind ik evenzeer klasse. Het shirt pas goed bij de rok.
Ho....en lengtes....heeft dat te maken met smaak ? met leeftijd , met opvoeding ?
In ieder geval is het geen discussie waard.
Ik vind jouw rok OK....en mocht ik dat nu niét vinden , dan zijn dat eigenlijk mijn zaken niet. Het is 'jouw' rok ; JIJ gaat hem dragen.
Succes ermee !
Succes ook gewenst aan jouw dochter op stage.

Anoniem zei

Leuke sets heb je weer gemaakt voor je 2 oudste dochters. Dat rode staat d'r mooi qua kleur! En juist pittig dat jasje. Kan ze goed hebben zo kort. Ook het blokken jurkje is erg leuk! En voor jezelf ben je ook weer creatief geweest! Soms moet je gewoon iets proberen.
Groetjes Deborah