zaterdag 24 maart 2018

Wat voorjaarskleding voor de jongste 2...

Ik heb de afgelopen dagen best wat genaaid. Het ging gewoon zo lekker dat ik niet kon stoppen... En met de gedachte in mijn hoofd dat we over een maand de sleutel van ons nieuwe huis krijgen en ik dan waarschijnlijk een tijdje niet veel kan naaien, gaf mij ook veel vaart...
In de nieuwe collectie zomerstoffen zie je allemaal bloemetjes en vogeltjes voorbij komen, ik vind die stofjes zo mooi voor de zomer dat ik zo'n stofje kocht voor een zomerjurk voor de jongste dochter. Ik gebruikte een patroon uit een oudere knippie. Ik  maakte hem al eens eerder in maat 116 en nu in 134!! (was de grootste maat in dit patroon, heb hem daarom 6 cm verlengd) Het is een jurk met een cirkelrok aan het bovenlijfje en kapmouwtjes.

In mijn stoffenkast vond ik ook nog een reststuk blauw met witte stipjes tricot. Dat blijf ik gewoon altijd leuk vinden. Ik heb het patroon Mareen er weer bij gepakt voor de zoveelste keer... Naar onderen toe heb ik de jurk flink versmald. Afgewerkt met fuchsia roze boordstof en nog een applicatie erop. Die is niet helemaal foutloos gelukt, maar wie let daarop?...

Uit de Ottobre 3-2011 trok ik een shirtpatroon over in maat 128. Gewoon een simpel shirt wat door het stofgebruik leuk moet worden. Helaas viel dit patroon vrij klein kwam ik achter na het passen. Hopelijk kan zoonlief hem nog een paar keer aan in de zomer.

Voor de 3de keer maakte ik een shirt met het patroon Semper van sofilantjes. Ik ben helemaal weg van dit patroon. Dit keer met capuchon en korte mouwen gemaakt. Ik gebruikte hiervoor een tricootje met een heel fijn blauw-wit streepje en voor de boorden een jeanskleurige tricot. Afgewerkt met sierstiksels mbv de cover. En als laatste de silhouette cameo er weer bij gepakt. Zoonlief is niet thuis om te passen, dus deze ook op de paspop, mijn paspop kan niet meer recht staan zoals je ziet, haha. Op model zal hij leuker staan verwacht ik. Als ik eraan denk zal ik als hij hem aanheeft nog een foto maken ervan.En nog een keer een shirt uit de Ottobre 3-2011,  deze in maat 140 en die zat beter. Gemaakt van tricootje uit mijn voorraad. Weer blauw! nu met grijs gecombineerd.

13 opmerkingen:

Groetsels zei

Zeker lekker bezig geweest zeg. Leuke stoffen(combinaties) heb je weer gebruikt. Leuk hè, die stofjes met bloemen/vogeltjes. Heb ook al wat verwerkt en er komt nog wat aan. Succes met de verhuizing Ed. Moet er veel geklutst worden?

wilma zei

Geweldig weer. De Mareen is leuk zeg. Mss ga ik eens kijken of ik hem ergens kan bestellen. Hopelijk is de maat voor jongste er ook in.
Moet je veel aan je huis gaan doen?
Groet,
Wilma

Mariette zei

Wat leuk dat je al zo goed bezig bent met de voorjaarskleding, het zijn stuk voor stuk prachtige kledingstukken! Heel veel succes met de voorbereidingen voor de verhuizing!

Judith Morren zei

Mooie dingen heb j gemaakt!!

AH V zei

Zo te zien is je inspiratie weer helemaal terug! Mooie dingen heb je weer weten te maken. Leuke stofje ook!

Judith zei

Zoals altijd allemaal weer even mooi. Het patroon van het jongensshirt heb ik even genoteerd. Die vind ik leuk om voor zoonlief te maken hier.
Groetjes Judith

Anoniem zei

Je hebt er flink de vaart in. Super. En hele leuke projecten.
Zo krijg je wel zin in de zomer.
Groetjes, Marjolein

sarina zei

mooie dingen joh! En ja, straks zal je dan niet veel tijd meer hebben en is het wel lekker als er voor het nieuwe seizoen weer in de kast hangt!

Andrea zei

Heerlijk ! Wat een super leuke dingen heb je gemaakt 👍

Vlijtige Lies zei

Wat een mooie dingen heb je gemaakt. En zoveel! Ik vind die bloemetjes stof zo schattig. En het shirtje wat achteraf krap aan blijkt te zijn vind ik ook prachtig. Net als de rest. Succes met je verhuizing!

Linda zei

Je bent zeker goed bezig zeg! Heel veel mooie dingen. En de finishing touch met cover en een applicatie erop... Complimenten!

margreeth zei

Gaaf weer zeg!!

Sjoukje zei

Mooie kleding Danielle ,prachtig gemaakt weer, de jurk een plaatje mooie stof ook en de Shirts voor zoon lief mooi afgewerkt met de silhouette cameo Fijnhe even de vaart er in zo vlak voor de verhuizing,
Sucses straks met de verhuizing en fijne paasdagen
Groets van Sjoukje.