maandag 11 september 2017

softshell najaarsjas...

 Ik ben nog nooit zo snel geweest geloof ik om een jas voor het volgende seizoen te maken. Maar mijn drive was het regenachtige en winderige weer van afgelopen dagen. As vrijdag gaat jongste dochter op schoolreis naar het openluchtmuseum en ik zou het zielig vinden als ze in een dun zomerjasje verkleumt of natregent. (regenkleding heb ik niet voor ze, vind ik eigenlijk zonde om te kopen, hebben ze eigenlijk nooit nodig en ze groeien er zo uit) Maar nu had ik dus nog een lap softshell liggen wat ik een paar maanden geleden kocht bij stoffenfeest.nl. Een heerlijke stof wat spatwater en winddicht is, ik heb gewatteerde voering erbij gekocht van de week. In Ottobre 6-2016 zag ik een mooi model staan, recht, simpel, alleen op taillehoogte zakjes voor de sier. De details kostte natuurlijk het meeste werk, maar voor de rest zat hij zo in elkaar. Ben benieuwd hoe lang ze hem gaat dragen, of hij in de winter ook nog warm genoeg zal zijn, maar dat horen we vanzelf en anders heeft ze natuurlijk ook nog haar wollen jas  die ik vorige winter maakte.
8 opmerkingen:

Groetsels zei

Hij is leuk, zeker met die rose accenten. Tegenwoordig zijn er wel hele leuke Softshell stoffen hè. Zij zal het vrijdag iig niet koud hebben.

Judith zei

Prachtig! Leuke stof.
Liefs Judith

Lydia Kant zei

t Is een leuke jas geworden!

Kopka zei

Mooie jas en prettig materiaal!

Wilma zei

Schitterend! Zo koud al?
Groet,
Wilma

Onder de knotwilg zei

Ik zag h'm van de week al voorbij komen op FB, maar toch even hier naartoe gekomen om h'm uitgebreid te bewonderen ;-)
Hij is echt leuk! Ik heb er zelf ook over lopen denken of soft shell met gewatteerde voering warm genoeg zal zijn voor de winter, ik ben dus heel benieuwd! Hier worden de softshell jassen zonder extra voering heel veel gedragen, ben er nu ook maar eens één voor mezelf aan het maken!

Sjoukje zei

Prachtige jas mooi afgewerkt ,Ze zal wel in haar nopjes(jas) zijn
Morgen een fijne dag ,jas komt echt mooi van pas morgen .

Liefs Sjoukje

Danielle zei

@Onderdeknotwilg : ik denk dat ze hem een groot deel van de winter gaat dragen, de winters zijn niet zo koud meer en de softshell laat natuurlijk geen wind door en is waterafstotend, dat scheelt ook al veel en anders heb ik haar wollen jas ook nog achter de hand.