vrijdag 13 april 2018

2 rokjes en nog een capuchontrui....

Jongste dochter had geen donkerblauwe rokjes meer. Die miste ik dus echt in de kast. Maar alleen maar een donkerblauw rokje maken vond ik ook zo saai, dus ben aan de gang gegaan met een streepjesstof voor erbij, met sierstiksels en bij het 2 de rokje zette ik boordstof onder aan de rok. Met diezelfde boordstof werkte ik ook de zakingangen af. De rokjes worden al veel gedragen. Ze kunnen makkelijk gecombineerd worden met diverse shirtjes uit de kast. Het patroon van het rokje tekende ik gewoon zelf nadat ik dr maten heb opgenomen.


Voor de jongste zoon maakte ik nog een capuchontrui naar het patroon Semper van sofilantjes. Ik vind het patroon erg mooi, alleen de capuchon heb ik een stuk verkleind. Zoals hij nu op de foto staat, zo is hij geworden en dan ziet hij er nog best fors uit. In het echt is hij nu gewoon goed. 

11 opmerkingen:

Mariette zei

Wat een geweldige kleding weer. Echt supermooi gedaan en zoals altijd weer tot in de puntjes afgewerkt!

Onder de knotwilg zei

Zo, jij bent nog lekker bezig, zo vlak voor de verhuizing! Heel leuk geworden weer. En inderdaad, donker blauwe rokjes zijn gewoon zo lekker basic om overal mee te combineren!
Succes met de verhuizing!

sarina zei

leuk die rokjes!

Andrea zei

Leuk geworden zeg!!

Omias maaksels zei

Saai ??
Verre van !
Cool en stoer en erg leuk passen beter bij deze hippe kleding !

Lucie zei

Erg leuk rokje, zo gekocht lijkt wel! Idd lijkt de capuchon wat groot maar in het echt zal hij nu wel goed zijn, weer leuk gedaan allebei! groet, Lucie

Mama C zei

Wat een leuke rokjes! Goed dat je het zegt, jongste dochter kan hier ook nog wel een donker blauw rokje gebruiken.

Anoniem zei

Leuk hoor! En wat een mooi stofje voor capuchontrui,stoer.

Salesa zei

Je blog is nieuw voor mij,ben onder de indruk van je creativiteit! Wat leuk en mooi. Een vraag: Hoe maak je de sierstiksels van het rokje? Heb jij ook een Coverlock? Of is een Lockmachine voldoende?kan ik jouw ook mailen? Gr.

Danielle zei

Salesa, bedankt voor je reaktie, deze sierstiksels maak ik met de covermachine. Het zou ook met een sierstiksel van het naaimachine kunnen. Een lockmachine werkt af en snijd af. Stuur me anders maar een mail voor meer info. mijnnaaicreaties@hotmail.nl

Vlijtige Lies zei

Altijd handig een blauw rokje. Die moet je gewoon hebben. En deze is dan nog wel extra mooi geworden ook. Stoer shirt voor je jongste! Groet uit een mooie polder.