donderdag 17 augustus 2017

Vakantie 2017 Todtnau

Alweer bijna een week geleden kwamen we thuis van een heerlijke vakantie in Todtnau in het Zwarte Woud in Duitsland. We verbleven in een park wat door de christelijke reisorganisatie Vakanz die weken was afgehuurd. Elke ochtend en avond waren er activiteiten georganiseerd door het recreatietteam en s middags gingen we er meestal als gezin op uit. Diverse keren wezen zwemmen om dat we 10 dagen warm weer hebben gehad, maar ook het 1 en ander bezichtigd. Wij vonden het erg geslaagd om eens wat verder weg op vakantie te gaan, ik zag wel tegen de reis op (10 uur in de auto met 5 kids) , maar ook dat is prima verlopen. Leuk dat ik op het park gelijk werd begroet door een dame die in juni ook op de naaidag was en later nog werd aangesproken door iemand waarvoor ik kleding voor haar dochter heb genaaid. Het wereldje is soms maat klein he.
 
 
s ochtends om 7:00 uur al buiten zitten in het zonnetje!
om hoog met de kabelbaan naar de rodelbaan

poseren! gaat nog niet heel makkelijk haha, uit de tig fotoos kwam deze als mooiste

In een rodelpark
Bommetje!Wat is de natuur toch mooi, oudste dochter poseert wel graag hoor


Ook best lastig om 4 dames goed op de foto te krijgen

Titisee, ook erg mooi, zo'n meer tussen de bergen

watervallen van schaffhausen

Heerlijk zwembad vlakbij, het halve park was er die dag en tsja dan willen die mannen met zoveel mogelijk tegelijk van de glijbaan af natuurlijk.

Volleybal op het park , manlief in aktie

Freiburg


En weer thuis is het ook weer heerlijk, nog even lekker aan rommelen en volgende week weer in het vaste ritme. Hopelijk rolt er dan weer wat onder mijn machines vandaan!
(Ps: mijn fototoestel Canon EOS 1100 D is in de vakantie raar gaan doen, hij maakt op de automatische stand geen scherpe fotoos meer. Als iemand dit toestel ook heeft en tips heeft voor mij, dan hoor ik het heel graag.!)

11 opmerkingen:

Crea Roosje zei

Leuke vakantie foto's en jawel jij bent vroeg op in de vakantie!
Je hoort over deze organisatie goede geluiden.
Lekker hoor ff bijkomen en genieten van je gezin en de natuur!
groetjes Esther

miek zei

Staat de stabilator-knop op de lens zelf nog wel op on? Soms verschuift deze ongemerkt :-)

Danielle zei

Esther: ik was niet vroeg hoor, alleen degene die op de foto staan.
Miek: ik kan die bewuste knop niet vinden, misschien heb ik wel een oudere versie...

miek zei

De knop zit aan de zijkant van de lens, anders even googlen :-)

Mariette zei

Ziet eruit als een fijne vakantieplek!

Vlijtige Lies zei

Ziet er heerlijk ontspannen uit. Jullie hebben vast genoten met elkaar. En wat zie je er zelf ook goed uit! Nu weer het gewone leven oppakken. Ook weer fijn vind je niet Ik heb niet de camera die jij hebt maar soms draai je iid ergens per ongeluk aan, of het gebeurd in je tas ofzo...ik zou even je boekje erbij pakken en checken. Groet

Onder de knotwilg zei

Wat een mooie omgeving! Het ziet er uit als een heel geslaagde vakantie! Lastig hé, om iedereen tegelijk leuk op de foto te krijgen. Hier maak ik ook vaak heel veel foto's waarbij eruiteindelijk maar weinig leuke overblijven ;-)
Fijn dat de rit goed is gegaan. Wij houden het voorlopig nog maar op Nederland, op de achterbank zijn ze het zo snel zat :-(

Wilma zei

Heerlijk zeg dat je zo'n leuke vakantie hebt gehad..
Mooie fotos. Misschien even bij een fotovakhandel binnen lopen.
Moeten je kids weer naar school?
Groet
Wilma

Wilja zei

Leuke foto's, ik denk dat de kinderen het fantastisch vonden. Het is toch even wat anders dan Nederland. We zijn net ook een paar dagen naar Duitsland geweest, en die bergen ... ik blijf het een mooi gezicht vinden. Moeten ze bij jullie maandag al weer naar school? wij hebben hier nog 2 weken.

groetjes Wilja

Thea zei

Dat ziet er heerlijk ontspannen uit. Mooi is het daar. Vorig jaar zijn we ook naar die watervallen geweest. Wat een natuurgeweld niet? Prachtig!!
Ja, zo lang in de auto zitten is geen pretje.

Fijne week.

Groetjes Thea♥

Sjoukje zei

Fijn he zn he zn vakantie met het hele gezin ,en zo te zien op de foto hebben jullie je prima vermaakt ,nu na genieten met de vakantie fotoos en ja weer in de modus van alle dag .
Sjoukje