dinsdag 21 november 2017

2 winterjurken...

Nou ons huis is verkocht.... dus dat meer poetsen als normaal kan weer achterwege blijven, ik kan het dus ook niet meer als smoes gebruiken dat er weinig op mijn blog verschijnt... Ik zit gewoon in een creatieve dip laten we maar zeggen. Er komt weing uit mijn handen. Volgende week is de jongste dochter jarig, eigenlijk wil ik een verjaardagsjurk maken, maar de inspiratie ontbreekt helaas.... Nou ja wie weet krijg ik de komende dagen een opleving.
Ik heb net wel 2 jurken op de foto gezet voor deze blog. De ene van mijzelf heb ik al meerdere keren gedragen, maar door de donkere dagen nog geen kans gezien om hem eerder op de foto te laten zetten. Het is weer de overslagjurk Louise van leuketricotstofjes.nl . De stof heb ik van Driessen stoffen. Het is een dikkere winterstof met een ingewerkt motief. Met deze jurk ben ik blij, hij zit heerlijk.
Voor de oudste dochter stond aan langer een jurk op de verlanglijst, een model wat ik  vorig jaar december (uit Knipmode 1-2015) ook al maakte en die haar goed en lekker zit. Een model met vleermuismouw, top is wijd en de rok strak. Ik ging wel even de fout in door het papieren patroon op de stof te leggen en hem hetzelfde te knippen als ik vorig jaar deed: De rok was veel te strak, komt ook door de soort stof. Dochter kwam met het idee om er een zwarte baan tussen te zetten en dan ook gelijk in de mouwen, zodat je eenheid kreeg. Wat een goed idee! En dat pakte goed uit. Dus missie geslaagd, dochter heeft er weer een jurk bij.

9 opmerkingen:

Crea Roosje zei

Prachtige stof van je jurk zeg en het blijft een leuk model.
ook een creatieve dochter dus om er een zwarte baan tussen te zetten super leuk geworden.
En opeens komt het...je inspiratie.....
sukses groetjes Esther

Groetsels zei

Ze zijn beide mooi. Leuk opgelost met de zwarte bies. Eigenlijk nog leuker, netjes en toch sportief. Heb je de jurk voor jezelf met lange mouw gedaan? Huis verkocht? Gefeliciteerd, geeft vast een ontspannen gevoel. Waar ga je heen verhuizen?

Danielle zei

Groetsels, de jurk is met korte mouw, ik draag het toch altijd met een vestje en anders heb ik het snel te warm! We blijven in onze woonplaats, we verhuizen naar een andere wijk

AH V zei

Wat fijn dar het huis verkocht is. Kan je je volledig richten op jullie nieuwe huis. Is dat dan ook niet de reden van je creatieve dip? Ik zou me zo voor kunnen stellen dat je veel aan je hoofd hebt als je midden in de aan- en verkoop zit. Mooie jurken heb je gemaakt. Vooral de eerste vind ik een supergaaf stofje!

Vlijtige Lies zei

Gefeliciteerd zeg! Heerlijk dat jullie huis verkocht is. En dan heb je hele andere dingen aan je hoofd, dus ik vertrouw erop dat je inspiratie heus wel weer terug komt. Mooie jurk voor jezelf gemaakt! En je dochter is echt slim om het zo op te lossen. En het is nog hip ook! Groet uit een natte polder.

Anoniem zei

Leuke jurkjes Danielle! Fijn dat je huis verkocht is. Het geeft toch een soort stress als je weet dat er kijkers kunnen komen. Begrijpelijk dat je aan naaien dan niet meer toe komt. Ik denk dat de inspiratie wel weer terug komt wanneer het wat rustiger wordt. Hopelijk gaat het vanzelf weer kriebelen.
Hartelijke groet, Marjolein

Wilma zei

Leuke jurken zeg!
Verhuis je nog voor de kerst?
Groet
Wilma

Danielle zei

Wilma, nee gelukkig niet, in juli pas

Mariette zei

Gefeliciteerd met de verkoop van jullie huis! Mooie jurken, fijn weekend!